גובר הלחץ האיראני על מוסקבה לפרוש מטריית נ"מ רוסית גם מעל לבנון מחשש של תקיפה ישראלית על אתרי הטילים המדויקים של חיזבאללה

יו"ר וועדת הביטחון והחוץ של המג'לס האיראני האשמאטוללה  פאלחאטפישאח Chairman of the Iranian Parliament's National Security and Foreign Policy Commission Heshmatollah Falahatpisheh אמר, ביום חמישי 24.1 בטהרן, 'כי ישנה (בטהרן) ביקורת קשה נגד רוסיה מאחר ולא הפעילה את מערכות ה-S-300, כאשר המשטר הציוני תקף' (מטרות איראניות בסוריה ביום שני 21.1), There is a serious criticism against Russia for deactivating its S300 air defence system when the Zionist regime launches strike.  
פאלחאטפישאח הוסיף ואמר, 'כי אם ההגנה האנטי אווירית הרוסית הייתה פועלת כראוי, ישראל לא הייתה יכולה לתקוף את סוריה  בקלות כזו'. if the Russian air defence worked properly, Israel would not be able to easily launch strikes on Syria.
'נראה', הוסיף הבכיר האיראני, 'שיש תיאום בין התקיפות הציוניות  ומערכת ההגנה האנטי-אווירית הרוסית בסוריה'. There seems to be some form of coordination between the Zionist regime's strikes and the Russian air defence system in Syria.

תגובה זו של טהרן, באה לאחר שרוסיה הודיעה בשבוע שעבר לאחר התקיפה הישראליות, כי היא תסיים לקראת חודש מרס את אימון הצוותים בסוריים בהפעלת סוללות טילי ה-S-300 הרוסיות שהובאו לסוריה, וכי בעוד חודשיים, במשך חודש מרס, תהפוכנה הסוללות האלה  להיות מבצעיות.
מאחר וסוללות ה-S-300 הובאו לסוריה בסוף אוקטובר, חמישה חודשים הם לא זמן רב לאמן אנשי נ"מ סוריים בהפעלתן.
למוסקבה דרוש גם זמן כדי לחבר את סוללות טילי ה-S-300 עם המפקדה ומערכת התיאום האווירית הרוסית בבסיס הימיימים שליד לטקיה, ומה שיותר חשוב עם מערכת הגנת הנ"מ הלאומית הרוסית במוסקבה. כבר ביום ב' 21.1, היה זה קצין ממערכת  הגנת הנ"מ הלאומית הרוסית שתדרך עיתונאים במוסקבה במהלך התקיפה הישראלית.  בכך מוסקבה אותתה כי מערכת טילי ה-S-300 בדמשק כבר מתואמת עם המערכת במוסקבה.

ברור, כי הרוסים עושים מאמצים גדולים שלא קצינים ולא חיילים רוסיים יפעילו טילי נ"מ מתקדמים מול מטוסי חיל האוויר הישראלים.
זו הסיבה המרכזית מדוע הרוסים מחכים לחודש מרס עד אשר תסתיים הכשרתם של קציני וחיילי יחידות הנ"מ סוריות כדי להעביר לידיהם את ההפעלה המבצעית של סוללות ה-S-300. אולם גם אז תשארנה הסוללות הסוריות האלה תחת הפיקוח הצבאי-מקצועי של מרכזי ההגנה האווירית הרוסית בסוריה ובסוריה, בעיקר משום שהרוסים חוששים שחיל האוויר הישראלי יתקוף סוללות אלה וישמיד אותן.
מוסקבה איננה רוצה לראות מערכות נשק מתקדמות שלה מושמדות על ידי חיל האוויר הישראלי, לא רק בגלל יחסיה עם ישראל, אלא בעיקר מפני שהדבר ייפגע קשה בתדמית של התעשייה הצבאית הרוסית ובייצוא הנשק הרוסי.

אולם גם מוסקבה מבינה שנותר לה רווח זמן מצומצם ביותר, עד אשר תיתן  בעוד קצת יותר מחודש לדמשק אור ירוק להתחיל להפעיל את סוללות ה-S-300 נגד המטוסים הישראליים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי כאשר סוללות ה-S-300 שיופעלו על ידי הסורים תתחלנה לפעול בחודש מרס, הן יכסו בפעולתן גם את המרחבים האוויריים של לבנון, רמת הגולן, ואזור הגליל. במילים אחרות, טילים רוסיים אלה יתנו מטריה אווירית גם לחיזבאללה.
אז תעמוד בפני ישראל וחיל האוויר הישראלי שאלה קשה.
האם להסתכן  בהשמדת מערכות נ"מ רוסיות מתקדמות אלה, פעולה היכולה להביא להתדרדרות נוספת ביחסים בין רוסיה לישראל, או למצוא דרכים ושיטות אחרות לתקוף מטרות איראניות בסוריה.

מאחר והשבוע נשיא המדינה ראובן ריבלין, ומפקד חיל האוויר האלוף עמיקם נורקין, ערכו, ביום ד' 23.1 ביקור בארמון האליזה בפריס, כאשר הם מציגים לנשיא צרפת עמנואל מקרון את המפות ואת הצילומים של אתרי הטילים המדויקים של חיזבאללה, אפשר וצריך להניח, כי זו הייתה אזהרה ישראלית אחרונה ללבנון וחיזבאללה, לפרק מיד אתרים אלה, אחרת הם יותקפו, עוד לפני שסוללות טילי ה-S-300 הסוריות מסביב לדמשק תהפוכנה למבצעיות בחודש מרס.

Print Friendly, PDF & Email