גנרל לשעבר במודיעין החלל הרוסי: ההתנגשות ב-10 בפברואר בין לוויין אמריקני ורוסי, מעל סיביר, לא הייתה מקרית. זה היה ניסוי אמריקני מוצלח בהפלת לווייני אויב בחלל.
תיקדבקה: גנרל לשעבר במודיעין החלל הרוסי: ההתנגשות ב-10 בפברואר בין לוויין אמריקני ורוסי, מעל סיביר, לא הייתה מקרית. זה היה ניסוי אמריקני מוצלח בהפלת לווייני אויב מהחלל.
הטענה הזו הושמעה השבוע במוסקבה על ידי הגנרל (מיל.) ליאוניד שארשנאב Maj. Gen. (Ret.) Leonid Shershnev, מי שהיה עד מלפני זמן קצר, המפקד של מודיעין החלל הצבאי הרוסי. אם דברי הגנרל הרוסי נכונים, הרי שעתה יש בידי האמריקנים יכולות בלעדיות ליירט ולהשמיד לווייני אויב בחלל, באמצעות לוויינים אמריקנים, באמצעות סימן-פקודה אחת שתשלח מכדור הארץ.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי המדובר בשני לווייניים צבאיים, אחד אמריקני 'אורביטאל אקספרס', כלומר חללית האקספרס' Orbital Express, והלוויין הרוסי קוסמוס-2251- Cosmos, שהתנגשו בראשית חודש פברואר מעל סיביר בגובה של כ-800 ק"מ, לאלפי רסיסים המסתובבים בחלל.
הגנרל הרוסי שארשנאב טוען, כי כבר במרס 2007, כאשר האמריקנים שלחו את הלוויין הזה, היו לו 3 מטרות.
1. לשמש חלק מתוכנית ניסויית של חיל האוויר האמריקני הנקראת Space Test Program's STP-1 mission. תוכנית זו פיתחה שורה של לווייני שירות servicing satellite שנועדו לתת תמונה טובה יותר על המתרחש בחלל.
2. לשמש את סוכנות החלל האמריקנית 'נאסא' NASA בפיתוח כלי טייס חלליים מתקדמים שיוכלו להגיע ולפעול בסביבת ספינות החלל.
3. גוף מחקר ופיתוח אמריקני נוסף שהשתתף בבניית ושיגור לוויינים אלה היה 'דארפא' DARPA, שהיא הסוכנות האמריקנית העוסקת בפיתוחים הטכנולוגיים העתידיים של ארצות הברית. מטרת 'דארפא' הייתה להשתמש בלוויינים מסוג זה כדי לבחון את פעולתם של גופים רובוטיים אוטומטיים בחלל 'המשרתים את מטרות העתיד של הביטחון הלאומי האמריקני, ואת הביטחון של טיסות חלל מסחריות'.
הגנרל הרוסי טוען, כי צבא ארצות הברית החליט להרחיב את התוכנית הזו של 'דארפא' DARPA, ולפתח באמצעותה יכולת עיקוב אוטומאטית אחרי כלי טייס חלליים שתופעל כולה באורח עצמאי על ידי לוויינים המצוידים באמצעים רובוטיים. ציטוט המקור:
The U.S. military decided to continue with the project to "develop technology that would allow monitoring and inspections of orbital spacecraft by fully-automated satellites equipped with robotic devices." .
הגנרל ליאוניד שארשנאב אומר, כי מהמידע שיש בידו עולה, התנגשות הלוויינים מעידה כי ארצות הברית פיתחה בהצלחה טכנולוגיה אשר באמצעותה היא מסוגלת להטות ממסלולם לוויינים עוינים, ולהביא להשמדתם, וזאת באמצעות שיגור אות-פקודה מתחנת קרקע. במילים אחרות, לדברי הגנרל הרוסי בידי ארצות הברית מצוי עתה נשק חללי להשמדת לוויינים. ציטוט המקור:
The February collision could be an indication that the U.S. has successfully developed such technology and is capable of manipulating 'hostile satellites,' including their destruction, with a single command from a ground control center, the general said.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי עד עתה ידוע היה, שלסין ישנה יכולת צבאית לפגוע ולהרוס לוויינים, אולם גם זאת רק באמצעות שיגור טילים מכדור הארץ. סין פגעה בלוויין שלה באמצעות טיל עוד בתחילת שנת 2007. שנה לאחר מכן, בפברואר 2008, ביצעה ארצות הברית השמדה של לוויין באמצעות טיל שנורה ממשחתת אמריקנית, ובכך נהייתה למעצמה השנייה בעולם שבידיה ישנה יכולת צבאית כזו.
אולם אם טענות הגנרל הרוסי נכונות, הרי שעתה יש בידי האמריקנים יכולות ליירט ולהשמיד לוויינים בחלל, באמצעות הלוויינים האמריקנים, באמצעות סימן אחד שיישלח מכדור הארץ.