המהלך הדמוקרטי של בחירת הרכב רשימת 'הליכוד' היא הסיבה מדוע זו המפלגה מס' 1 בישראל. המוקש שבני גנץ הניח לעצמו

'הליכוד' בראשותו של ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו הראה בבחירות המקדימות-'הפריימריס', שערך ביום ג' 5.2, מדוע הוא מוביל בכל הסקרים,  גם כשהם לא מדויקים ונכונים. הבחירות המקדימות האלה היו, בינתיים ולפי כל הסימנים, אחת הפעמים היחידות בהן אפשר היה לראות מהלך דמוקרטי אמיתי בו השתתפו עשרות אלפי מצביעים-כמעט 70,000 איש מכל שכבות ועדות העם הישראלי כשהם בוחרים את  נציגיהם לכנסת.
יתר המפלגות, חוץ מאשר מפלגת 'העבודה' ובקרוב גם היא תהפוך להיות כזו, הן מפלגות של מנהיג אחד ורשימה אחת שנקבעת על ידו.

ההתפתחות האופנתית האנטי דמוקרטית הזו, בישראל של 'כוכבים' אישיים מהם בוהקים יותר וכאלה המנצנצים פחות המודרכים על צבא של יחצנים ואנשי תקשורת אשר התפשטה בפוליטיקה הישראלית, התקבלה על ידי דעת הקהל בישראל, אשר התייאשה משינוי שיטת הבחירות, בשיווין נפש מוחלט, כאילו מדובר בתופעה פוליטית בריאה.
אולם הבחירות המקדימות 'בליכוד' הוכיחו את ההפך.
כל זמן ש'הליכוד' ימשיך לשמור על המהלכים הדמוקרטיים המתנהלים בתוכו וקבוצות בוחרים ידעו  שהן יכולות לקדם את אנשיהם לעמדות מפתח במערכת השלטונית והמפלגתית, הוא ימשיך להיות המפלגה הפוליטית המובילה בישראל.

לכן זו הסיבה מדוע העשירייה הראשונה של ה'ליכוד' המורכבת מראש הממשלה בנימין נתניהו, השר ישראל כ"ץ, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, גדעון סער, השר גלעד ארדן,  השרה מירי רגב,  השר יריב לוין, ניר ברקת ראש עירית ירושלים לשעבר, השר יואב גלנט, והשרה גילה גמליאל, מהווה פסיפס מאוזן של  הבוחר הישראלי הממוצע.
זאת בניגוד למפלגות אחרות בישראל אשר מנהיגיהם הם תוצרים של אליטות חברתיות, דתיות וצבאיות. זו גם הסיבה מדוע התמיכה במפלגות אלה, תמיד מזנקת בצעדיהן הראשונים כלפי מעלה, ואחר כך שוקעות בהדרגה.
גם המשך הרשימה של מעומדי 'הליכוד' בעשירייה השנייה המורכבת מאישים כמו, אבי דיכטר, זאב אלקין, ציפי חוטבלי, יובל שטייניץ, אופיר אקוניס, דויד אמסלם, ואמיר אוחנה, מצביעה על אותה תופעה.

חשוב וטוב מאוד שבוחרי 'הליכוד' בחרו בגדעון סער, במקום מרכזי בעשירייה הראשונה ברשימה, משום שבכך הם הראו שהם אינם ציבור קנאי ועיוור, שהולך אחרי ראש הממשלה בנימין נתניהו, בעיניים עיוורות. מותר לו לנתניהו שיהיו לו אנשי צמרת במפלגתו שהוא מתנגד להם בחריפות, ומותר לציבור הבוחרים לומר לנתניהו שעם כל הכבוד לו, הם אינם מסכימים אתו. אבל כל זה איננו אומר, כי נפגע מעמדו כמנהיג ה'ליכוד' כפי שמנסים להציג זאת.

התוצאות של הבחירות המקדימות מראות, כי למרות השנתיים האחרונות של ההתקפות האישיות, הפוליטיות,  והחקירות המשטרתיות והמשפטיות נגדו, בשלב זה התחזק ולא נחלש מעמדו של נתניהו, כאשר לפניו, ולפני 'הליכוד' עוד שתי מערכות קשות בחודשיים הקרובים-המערכה המשפטית ומערכת הבחירות.

מלבד הבחירות המקדימות ב'ליכוד' ראינו, ביום ד' 6.2 בבוקר, את הדוגמא הטובה ביותר לכך, כיצד פוליטיקאים מתחילים, אשר אנשי יחסי ציבור הכניסו להם לראש את האשליה המסחררת  שהם יתמנו לאחר ה-9 באפריל להיות ראשי ממשלה בישראל, מניחים לעצמם את המוקשים הפוליטיים הצפויים להם. 
צוות המומחים והיועצים מסביב לראש מפלגת 'חוסן לישראל' בני גנץ, הגו את הרעיון המבריק לפרסם ביחד עם פרסום תוצאות הבחירות המקדימות ב'ליכוד' קטעים מראיון ההשקה הפוליטי שלו העומד להתפרסם ביום שישי.
בקטעים המתפרסמים אומר גנץ, כי מהלך ההתנתקות- פינוי היישוביים מרצועת עזה  'בוצע מתוך מחשבה מדינית של מדינת ישראל, הושג ציון גבוה מאוד לכל הצדדים המעורבים ביכולת שלא לקרוע את העם כשזה בוצע'.
כבר במשפט זה אפשר לראות את העובדה כי לבני גנץ אין, לפחות לא בשלב זה, יכולת ניסוח של פוליטיקאי שיכול למשוך אחריו המונים. כמו כן אפשר להבחין מיד בהבדל העצום כאשר גנץ עומד על הבמה ומקריא סיסמאות שנכתבו על ידי יחצנים, וכאשר הוא מדבר עם אנשים היושבים מולו.
'ההתנתקות' אף פעם לא הייתה מחשבה מדינית של כל מדינת ישראל, והיא כן קרעה את עם ישראל, קרע עמוק שקיים עד היום, ועקבותיו ניכרים יותר בשדרות הקצונה של צה"ל,  לפחות אותן גנץ כרמטכ"ל לשעבר היה צריך לדעת טוב יותר מכל אחד אחר.
גנץ ממשיך לדבר על ההתנתקות בראיון ואומר: 'זה היה המהלך שהתקבל על ידי ממשלת ישראל, ובוצע על ידי ממשלת ישראל והמתיישבים בצורה כואבת אבל טובה'. 'צריך לקחת את הלקחים ולממש  אותם במקומות אחרים'.   אם מי שרוצה להיות ראש ממשלה בישראל, מציג את פינוי היישובים כמבצע משותף של צה"ל 'והמתיישבים', כדאי שלפני שהוא מתחיל את דרכו הפוליטית ילך ויסתכל בסרטי הווידיאו של ההתנתקות, כדי שאולי יבין מה יתרחש באמת ביישובי גוש קטיף בעת הפינוי.  
אם גנץ חושב 'שצריך לקחת את הלקחים ולממש אותם במקומות אחרים', נראה שהוא צריך לשנות את שם מפלגתו מ'חוסן לישראל' ל'רפיון ישראל'.
גם ההבהרה שפורסמה על ידי דובריו ביום ד' בבוקר, סיבכה עוד יותר עבורו את הדברים.
בהבהרה נאמר: בממשלת גנץ לא יהיו פעולות חד צדדיות הנוגעות לפינוי יישובים, וסוגיית הלקחים שבראיון התייחסה לחשיבות מניעת קרע בעם, והקפדה על עוגנים ביטחוניים קשיחים בכל מדיניות עתידית'.
אולי זו תהייה המציאות בממשלת גנץ העתידית באם תקום.
בינתיים, המציאות הפוליטית במדינת ישראל שונה!

Print Friendly, PDF & Email