גילוי מרבצי האורניום החדשים באיראן תאפשר לטהרן להעשיר כמויות גדולות של אורניום ולהקים כורים גרעיניים נוספים.
מיוחד ובלעדי למקורות האיראנים של תיקדבקה: ביום שני פרסמנו בלעדית כי נשיא איראן אחמדי-נז`אד אמר כי טהרן עומדת להודיע ביום ב` או יום ג` 2.5, על התפתחות נוספת חשובה בתוכנית הגרעין האיראנית. המקורות שלנו מסרו כי איראן תודיע שהיא מצאה בשטחה מרבצי אורניום חדשים גדולים, ומעתה היא איננה תלויה יותר ביבוא החומר הדרוש לה להפקת דלק גרעיני ממקורות חוץ והיא מסוגלת לספק את כל צרכי התוכנית הגרעינית שלה ממקורות מקומיים. לא עברו 24 שעות ואיראן אכן הודיעה כי נתגלו מרבצים חדשים גדולים של אורניום במרכז-דרום איראן
ידיעה זו, אומנם אם תתברר כנכונה, יכולה לשנות לגמרי את תמונות עתיד הפרויקטים הגרעיניים של איראן.
רק לפני חודש דווח לנשיא אחמדינז`אד כי אוצרות האורניום באיראן דלים ואם טהרן רוצה להגשים את מטרתה ולהקים שישה עד שמונה כורים גרעיניים בעשרים השנים הבאות, היא תזדקק לייבא כמויות גדולות של אורניום גולמי והיא תהיה תלוי במדינות אחרות באספקת אורניום,זאת לאחר שאיראן הוציאה כבר מיליארדי דולרים להקים תשתית ענפה של העשרת אורניום בתקווה שתוכל לספק בעצמה את הדלק הדרוש לכורים שייבנו בעתיד.
המקורות האיראנים של תיקדבקה מוסרים כי עד עתה הפיקו האיראנים את האורניום הגולמי הדרוש להם ממרבצים שנתגלו לפני כמה שנים באזור סגאנד Saghand שהוא בקרבת העיר קשאן Kashan, שם האורניום עובר תהליך עיבוד הראשוני. אולם איכות האורניום ממחצבים אלה היא נמוכה והכמויות הנמצאות במרבצים אלה קטנה. לכן תכננה איראן באחרונה לייבא אורניום מחו"ל ואף החלה בהכנות לחתום על חוזים ארוכי טווח עם דרום אפריקה, שהסכימה למכור לה עפרות אורניום.
אולם מציאתם של מרבצים עשירי אורניום שינו מצב זה. איראן איננה זקוקה יותר לייבא אורניום מארצות חוץ, דבר שהיה יוצר תלות איראנית במדינות אחרות העלולות להיכנע ללחץ אמריקאי ולסרב למכור לה אורניום.
במקביל עם ההודעה על מציאת המרבצים הודיעו האיראנים שאיראן הגיעה לדרגת העשרה של 4.8 אחוד ומעלה, דבר שמקרב אותה מאוד לייצור עצמאי של דלק גרעיני. אומנם איראן עדיין לא ייצרה אורניום מועשר בכמות מסחרית. אולם למקורות האיראנים שלנו נודע כי איראן עומדת להתקין בקרוב כמות נוספת של כ-400 צנטריפוגות חדשות מסוג P-2 על כ-1600 הצנטריפוגות שכבר פעולת
ה-P-2 פועלות במהירות גדולה בהרבה מאשר הצנטריפוגות הקודמות שהיו בידי האיראנים מסוג 1-P ואשר שימשו לפעילות הניסיונית האחרונה של המדענים האיראנים
הנקודה החשובה בכל התפתחויות אלה היא כי כל כמה שבועות יש יש לאיראנים פריצת דרך חדשה בנושא הגרעיני, והם ממשיכים להתקדם במהירות בפיתוח התוכנית הגרעינית שלהם.
איש, גם לא האיראנים אינם יודעים מתי תתרחש `פריצת הדרך הגדולה` בה כל הישגים אלה יהפכו למכלול הישגים טכנולוגים שיאפשרו להם לבנות פצצה גרעינית ולחמש אותה. זה יכול לקרות תוך כמה שנים, אבל תמיד קיימת סכנה כי אירוע כזה יכול להתרחש הרבה יותר מוקדם תוך שנה עד שנתיים לכל המאוחר.