גם לאחר וועידת בגדאד, ממשיכה ארצות הברית את המלחמה החשאית נגד איראן ומזרימה תגבורות אוויריות למפרץ.
מיוחד ובלעדי למקורות המודיעיניים והצבאיים של תיקדבקה: בשבת 10.3, כאשר עשרות דיפלומטים רובם ממדינות יריבות זו לזו כמו ארצות הברית ואיראן, או סוריה ועיראק, או טורקים וכורדים, ישבו ליד שולחן אחד בגדאד של הוועידה הבינלאומית על עיראק, השלב הראשון של המלחמה החשאית, ולא הדיפלומטיה, הגיע לסיומו. עתה כאשר המפגש הראשון של הוועידה הסתיים, יחל השלב השני של המלחמה החשאית בה מעורבים בשלב זה ארצות הברית, איראן, טורקיה, סעודיה, ישראל, סוריה, דנמרק, חיזבאללה, החמס, והג`יאהד האיסלמי. במשך השבוע שעבר , וגם בשבת, כאשר הוועידה בגדאד נפתחה, המשיכה ארצות הברית להעביר טייסות אמריקנית מארצות הברית ומאירופה, אל בסיסי האוויר האמריקנים באודיד Udeid בקטאר, ונעמה Namha בבחריין. האיראנים הגיבו בהכרזת כוננות מלחמתית בכוחות ההגנה האנטי אוויריים שלהם, כולל הצבת יחידות מיוחדות של משמרות המהפכה מסביב למתקני הגרעין.
מחוץ לסמליות ולתקווה שאירוע הוועידה הבינלאומית על עיראק יצרה, הייתה יכולה להיות לה רק תוצאה חיובית אחת, והיא העברת הדיון בבעיות העומדות לפנייה, לדרג גבוה יותר של שרי החוץ של המדינות המשתתפות בה. כלומר שרת החוץ האמריקנית קונדוליסה רייס, ושר החוץ הסעודי סעוד בין פייסל, מול שר החוץ האיראני מנצ`ור מוטאקי, והיועץ לביטחון לאומי האיראני עלי לאריג`ני. אם הכול ילך כשורה, אירוע כזה יתרחש בחודש הבא באפריל, באיסנטנבול.
וושינגטון הגיעה לפתיחת הוועידה כאשר בידיה שלושה הישגים גדולים, כולם פרי המלחמה החשאית והמודיעינית שהיא מנהלת בתנופה בשבועות האחרונים. איראן הגיעה לוועידה בעמדת נחיתות.
1. הישג הגדול ביותר של האמריקנים לקראת הוועידה הייתה יכולתם של אנשי ה-CIA האמריקנים להיפגש פנים אל פנים עם הגנרל האיראני אלירזה אשקרי Ali Rez Asghari שעזב את איסטנבול ב-7.2, כאשר הוא נכנס לטורקיה, לאחר שהגיע אליה מדמשק, בזהות אחת ועוזב אותה בזהות אחרת.
בפרשה זו היו מעורבים סוכנויות הביון המרכזית האמריקנית ה-CIA, המודיעין הצבאי הטורקי, המודיעין הסעודי, והמוסד הישראלי.
אליראזה אשקרי מוכן לדבר, תמורת הבטחת חסינות ומקלט לכל החיים לו ולמשפחתו, ולמסור את כל הפרטים הידועים לו על התוכנית הגרעינית ותוכנית הטילים האיראנית, המצב הפנימי בהנהגה האיראנית, רשתות המודיעין האיראניות בעיראק, ובמפרץ והמזרח התיכון. על יחסי איראן-סוריה, ועל חיזבאללה, החמס, והג`יאהד האיסלמי, ומידת השליטה האיראנית בהם.
המידע הזה, שהושג בחודש של תחקירים debriefing, והמצוי עתה בידי האמריקנים, נתן להם לא רק עדיפות על פני הנציגים האיראנים בוועידה בבגדאד, אלא מאפשר להם לדעת מהן הנקודות החלשות, בהן וושינגטון תוכל ולהמשיך לפגוע בטהרן, ובאיזה מקומות או תחומים איראן תנסה לפגוע בהם כתגמול.
2. ארצות הברית הצליחה, בינתיים, בעזרתה של סעודיה, לתקוע טריז עמוק בין טהרן ודמשק, ובין חיזבאללה ודמשק.
3. ביום ד` 7.3 הודיע הפנטגון על שליחת תגבורות נוספת לבגדאד של 2100 חיילי המשטרה הצבאית, נוסף על 21.000 חיילי התגבורת שכבר נשלחו. הפנטגון לא הודיע בפומבי כי במשך השבוע שעבר וגם בסוף שבוע זה נמשכה העברת ותגבור הטייסות האמריקנית מארצות הברית ומאירופה, אל בסיסי האוויר האמריקנים באודיד Udeid בקטאר, ונעמה Namha בבחריין.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי איראן הגיבה על תנועות אוויריות אמריקניות אלה בשלושה צעדים. ביום ג` 6.3 איראן הודיעה על תמרון ארצי של הגנה האנטי אווירית. תמרון זה אפשר לאיראנים לגייס את כל המילואים של חטיבות ההגנה האנטי אווירית האיראנית ולפרוס אותן מסביב לערים המרכזיות באיראן ובראשן טהרן, ומסביב למתקנים האסטרטגיים האיראניים, כולל מתקני הגרעין ושדות הנפט. המדובר בפריסה מלחמתית מלאה של כל כוחות ההגנה האנטי אווירית המצויים בידי האיראנים. בצעד שני הציבו האיראנים מסביב למתקנים הגרעיניים שלהם את היחידות המיוחדות שהקימו משמרות המהפכה להגנתם מפני פשיטה של כוחות מיוחדים אמריקנים או ישראליים.
הצעד השלישי בו נקטה טהרן הייתה הגברת הזרמת הנשק לכוחות הנאמנים לה בעיראק.
עד עתה היו תגובותיה של איראן להתפתחויות או ליתר דיוק למכות שהאמריקנים הנחיתו עליהם פסיבית. השאלה היא אם הם ימשיכו לנקוט במדיניות כזו גם לקראת הכינוס הצפוי באיסטנבול?