בשבוע פגישות בטהרן, ובשתי פגישות עם נסראללה, סיכמו ראשי החמס את הצטרפותם למלחמה בישראל לצד איראן-סוריה-חיזבאללה

בפגישות שקיימו בשבוע השני של ספטמבר, בין ה-8 ל-13 בספטמבר, מנהיג החמס מחמוד אל זאהר, וסגן מפקד הזרוע הצבאית של החמס גדודי עיז-א-דין אל קסאם מרואן עיסא עם ההנהגה המדינית והצמרת הצבאית האיראנית, ובשתי פגישות שנערכו קודם צאתם לטהרן ועם שובם משם עם מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה, לובנו, סוכמו ונחתמו, הפרטים אשר מחייבים את החמס להצטרף לאיראן, סוריה וחיזבאללה למלחמה מול ישראל.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה, מדווחים בלעדית, כי מחמוד אל זאהר, ומרואן עיסא, חתמו בטהרן ובביירות על פרוטוקולים צבאיים מפורטים ביותר, הקובעים מתי, באלה תנאים, ולפי איזה נהלים, יצטרף חמס יצטרף למלחמה נגד ישראל, במקרה וישראל תתקוף את התוכנית הגרעינית האיראנית, או שמלחמה כללית, או מוגבלת, תפרוץ בין סוריה וחיזבאללה, לבין ישראל.
הפרוטוקולים הצבאיים עליהם חתמו ראשי החמס מפרטים גם, מתי ובאיזה תנאים החמס יפתח בפעולות צבאיות מוגבלות נגד ישראל, לפי דרישה של טהרן, דמשק, וביירות.
מחמוד א-זאהר ומרואן עיסא, נדרשו על ידי האיראניים, גם לחתום על עותקים שהוגשו להם בטהרן, של ההבנות הצבאיות שהושגו בין איראן וסוריה, בעת ביקורו של היועץ לביטחון לאומי האיראני סעיד ג'אלילי בדמשק ב-7 באוגוסט, שעה שנפגש עם נשיא סוריה בשאר אסד.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי מיד לאחר השגת ההבנות הצבאיות בין אסד לג'אלילי, החלה באמצע אוגוסט הרכבת האווירית המסיבית האיראנית, המעבירה עתה מידי יום מאות לוחמים ונשק איראניים לסוריה ולבנון.
במילים אחרות, בהסכמתו לחתום על הסכמים צבאיים אלה, צירף החמס את כוחותיו המונים, ביחד עם מערך לוחמי המילואים שלהם, כ-22,000 לוחמים מאומנים, למערך הצבאי של לוחמי גדודי אל קודס האיראנים, ההולך ונבנה עתה במהירות בסוריה ובלבנון לאורך גבולותיה של ישראל.
ריכוז כוחות איראניים אלה הוא שהביא ביום ד' 19.9, לתרגיל הטסת הכוחות הגדולים של צה''ל לרמת הגולן. חלק גדול מהכוחות שהועברו לרמת הגולן נשארו שם, כאשר הם מוצבים על גבולות ישראל עם סוריה ולבנון.
בטהרן נפגשו אנשי המשלחת הצבאית של החמס, מלבד מאשר עם אישים מרכזיים בצמרת המדינית האיראנית  עם שר ההגנה האיראני אחמד ואחמדי, מפקד משמרות המהפכה הגנרל עלי ג'פערי, ומפקד גדודי אל קודס הגנרל קסאם סוליימני, ושורה של אנשי מודיעין איראניים המטפלים בזירה הישראלית.
בפגישות מצאו אנשי המשלחת של החמס מולם צמרת איראנית אשר ידעה בדיוק את אשר היא דורשת ממנו. בכל פגישה הציגו האישים האיראניים דרישות ספציפיות חדשות-נוספות מהחמס, כאשר הם נותנים להם להבין, כי מבלי שדרישות אלה תתמלאנה, משלחת החמס תצא מטהרן בידיים ריקות.
להתנהגות האיראנית הזו היו שתי סיבות עיקריות:
1. ההנהגה האיראנית רצתה להיות בטוחה בכך, כי לאחים המוסלמיים במצרים, כולל לנשיא מוחמד מורסי ולממשלתו, לא תהייה שום זכות ווטו על הפעלת החוזים הצבאיים שבין איראן, סוריה וחיזבאללה, לבין החמס. במילים אחרות, לטהרן יש  אצל החמס עדיפות מבצעית-תפעולית, על פני קהיר. 
2.
האיראנים (ואתם הסורים וחיזבאללה), רצו להיות בטוחים, כי החמס לא יפגע יותר בכוח הצבאי של הג'יאהד האיסלמי, ויסכים לשתף אתו פעולה מבצעית בעת מלחמה. המשמעות של סעיף זה היא, כי כוחות החמס והג'יהאד ברצועה יהיו כפופים בעת מלחמה, לפיקוד המזרח תיכוני האיראני, והם יפעלו ביחד נגד ישראל. 
בתמורה להסכמת החמס לחתום על ההסכמים וההבנות האלה, הסכימה טהרן לחדש את התמיכה הכלכלית שלה בחמס. לחדש את אספקת הטילים, ואת הציוד הטכנולוגי המתקדם הדרוש לפגיעות מדויקות במטרות בישראל, ומערכות נשק מתקדמות אחרות כולל מערכות נ''מ.
המקורות המודיעיניים והצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי עד כדי כך חשדו האיראנים בחמס, כי הוא יכול להתחמק ממילוי ההסכם, עד שהם הכניסו בו סעיף המחייב את משלחת החמס שעזה את טהרן ב-12.9, לחזור ולעבור בדרכה בחזרה לרצועת עזה דרך ביירות ולהיפגש שם פעם שנייה תוך שבוע ימים עם מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה.
האיראניים דרשו ממשלחת החמס לחזור עוד פעם על התחייבויותיהם באוזניו של נסראללה, ולחתום בפניו פעם נוספת עליהן. האיראנים הבהירו לחמס, שאם הם יפרו את התחייבויותיהם לנסראללה, העזרה הכלכלית והצבאית האיראנית אליהם תיפסק מיד.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי לכל ההתפתחויות האלה יש השפעה מיידית על יחסי מצרים ישראל, ועל המלחמה הישראלית בקבוצות הטרור השונות בחצי האי סיני.
א.
אם מצרים רוצה לפתוח בדיונים עם ישראל על שינויים בהסכמים הצבאיים, כפי שמספר אישים מצריים רמזו בימים  האחרונים, ואם נשיא מצרים מוחמד מרוסי מתנה את מילוי חוזה השלום בין ישראל-למצרים בתמיכה אמריקנית בפלסטינים, כפי שהוא התבטא בראיון עיתונאי ביום א' 23.9, איזה ערבויות קהיר יכולה לתת לישראל כי האיראנים לא יפעילו את החמס נגדה, כפי שסיכמו מחמוד אל זאהר ומרואן עיסא, בטהרן ובבביירות?
ב.
מה יהיה עם הקשרים שיש לטהרן ולחמס, עם קבוצות הטרור הסלפיות, הקשורות לארגון אל קעידה הפועלות מסיני? עד עכשיו יש לטהרן ולעזה מערכות יחסים נפרדות עם קבוצות טרור אלה. האם האיחוד הצבאי ביניהן יביא גם לשיתוף פעולה איראני-חמס בתחום הפעלת גורמי הטרור בחצי האי סיני.
לנקודה זו התכוון הרמטכ''ל רב אלוף בני גנץ, כאשר אמר ביום א' 23.9, בסיירו באזור  בגבול ישראל-מצרים, בו בוצע ביום שישי 21.9  הפיגוע בו נהרג  חייל צה''ל נתנאל יהלומי בן 20 ז''ל, כי 'גבול סיני ימשיך לאתגר אותנו'. 'נעשה מאמץ אדיר בשנתיים האחרונות לסגור את הגבול עם מצרים והוא ייסגר, אך גם כשזה יקרה, האיום ממנו לא יוסר'.
הרמטכ''ל גנץ לא אמר זאת, אבל המשך המשפט שלו צריך היה להיות, כי האיומים הצבאיים והטרוריסטים, רק יתגברו!

Print Friendly, PDF & Email