דמשק וטהרן מפעילות את הסכם ההגנה הדדי ביניהן, כתוצאה מהאיומים הישראלים. יחידות איראניות תוצבנה בסוריה.
בלעדי ומיוחד למקורות הצבאיים של תיקדבקה: במגעים שנערכו בימים האחרונים בין טהרן לדמשק, לאור האיומים המתגברים של אנשי הצמרת המדינית והצבאית הישראלית על סוריה ועל הנשיא בשאר אסד עצמו, הציעו האיראנים לסורים להפעיל את חוזה ההגנה ההדדי שנחתם בטהרן ב- 15.6 על ידי שרי ההגנה של שתי המדינות מוסטפה נאג`ר Mostafa Najjar האיראני, וחסן טורקמני Hassan Turkmani הסורי (בתמונה). בפעם השנייה בחודש האחרון הציעו האיראנים להטיס לסוריה בצורה גלויה יחידות של משמרות המהפכה האיראניים ולהציב אותן בקו החזית עם ישראל ברמת הגולן. הדיונים על כך נמשכים. אפשרות אחרת שהאיראנים העלו, והסורים קבלו אותה, היא הקדמת התמרונים האיראנים-הסוריים המשותפים עליהם הוחלט מסוף הקיץ, לסוף חודש זה. במסגרת תמרונים אלה שיערכו בנמלים הצבאיים הסוריים שעל חוף המזרח התיכון, טרטוס ולטקיה, יגיעו מאיראן לסוריה מטוסי קרב ותצפית, ואוניות מלחמה איראניות.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מביאים כאן בלעדית את 11 הסעיפים העיקריים של החוזים הצבאיים שנחתמו בין שתי המדינות ואשר מראים על החדירה עמוקה של האיראנים לצבא, התעשייה הצבאית וכלכלה הסורית.
1. איראן וסוריה החליטו על הקמת מטכ"ל על משותף לצבאותיהן.b<מאחר ואין להניח כי גנרלים סוריים יפקדו על יחידות של משמרות המהפכה, המדובר כאן במתן חותמת רשמית של המצב הקיים היום ממילא במטכ"ל הסורי בדמשק. קצינים איראנים פועלים על בסיס יומי בתוך מחלקות המטכ"ל הסורי השונות. ישנם קצינים איראנים במטות חילות האוויר, השריון, והמודיעין הסוריים. קצינים אלה משתתפים בישיבות המבצעיות של מטות אלה. כמו כן פועלים קצינים איראנים במרכזי ההתראה והאזנה האלקטרונים הסוריים, העוקבים אחר המתרחש בישראל.
2. בפעם הראשונה הסכימו טהרן ודמשק לערוך שורה של תמרונים משותפים של הצבא האיראני והצבא הסורי, אשר יערכו בסוריה, כולל במזרח הים התיכון. בניסיון שלא למשוך אליהם תשומת לב של גורמים צבאיים מערביים וישראליים, הוחלט כי התמרון הראשון שייערך בסוף הקיץ ובו ישתתפו יחידות של חילות הים והאוויר האיראנים והסורים, יהיה תרגיל של חיפושים והצלה בים התיכון. אולם מיד לאחריו בסתיו השנה יתחילו תרגילים משותפים של יחידות איראנית וסוריות בחלקים שונים של סוריה. זו תהייה הפעם הראשונה שיחידות צי איראניות תפעלנה מתוך בסיסים ימיים סוריים במרחב הימי של מזרח הים התיכון. זו גם תהייה הפעם הראשונה שיחידות איראניות של משמרות המהפכה יגיעו ויחנו בסוריה.
3. נחתם הסכם של חילופי מידע מודיעיני בין שתי המדינות.
4. מפקדות ומערכות ההתרעה וההגנה האנטי אווירית תאוחדנה ותפעלנה כמערכת אחת. בכך מקנה לעצמה טהרן זרוע מודיעינית והתרעה מוקדמת ממפני התקפות מטוסים וטילים אמריקנים שישוגרו אליה ממזרח הים התיכון ומישראל, והמערכת הסורית משודרגת.
5. מדריכי טילים וארטילריה איראנים יגיעו לסוריה כדי לאמן יחידות סוריות בכלי הנשק ובשיטות הלחימה האיראניות.
6. מעתה ילמדו ויוכשרו קצינים סוריים, לפני שיתחילו בשירותם הפעיל, באקדמיות הצבאיות האיראניות השונות.
7. באקדמיה הצבאית המרכזית בטהרן תוקם שלוחה מיוחדת לקצינים סוריים ושפת הלימוד בה תהייה ערבית. זו הפעם הראשונה שהאיראנים מוכנים לשם שיתוף הפעולה הצבאי בין שתי המדינות לוותר על העיקרון המקודש אצלם והוא שימוש בשפה הפרסית בכל הגופים הצבאיים.
8. הוחלט על הכפלת שטחו וכושר הייצור של המפעל התת קרקעי להרכבת טילי סקאד בחומס שבצפון סוריה. האיראנים התחייבו לספק לסורים את הכספים הדרושים לצורך ההרחבה, ציוד, טכנולוגיות, מהנדסים, וטכנאים שיבנו ויפעילו קו ייצור חדש לטילי קרקע-קרקע לטווח בינוני סקאד D מתקדמים. כן יוקמו במפעל קווי ייצור חדשים שייצרו שורה של טילים איראנים לטווחים קצרים, ורקטות איראניות מסוגים שונים.
10. בסוריה יוקם מפעל לייצור שריוניות איראניות.
11. מקביל יוקמו שני מפעלים להרכבת מכוניות מתוצרת איראנית. מפעל אחד להרכבת משאיות וטנדרים צבאיים. מפעל שני להרכבת מכוניות אזרחיות. לפי ההסכמים שנחתמו לגבי מפעלי הטילים, השריון, והמכוניות ייווצר מצב בו החברות האיראניות נכנסות כשותף עיקרי בתעשייה הצבאית הסורית, ואילו התעשייה הצבאית הסורית תתחיל לפתח ענפי ייצור ושיווק של מוצרים לשוק האזרחי.