בתיק מודיעין שאהוד ברק מביא אתו לפגישתו עם קלינטון מצוי מידע הקובע: כי האיש מאחורי מדיניתו של ערפאת כולל הדרישה להצבת כוח בינלאומי בשטחים הוא מי שהיה מזכ"ל האו"ם בוטרוס בוטרוס גאלי. גאלי הוא גם המתאם בין ערפאת לסאדם חוסיין.

ביום ראשון לפנות בוקר 12.11, לפי שעון החוף המזרחי של ארצות הברית, שעה שמטוסו נחת, בבסיס חיל האוויר האמריקני, אנדרוס, שליד וושינגטון היה על ראש ממשלת ישראל ושר הביטחון שלה לקבל החלטה קשה. האם שיחתו עם הנשיא ביל קלינטון תהייה שיחת נמוסין ופרידה או שיחה של חשבון נפש על מה שקרה ועוד יותר חשוב על מה שעתיד לקרות. הדבר היחיד ששני האנשים לא דברו ביניהם הוא מה שמכונה בפי התקשורת הישראלית "המשך תהליך השלום של ביל קלינטון". תיקדבקה, חזר ואמר כמה פעמים בשבועות האחרונים, כי כל הידיעות שפורסמו בכלי התקשורת בארץ, כאילו הנשיא קלינטון יעשה מאמץ גדול בחודשיים שנשארו לו להיות בבית הלבן להשיג הסכם חלקי או סופי בין הישראלים לפלסטינים, מקורן כולן בגורמים ישראליים מקומיים ואין להן כל קשר למתרחש בבית הלבן. מה שכן עמוד במרכז השיחה בין קלינטון לברק תהייה השאלה איך קרה ששני אנשים, שלרשותם עמדו מיטב המכשירים המדיניים והמודיעיניים בעולם, אחד נשיא המעצמה מספר 1 בעולם, והשני ראש הממשלה של המדינה האזורית החזקה ביותר מבחינה צבאית וכלכלית, נתקלו בכל מקום או דרך שפנו אליה במזרח התיכון בקיר אטום, דבר שהמיט עליהם כישלון אחר כישלון.
בתיק מודיעין מיוחד שהושם לפני אהוד ברק ערב נסיעתו נמצאת אחת התשובות, אולי העיקרית שבהן. אהוד ברק צריך להחליט באם להתשמש בה כן או לא!
המקורות הפוליטיים והמודיעיניים של תיקדבקה מוסרים כי המסקנה העיקרית בתיק זה היא כי האיש אשר עומד מאחורי הקוו המדיני והצבאי של עראפת, האיש אשר מארגן למנהיג הפלסטיני את כל נסיעותיו בחו"ל והאיש אשר הציע לו לחדש את האינתיפדה, בצורה הנוכחית שלה ויצר את הקשר הנוכחי בין עראפת לשליט עיראק סאדם חוסיין, הוא לא אחר מאשר, בוטורס בוטרוס גאלי, מי שהיה המזכיר הכללי של האו"ם והשר לעיניני מדינה בזמנו של הנשיא אנוואר סאדת.
בוטרוס בוטרוס גאלי, מחלק כיום את זמנו בין קהיר וז`נווה שבשוויץ שם הוא מתגורר רוב הזמן. התפקיד הרשמי היחיד בו הוא מחזיק, הוא ראש גוש המדינות הפרנקפונפוניות, כלומר המדינות החשות קרבה תרבותי או פוליטית, או קשורות עם צרפת, מעין חבר עמים צרפתי. תפקיד ותואר זה הוענקו לו על ידי נשיא צרפת הנוכחי ז`אק שיראק.
התפקיד המרכזי שממלא בוטרוס בוטרוס גאלי בעיצוב מדיניותו של ערפאת, התגלה למודיעין הישראלי בעת וועידת הפסגה בפריס ב- 4 לאוקטובר, כאשר שרת החוץ האמריקנית מדלן אולברייט, ניסתה להביא לידי חתימת הסכם הפסקת אש בין עראפת לאהוד ברק. טיוטת ההסכם, חוברה במגעים בין ראש הסי.אי.איי. ג`ורג טנט ויאסר עראפת, וטנט אף קיבל את הסעמתו הסופית של עראפת לחתום עליה. אולם לתדהמת האמריקנים והישראלים, נשיא צרפת, ז`אק שיראק התערב ולחץ על המנהיג הפלסטיני שלא לחתום על הסכם הפסקת האש. ממידע מודיעיני שישראל אספה התברר כי האיש אשר שיכנע את נשיא צרפת לנקוט בצעד קיצוני זה היה בוטורס בוטרוס גאלי, המכהן גם כיועצו הראשי של נשיא צרפת לעיני המזרח התיכון.
חיזוק נוסף לתפקיד המרכזי שממלא בוטרוס גאלי, בעיצוב מדיניותו של עראפת, הובחן על ידי הישראלים גם בעת וועידת שארם א-שייח. הפעם הסבו הישראלים את תשומת לבם של האמריקנים לכך.למקורות המודיעין של תיקדבקה נודע כי בידי ישראל וארצות הברית ישנו מדיע מודיעיני המראה גם כי בוטרוס בטורוס גאלי הוא איש הקשר והמתאם העיקרי בין עראפת ושליט עיראק סדאם חוסיין ובין השליט העיראקי ונשיא צרפת ז`אק שיראק.

Print Friendly, PDF & Email