גנרל קאסם סוליימני הגיע לבגדאד ולקח את הפיקוד על ראשי הצבא ומנגנוני הביטחון העיראקים מידי ראש ממשלת עיראק
בניסיון נואש להביא להפסקת המהומות בעיראק הגיע, ביום ד' 30.10, הגנרל קאסם סוליימני מפקד גדודי אל קודס במשמרות המהפכה ומפקד חזיתות איראן במזרח התיכון לבגדאד. כך מדווחים המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה.
סוליימני בא לבגדאד במטוס איראני מיוחד שהגיע מטהרן ונחת בנמל התעופה הבינלאומי בבגדאד. בנמל התעופה חיכה לגנרל האיראני מסוק מיוחד שהביאו לאזור הירוק בבגדאד שהוא מרכז השלטון המוגן והמבוצר היטב בעיראק.
באותו זמן התקיימה ליד לשכת ראש ממשלת עיראק עדאל עבדול מהדי Adel Abdul-Mahdi, ישיבה של ראשי מנגנוני הביטחון העיראקיים שדנה בדרכים לנסות ולעצור את גל החדש של המהומות והתפרעויות שהתפרץ מחדש כמה ימים לפני כן, ביום שישי 25.10. בגל החדש של המהומות שמתחוללות בבגדאד ובשורה של ערים שיעיות בדרום המדינה ישנם כבר כמה מאות הרוגים. וכמה אלפי פצועים.
לפי כמה דיווחים של קציני צבא ומודיעין עיראקיים בראש הפגישה הזאת ישב ראש ממשלת עיראק עבדול מהדי.
הגנרל קאסם סוליימני שהיה מוקף בקציני מטהו נכנס לאולם והורה לראש ממשלת עיראק לפנות את המקום, כאשר הוא מתיישב בכיסאו וממשיך לנהל ממנו את הישיבה.
לפי כמה דיווחי מודיעין אחרים, ראש הממשלה מהדי השתתף בחלק הראשון של הפגישה, וכאשר הגנרל קאסם סוליימני נכנס לאולם הישיבות, הוא כבר לא היה שם.
גם לפי הדיווח הזה הגנרל קאסם סוליימני לקח את ניהול את הישיבה לידיו כאשר הוא אומר לראשי הצבא ומנגנוני הביטחון והמודיעין העיראקיים את הדברים הבאים: 'אנחנו באיראן יודעים כיצד לטפל במפגינים. זה קרה (מה שקורה היום בעיראק) באיראן ואנחנו השתלטנו על זה'. We in Iran know how to deal with protests. This happened in Iran and we got it under control.
במילים אחרות, הגנרל קאסם סוליימני לקח לידיו את ניהול דיכוי המהומות בעיראק מידיו של ראש ממשלת עיראק ומידיהם של ראשי מנגנוני הביטחון העיראקים.
המקורות של תיקדבקה: הפעולה הזו של קאסם סוליימני שהיא למעשה הפיכה איראנית בצמרות השלטון הפוליטית והביטחוניות בעיראק, רק מדגישה את המצב הקשה בו טהרן מוצאת את עצמה מול התגברות המהומות וההתפרעויות בעיראק ובלבנון.
בלבנון, טהרן כבר נחלה השבוע מפלה, כאשר לא הצליחה למנוע את התפטרותו של ראש הממשלה סעד חארירי. טהרן איננה תומכת בסעד חארירי אבל היא תומכת במדיניות שיתוף הפעולה שלו עם חיזבאללה ועם האינטרסים האיראניים.
התמוטטות ממשלת חארירי, והסיכויים הגוברים והולכים, כי לבסוף תוקם בביירות ממשלת מומחים בה לא תהיה לא לטהרן ולא לחיזבאללה השפעה תהייה בבחינת מכה קשה לאיראן.
גם בבגדאד מציע ראש הממשלה עדאל עבדול מהדי להתפטר, אולם הוא עדיין מחפש מעומדים ודרכים למי להעביר את השלטון בצורה מסודרת.
במצב כזה בביירות ובבגדאד, לא נשארה לגנרל קאסם סוליימני ברירה אלא לנסות בעצמו לייצב את המצב לפחות בעיראק.
נראה כי גם בלבנון וגם בעיראק הוא אחר כבר את המועד.