דאגה עמוקה בוושינגטון: נשיא איראן אחמדינז'אד הפצוע, הפגוע, והמוחלש, ייפנה, במטרה לחזק את מעמדו, להרפתקאות צבאיות איראניות נגד ישראל, ומטרות אמריקניות באפגניסטן, ובעיראק. קולות בוושינגטון, להחלפתו של בנימין נתניהו באהוד ברק, בראשות הממשלה.

המקורות של תיקדבקה בוושינגטון:בימים האחרונים התמוטטו 2 הקונספציות העיקריות עליהן הייתה מושתת מדיניות הנשיא אובמה במזרח התיכון: הדיאלוג האמריקני-איראני, אשר עתה ברור כי לא יוכל להתקיים בחודשים הקרובים, אם בכלל. ההנחה של הממשל כי התקדמות בנושא הפלסטיני, תבטיח התקדמות בנושא האיראני. אירועי השבועות האחרונים באיראן, הראו כי אין קשר בין המתרחש באיראן, ובין התוכנית הגרעינית שלה, לנושא הישראלי-פלסטיני.
אולם למרות זאת, הממשל, שאינו מודה בהתפתחויות אלה בפומבי, איננו מוכן לסגת מהלחץ שהוא מפעיל על ממשלת בנימין נתניהו בנושא הקפאת הבנייה בהתנחלויות.
המקורות שלנו בוושינגטון מדווחים, כי אחת הסיבות העיקריות לכך, היא ההערכה בוושינגטון, כי ממשלת נתניהו היא ממשלה חלשה, בראשות ראש ממשלה חלש, וכי נתניהו לא יעמוד בלחץ האמריקני ולבסוף יוותר, והממשל יוכל להצביע על הישג ראשון במזרח התיכון.
ביום א' 28.6, היו כמה מקורות בוושינגטון המתמצאים היטב במתרחש בבית הלבן, אשר העריכו, כי אם נתניהו לא ייכנע ללחץ של הבית הלבן, ממשלתו יכולה ליפול, ואת מקומו יתפוס שר הביטחון אהוד ברק.
ברק יוצא ביום ב' 29.6 לוושינגטון, במטרה להשיג פשרה בנושא הבנייה בהתנחלויות בין הממשל ונתניהו. המקורות של תיקדבקה מציינים, כי פרסום ההערכות אמריקניות כאלה, עוד בטרם ברק הגיע לוושינגטון, נועדו לאותת לנתניהו כי שליחותו של ברק לא תקדם שום פשרה אמריקנית-ישראלית שתעזור לו, אלא דווקא ליריביו הפוליטיים.
עוד מוסרים המקורות שלנו, כי הארכיטקט הראשי של מדיניות זו הוא ראש הצוות של הבית הלבן רם עמנואל, הדוחף את העמדה האומרת כי אם ממשל אובמה ייכשל בשאלת הקפאת הבנייה בהתנחלויות הוא יאבד את שארית האמון שיש לו בקרב ראשי מדינות ערב והמפרץ הפרסי. במילים אחרות, רכישת אמונם של האיראנים, באמצעות הנושא הפלסטיני, התחלפה עכשיו בוושינגטון לרכישת לבם של הערבים.
המקורות של תיקדבקה מדווחים כי מירושלים נראית התמונה בוושינגטון שונה לחלוטין. מקור ישראלי בכיר אומר: אם וושינגטון באמת מודאגת עכשיו מהאפשרות כי אחמדינז'אד ייפנה עכשיו לדרך המסוכנת של הרפתקנות צבאית, היא חייבת להישען על הציר ריאד-ירושלים-קהיר, כדי לבלום אותה. אחד האישים המרכזיים שדחוף לברית זו ועמד במרכזה הוא שר הביטחון הישראלי אהוד ברק. אם אנשי הממשל חושבים כי הם יצליחו להשפיע על ברק לעבור לצידם נגד נתניהו, ובכך להבטיח לו את ראשות הממשלה, הם טועים.
המקורות שלנו מציינים, כי הערכה זו, היא העומדת מאחורי שיקוליו של נתניהו. במילים אחרות, המאבק של המשך הבנייה בהתנחלויות הפך עכשיו לא רק למאבק על המשך שלטונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, אלא למאבק לאופי ולתוכן התגובה האמריקנית על האירועים באיראן.

Print Friendly, PDF & Email