ג`ורג בוש משנה את מדיניותו כלפי ישראל. וועידה בינלאומית לנושא הסיכסוך הישראלי-פלסטיני במרכז. האיש שמעצב את המדיניות האמריקנית החדשה הוא ברנט סקוקרופט Brent Scowcroft .

בלעדי ומיוחד למקורות בוושינגטון של תיקדבקה: אחד הנושאים המרכזיים שנשיא ארצות הברית ג`ורג בוש יבדוק בעת שהותו בעמן בירת בירדן ביום חמישי 30.11, תהייה האפשרות לכנס וועידה בינלאומית לנושא עיראק, שלמעשה תהייה וועידה בינלאומית לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני. זו הסיבה מדוע אבו מאזן ואיסמעיל הנייה הכריזו על `הפסקת אש` שאיננה קיימת במציאות, ומדוע ראש הממשלה אהוד אולמרט מוכן לקבל אותה, כולל את המשך ירי טילי הקסאם, לפחות עד אשר הנשיא ג`ורג בוש יעזוב את המזרח התיכון. כל ההתבטאויות הישראליות והפלסטיניות על הפסקת האש אינן מיועדות לאוזניים הישראליות או הפלסטיניות, אלא לאוזניהם של הנשיא ג`ורג בוש ושרת החוץ קונדוליסה רייס. במילים אחרות, הפלסטינים יודעים כי הם יכולים להמשיך לירות בימים הקרובים טילים, מבלי שתבוא תגובה ישראלית. המקורות שלנו מוסרים כי מי שמעצב וקובע מדיניות זו בוושינגטון הוא ברנט סקוקרופט Brent Scowcroft , בתמונה, מי שהיה יועצם לביטחון לאומי של שלושה נשיאים, ריצ`רד ניקסון, ג`רלד פורד, וג`ורג בוש האב, ונחשב תמיד כמתנגד ומותח ביקורת חריפה על ההשפעה שיש לישראל בוושינגטון בחוגי הממשל. ברנט סקוקרופט תומך בצמצום ההשפעה הישראלית הזו.
על כינוס וועידה כזו ממליצה גם וועדת הבדיקה לנושא עיראק בראשותם של מי שהיה שר החוץ האמריקני ג`יימס בייקר, וחבר הקונגרס האמריקני לשעבר לי המילטון. הועדה ממליצה לכנס ועידה בה ישתתפו נוסף על האירופאים, כולל הרוסים, גם כל מדינות המזרח התיכון, המפרץ הפרסי, והמדינות המוסלמיות העיקריות.
המקורות שלנו מדווחים כי אין איש או גורם אחד בוושינגטון שמשלה את עצמו כי ברגע שלוועידה זו יגיעו המצרים, הסעודים, המרוקנים, ואחרים שהם ימנעו מלהעלות את הנקודה, כי אי אפשר לגשת לפתרון המלחמה ומלחמת האזרחים בעיראק, מבלי להתחיל להתקדם קודם לכן בפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני. במילים אחרות, באם הנשיא ג`ורג בוש יאמץ את ההמלצה הזו, ארצות הברית תפתח את הדרך להפעלת לחץ בינלאומי ישיר על ישראל לערוך וויתורים מרחיקי לכת לפלסטינים.
זה יהיה כמובן שינויי דרמטי במדיניותו של ממשל בוש כלפי ישראל. מנשיא וממשל אחד הידידותיים ביותר שהיה אי פעם לישראל, היחסים יהיו דומים מעתה ליחסים הצוננים מאוד ששררו בתחילת שנות ה-90, בין ממשלו של הנשיא ג`ורג בוש האב, שגיי`מס בייקר היה שר החוץ שלו, וממשלת יצחק שמיר.
המקורות של תיקדבקה מדווחים כי אחד האנשים המשפיעים ביותר כיום בוושינגטון על עיצוב המדיניות של ממשל בוש, כלפי ישראל, ועל הדו"ח הסופי של הוועדה הוא ברנט סקוקרופט Brent Scowcroft .
את כיוון ודרך המחשבה של סקוקרופט אפשר למצוא בצורה ברורה מאוד בראיון נדיר שהוא נתן לעיתון הטורקי `טרקיש דיילי ניוז`Turkish Daily Newsב-9 לנובמבר , שעה שביקר באנקרה במסגרת תפקידו כיו"ר האגודה לידידות האמריקני-טורקית.
בראיון אומר סקוקרופט: `אני חושב שהפתרון בעיראק צריך להיות חלק מפתרון אזורי גדול יותר, ופירוש דבר זה הוא לחזור אל הנושא הפלסטיני`. `אני חושב שאם נעשה את זה, זה יחזיר לנו לפחות פסיכולוגית (לאמריקנים), את התנופה, ואז יקל עלינו לטפל במצב בעיראק`. הציטוט המקורי:
I think we need to imbed Iraq in a larger regional solution, and that to me goes back to the Palestinian issue. I think this would put us back on the offense psychologically and even make Iraq easier to manage.
כאן אפשר לראות את הפירוש או המשמעות האמיתית שוושינגטון נותנת לכינוס וועידה בינלאומית לנושא עיראק. בהתייחסו ישירות לישראל אומר ברנט סקוקרופט, `כי אני מאמין שמדינות ערב באזור רוצות מאוד בדו-שיח כזה` (הוועידה הבינלאומית). `ישראל איננה מעוניינת, אבל היא מצויה עתה במצב גרוע`. סקוקרופט הוא האסטרטג האמריקני הבולט הראשון אשר מוכן לומר בקול רם, את אשר תיקדבקה מדווח מאז תחילת חודש אוגוסט, כי הנשיא ג`ורג בוש ואנשי המפתח בממשל סבורים כי ישראל יצאה מוכה ומוחלשת ממלחמת לבנון, וכי מצבה האסטרטגי גרוע. להלן הציטוט המקורי
I believe the Arab states in the region are eager for such a conversation. Israel may not be eager, but Israel is in a bad shape right now.
השילוב הזה שנוצר כיום בהנהגה האמריקנית, של נשיא המבחין בחולשותיה האסטרטגיות של ממשלת ישראל, מעצב מדיניות בעל השפעה מכרעת שאף פעם לא נחשב, גם בתקופה ששימש כיועץ לביטחון לאומי, אם לומר זאת בעדינות כאחד מידידיה של ישראל בוושינגטון. וחברי וועדת בייקר- והמילטון, שאף אחד מראשיה איננו נחשב ידידותי לישראל, מבשר על התחלת הלחץ האמריקני על ממשלת אהוד אולמרט.

Print Friendly, PDF & Email