ג'ון קארי דיבר, מורסי הקשיב…והאחים המוסלמיים החלו בתהליך של איסלמיזציה akhwananization של מצרים
לאחר יום של דיונים מתישים, ביום א' 3.3, בו שר החוץ האמריקני ג'ון קארי ישב פנים מול פנים עם הצמרת המצרית, בהם דיבר על המצב הכלכלי הקטסטרופלי של מצרים, על היחסים עם ישראל, ועל דמוקרטיה, נפגש קארי לשיחה בארבע עיניים עם נשיא מצרים מוחמד מורסי.
מה שלא היו תשובותיו-הבטחותיו של מורסי לשר החוץ האמריקני, המקורות המודיעיניים והמזרח תיכוניים של תיקדבקה בטוחים בדבר אחד: דבריו של קארי נפלו על אוזניים ערלות בקהיר.
הסיבה העיקרית לכך היא התוכנית העתידית של האחים המוסלמיים שהחלו כבר בביצועה.
לפי המידע המודיעיני הנמצא בידי תיקדבקה, מנהיגי קהיר שארצם נמצאת במצב כלכלי נואש כמו מצרים, היו צריכים לפחות לעשות משהו כדי לפתור, או לפחות להקל על מצב זה, במקום זה, יש לנשיא מוחמד מורסי, וועוד יותר למנהיגם העליון של האחים המוסלמיים מוחמד בדיע Mohammed Badie, תוכנית פעולה בת שלושה סעיפים שאין לה שום דבר עם נושאי שיחתם עם ג'ון קארי, ועם מצבה הכלכלי של מצרים:
1. במקום שעד עתה האחים המוסלמיים אמרו כי הם רוצים להשיג בבחירות הבאות לפרלמנט המצרי שתתקיימנה כנראה באפריל וביוני השנה, 50 אחוז מהמושבים, עתה הם נערכים להגיש 100 אחוז של המושבים.
2. מאחר והאחים המוסלמיים כבר החלו בהכנות ארגוניות לקראת השגת מטרה זו, באמצעות מינויים חדשים של אנשים נאמנים להם למשרות של כל 19 מושלי המחוזות במצרים, הרי ברור כי החלה התופעה הנקראת איסלמיצזיה מוחלטת akhwananization של מצרים.
החלטה זו נפלה באחרונה אצל הנהגת האחים המוסלמיים, לאחר שהם הבינו סופית, כי אף פעם הם לא יצליחו להשיג שליטה מלאה בבירה המצרית, ואף פעם הם לא יצליחו להתגבר על ההפגנות נגדם בעיר, אם כך הפתרון: לכבוש את השלטון במצרים כולה, מלבד בקהיר, דבר שיבודד אותה משאר חלקי מצרים.
3. כחלק ממהלך זה, החליטו מורסי ובדיע, שלא לקבל את ההלוואה לטווח ארוך של קרן המטבע העולמית בסך של 4.8 ביליון דולר שהוצעה להם, למרות שקארי לחץ עליהם לקבל אותה. אי קבלת ההלוואה תאפשר להם שלא לבצע את הקיצוצים בכוח האדם במשרדי הממשלה ובענפי הכלכלה המצרית אותם הם היו צריכים לבצע, דבר שיבטיח להם הצבעה מירבית עבורם.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון ובקהיר מציינים, כי עתה קיימות במצרים וארצות הברית שתי אסכולות אסכולת מורסי, ואסכולת וושינגטון.
אסכולת מורסי-בדיע אומרת, כי מצרים תוכל להחזיק מעמד עוד שלושה או ארבעה חודשים, עד אשר הבחירות לפרלמנט המצרי תתקיימנה. האחים ישיגו בהם את 100 אחוז המושבים. לאחר מכן יתחיל הטיפול בכלכלת מצרים, כלומר, הגזירות הקשות מאוד שתיפולנה על האוכלוסייה.
אסכולת וושינגטון אומרת, כי פתרון המצב הכלכלי במצרים איננו יכול לחכות עד לבחירות לפרלמנט, ובתוך התקופה של שלושת ארבעת החודשים הבאים שלטונם של הנשיא מורסי והאחים המוסלמיים יתמוטט.
אסכולת וושינגטון מבוססת על ההנחות-העובדות הבאות:
א. רזרבות מטבע החוץ המצריות ממשיכות לדרדר עצמן למוות. הפקידים האמריקנים מסביב לקארי משתמשים במושג:to dangerously bleeding , מבלי שאיש איינו יודע כיצד לעצור זאת. ההערכה היא כי תוך חודשיים, כלומר כבר באפריל, הרזרבות מטבע החוץ של מדינה מונה 80 מליון איש תגענה ל-4 ביליון דולר בלבד.
ב. מפעלי התעשייה המצרית עובדים עתה בתפוקה של 50 אחוז מיכולתם, בגלל מחסור בדלק, ואם יש כבר דלק, אין כסף לקנות אותו.
ג. במצרים הולך ונוצר מחסור בגז הדרוש להפעלתן של תחנות הכוח לייצור חשמל. יותר ויותר אזורים אינם מקבלים יותר אספקה סדירה של חשמל, דבר המשתק גם את מכוני אספקת המים. הצפי הוא שבקרוב חלקים במצרים לא יקבלו יותר מים וחשמל.
בחודשים הקרובים נדע, איזה אסכולה ידה תהייה על העליונה, ואיזה מחיר תושבי מצרים והמזרח התיכון ישלמו.