גורם ביטחוני ישראלי בכיר: אם השיחות בין ארה"ב ואיראן ייכשלו, האמריקנים יתקפו.
תיקדבקה: מול המפולת של מדיניות ישראל כלפי איראן: גורם ביטחוני בכיר: אם השיחות בין ארצות הברית ואיראן ייכשלו, הנשיא ג'ורג בוש יורה על תקיפת איראן במרווח הזמן שבין הבחירות לנשיאות בנובמבר, וצאתו את הבית הלבן בינואר 2009, כלומר תוך 3 החודשים הבאים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: הערכה ישראלית זו נאמרה ביום א' 20.7 לפנות בוקר, זמן קצר לאחר שהרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי יצא לביקור של שבוע ימים בארצות הברית, כאורחו של ראש המטות המזוינים האמריקנים האדמירל מייק מולן.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי הצהרה ישראלית זו אשר ניתנה כמה שעות בלבד לאחר שבז'נווה הסתיים הסיבוב הראשון של שיחות הגרעין בין 5 המעצמות הגדולות, ביניהן ארצות הברית וגרמניה לאיראן, תגרום לסערה בינלאומית שבמרכזה יעמוד הנשיא ג'ורג בוש, ולתגובה איראנית חמורה.
מול המפולת המוחלטת של מדיניותה, כביכול המשותפת, של ישראל עם ארצות הברית כלפי איראן, מנסה הגורם הביטחוני הישראלי להשיג בדבריו 3 מטרות:
1. להראות כי האופציה הצבאית האמריקנית נגד התוכנית הגרעינית האיראנית לא ירדה עדיין מעל הפרק.
הבהרת נקודה זו היא חשובה ביותר עבור ישראל, לאחר שבימים האחרונים התגבר גל הפרסומים בארצות הברית שטענו, כי חיל האוויר הישראלי אינו יכול להביא להפסקה מוחלטת של תוכנית הגרעין האיראנית ללא עזרתה הצבאית של ארה"ב, משום שאין לו מספיק מטוסים וטייסים לנהל אופנסיבה אווירית ממושכת.
2.ניסיון ישראלי להראות כי השיחות האמריקנית-איראניות, עליהן תיקדבקה דיווח בלעדי ראשון עוד ב-27.6, הן לא מהלך של התקרבות בין וושינגטון וטהרן, אלא מהלך מחושב היטב של הנשיא בוש, בו הוא מעמיד לפני איראן אולטימאטום אחרון לפיו עליה להפסיק להעשיר אורניום במשך 3 החודשים הבאים, (אוגוסט, ספטמבר, ואוקטובר), אחרת היא תעמוד בפני התקפה צבאית אמריקנית. במילים אחרות, הגורם הביטחוני הישראלי קובע. כי הנשיא בוש יממש את הבטחתו שהוא יפתור את בעיית הגרעין האיראני לפני צאתו מהבית הלבן בחודש ינואר שנה הבאה. בוש עצמו, ושריו הבכירים, ביניהם שרת החוץ קונדוליסה רייס, ושר ההגנה רוברט גייטס, אינם מציגים עמדה כזו.
3. אם אכן המידע המודיעיני שהגורם הביטחוני הישראלי מסר בדבריו, תקופת הזמן בה ארצות הברית עומדת לתקוף את איראן, היא נכונה, הרי שהוא גילה את אחד הסודות הצבאיים הכמוסים ביותר של ממשל בוש. קשה להניח כי ארצות הברית ואיראן, כל אחת בדרכה שלה, יעברו בשתיקה על הצהרה כזו.
ממשל בוש, יכול להכחיש את הדברים, ולהגדיר אותם כלא אחראיים, דבר שיטיל צל כבד על ביקורו של הרמטכ"ל גבי אשכנזי בארצות הברית. אין ספק כי מיד עם נחיתתו בארה"ב הרמטכ"ל יידרש על ידי אמצעי התקשורת האמריקנים לומר על סמך מה מתבססת ההערכה הצבאית הישראלית הזו?
איראן יכולה להשתמש בהודעה הישראלית, כבתירוץ להפסקת שיחות הגרעין בינה ובין 5 המעצמות וגרמניה, עד אשר היא תקבל ערבויות כי אף גורם מאלה שממשתתפים בשיחות איננו מתכונן לתקוף אותה צבאית.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי לפי המידע המצוי בידיהם על מידת ההתקדמות בשיחות החשאיות המתנהלות בין ארצות הברית ואיראן, גם באלה הנערכות מחוץ למסגרת הפגישות בז'נוונה, לא נראה בשלב זה כי קיימת אפשרות שהשיחות עומדות להסתיים בכישלון, כפי שהגורם הביטחוני הישראלי מנסה להציג. בינתיים, נראה כי יש התקדמות רבה בשיחות, אם כי אין עדיין הסכמות אמריקניות-איראניות על הנושאים הגרעיניים.
ברגעים אלה, נראה המהלך הישראלי כניסיון ישראלי נואש אחרון לעצור את התמוטטות המוחלטת של מדיניות ישראל כלפי איראן, לאחר שארצות הברית נטשה את ישראל, בניגוד להבטחותיה, והולכת ומתקרבת יותר לאיראן.