גם אחרי 'הלא' הפלסטיני, גם המו"מ וגם הבנייה 'המתונה' בהתנחלויות יימשכו

תיקדבקה גם לאחר שהוועד הפועל של אש"ף החליט בשבת 2.10, כי המשא ומתן האמריקני-ישראלי-פלסטיני, המכונה 'שיחות ישירות', לא יימשך, כל זמן שהבנייה בהתנחלויות ובירושלים נמשכת, הפלסטינים עדיין לא אמרו 'לא' מוחלט לאמריקנים ולישראל, מהסיבה הפשוטה כי אין להם תמיכה לכך, לא בוושינגטון, לא בקהיר ולא בריאד.
ארבעת המקומות היחידים שיש להם תמיכה בעמדה הזו, הם טהרן, שם נפגשו בשבת נשיאי איראן וסוריה, אחמדינז'אד ואסד, בביירות אצל חיזבאללה, ובעזה אצל החמס.
האם אבו מאזן החליט כי יהפוך את התנגדותו להמשך הבנייה בהתנחלויות לצעד ההצטרפות שלו לגוש הרדיקלי בעולם הערבי? ספק גדול.
לכן יש גם ספק גדול באם הליגה הערבית שתתכנס בסוף שבוע הבא בסירט שבלוב ביום ו' 8.10 , תקבל החלטה המאמצת את החלטות הפלסטינים.
כפי שהפלסטינים הודיעו מיד לאחר 'הלא' שלהם, שהם משאירים את הדלת פתוחה למגעים נוספים עם האמריקנים, כך תנהג גם הליגה הערבית. לכן, בינתיים בשלב זה מה שמסתמן הוא, כי גם המשא ומתן יימשך, אם בעקיפין, או במישרין, וגם הבנייה 'המתונה' בהתנחלויות תימשך.
העמדה של אבו מאזן ודובריו, 'כי השיחות לא יימשכו אם אפילו ייבנה חדר אחד ישראלי נוסף', זכתה כבר לקיתונות של לעג בעולם הערבי.
העיתון הסעודי החשוב ביותר אשארק אל- אווסט Asharq Al- Awsat הציע ב-29.9, להכתיר את המנהיג הפלסטיני בתואר המדינאי הגרוע ביותר ל-2010.
לדברי העיתון אבו מאזן ראוי לפרס זה לאחר שהצליח, גם להביא להשגת מטרותיהם של הישראלים וגם אלה של החמס, קרי- להביא במהלך אחד גם להתמוטטות השיחות וגם לחידוש הבנייה בהתנחלויות. גם שר החוץ המצרי אבו רייט Ahmed Aboul Gheit, מתח ביום ה' 30.9 ביקורת על אבו מאזן, ואמר כי הוא היה צריך להתרכז בשיחות בשאלת הגבולות הסופיים של המדינה הפלסטינית ולא בבנייה בהתנחלויות.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי גם העובדה שראש הממשלה בנימין נתניהו כבר אותת ביום שישי 1.10, כי הוא מוכן לוותר שוב לפלסטינים, על ידי הסכמתו כי הבנייה תימשך בצורה מתונה בגושי ההתיישבות הגדולים, כלומר, לא ברוב ההתנחלויות האחרות, משאירה מקום מספיק רחב לאמריקנים להציב את הסולם ממנו אבו מאזן ירד מהעץ הגבוה עליו טיפס.
אולם הבעיה של 'השיחות הישירות' בין ישראל לפלסטינים, היא לא אם הבנייה הישראלית בהתנחלויות תימשך ובאיזה היקף, אלא העננים השחורים המצטברים בימים ובשעות האחרונות בשמי המזרח התיכון.
ביקורו של נשיא סוריה בשאר אסד בשבת בלבנון לתאם עמדות עם נשיא איראן אחמדינז'אד, מה יתרחש בלבנון, ייקבע את גורל 'השיחות הישירות' יותר מאשר מאמציו של השליח האמריקני ג'ורג מיטשל.
אסד מנסה לדעת האם חיזבאללה יבצע, או לא יבצע מהלך של השתלטות צבאית על ביירות, זאת כדי למנוע שראשי מנגנוני הביטחון והמודיעין שלו יקבלו כתבי אישום מבית הדין של האו"ם ה-STL על השתתפותם ברצח ראש ממשלת לבנון לשעבר ראפיק חארירי ב-2005, והאם איראן תגיב, או שלא תגיב על התקפת ווירוס ה-Stuxnet נגד מתקניה הגרעיניים.
שני מהלכים אלה יכולים להביא לפריצתה של מלחמה מזרח תיכונית חדשה, בה סוריה תמצא את עצמה מעורבת.
שני מהלכים אלה, ולא באם הבנייה בהתנחלויות תימשך, או לא, ייקבעו באם 'השיחות הישירות' בכלל תמשכנה.

Print Friendly, PDF & Email