גוש הימין הצליח בפעם הראשונה לייצב את עצמו כגוש הפוליטי המרכזי בישראל. ומדוע הממשלה שנתניהו יקים תכהן תקופה ארוכה
כאשר ראש מפלגת 'כחול לבן' בני גנץ עלה, ביום שלישי בלילה 9.4 על הבמה בגני התערוכה כדי להכריז על נצחונו ועל כוונתו להקים ממשלה, הוא כבר ידע, כי דבריו לאומה אינם נכונים. וכאשר ארבעת מנהיגי 'כחול לבן' גנץ, גבי אשכנזי, יאיר לפיד ומשה (בוגי) יעלון שילבו ידיים ופתחו בריקוד, הם כבר ידעו כי ייתכן שזו לפיתת הידיים האחרונה של כמה מהם.
לכן זה לא מפתיע שבני גנץ היה מוכן לומר, ביום ד' 10.4 בבוקר, 'כי מסתמנים שמים קודרים'.
גם התיקווה עליה מתבססים ראשי 'כחול לבן', שבנימין נתניהו יקים ממשלה ימנית לזמן קצר בלבד עד לתחילת משפטו, (כמה חודשים ספורים עד שנה לפי גרסתם), היא תיקוות שווא.
כאשר נתניהו אומר, שהוא עומד להקים ממשלת ימין יציבה שתכהן זמן רב, לזה בדיוק הוא מתכוון. מאחר ולפי החוק במדינת ישראל כל זמן שאזרח גם אם הוא ראש ממשלה איננו מורשע בבית משפט הוא זכאי.
מלבד תהליך השימוע שייערך בעוד חודשיים ביולי, השאלה היא האם נתניהו יהיה מסוגל לבצע את תפקידו כראש ממשלה בעת שהוא מנהל את משפטו?
את התשובה לכך נתן נתניהו במערכת הבחירות הנוכחית.
אם הוא היה מסוגל לעמוד נגד המתקפה הקשה והאכזרית המשפטית, הפוליטית, האישית ותקשורתית שניחתה עליו ומשפחתו, ונגד שלושה רמטכ"לים של צה"ל, ולצאת מהבחירות כאשר בידו ניצחון פוליטי גדול ומרשים, אפשר וצריך להניח כי הוא יוכל לעמוד גם במעמסה/מערכה המשפטית.
לכן הממשלה שנתניהו החל כבר בהקמתה, כאשר בני גנץ נאם את נאום הניצחון שלו, תחזיק הרבה יותר זמן מאשר יריביו הפוליטיים מקווים.
ההישגים הגדולים של הגוש דתי-החרדי בבחירות כאשר ש"ס ויהדות התורה משיגות כל אחת מהן 8 מושבים בכנסת, ואיחוד הימין משיג 5 מושבים בכנסת, ביחד גוש של 21 חברי כנסת, נותנים לנתניהו כושר תמרון ופליטי אישי רב, כאשר הוא אינו תלוי יותר לא באביגדור ליברמן ובמפלגת 'ישראל ביתנו', ולא במשה כחלון ובמפלגת 'כולנו'.
זהו לא רק גוש ימני מוצק, אלא זו גם קואליציה המעמידה את עצמה מול המערכת המשפטית של מדינת ישראל, ובייחוד נגד הסמכויות של בית המשפט העליון.
השאלה המרכזית בתקופה הקרובה ואלי אפילו בשנים הקרובות, עד לבחירות הבאות לכנסת היא, עד היכן נתניהו, והגוש הדתי-חרדי הזה יהיו מוכנים להרחיק בצעדיו נגד המערכת המשפטית ואיזה חוקים חדשים המגבילים את המערכת המשפטית הגוש הזה יעביר בכנסת.
מי שהחלה את המהפך החוקתי הזה עדיין שרת המשפטים הנוכחית איילת שקד, מראשי 'הימין החדש' כנראה לפי התוצאות הסופיות המסתמנות, תצטרך לראות את המהלכים שלה מבוצעים על ידי אותם גורמים אותם, היא ושותפה לחייה פוליטיים נפתלי בנט נטשו פוליטית.
קשה להניח כי הצעקות באמצעי התקשורת העולמיים והמקומיים כי מדובר בתהליכים אנטי דמוקרטים, שהחלו כבר ביום ד' בבוקר, וכי ישראל מסתכנת בכך שהיא מאבדה את תדמיתה כמדינה דמוקרטית יעצרו את נתניהו ואת שותפיו הקואליציוניים החדשים-ישנים, במיוחד כאשר הם מצטרפים לשורה ארוכה של מדינות אשר בהן מתרחשת תזוזה פוליטית חדה ימינה.
הניצחון של נתניהו באפריל 2019, הוא למעשה הפעם הראשונה ב-42 השנים האחרונות, מאז ניצחון 'הליכוד' בראשותו של מנחם בגין ז"ל, שגוש הימין הצליח להציב את עצמו במרכז הבמה הפוליטית מבלי שהוא פוזל יותר למרכז או/ו השמאל.
עתה גוש הימין עומד בזכות עצמו.
לעובדה זו תהיינה עוד משמעויות מרחיקות לכת לגבי המבנה הפוליטי של אוכלוסיית מדינת ישראל.