דרג המשלחות ירמוז על מעמדו של אהוד אולמרט.
דובר משרד החוץ האמריקני שייאן מקקורמאק Sean MeComack, אמר ביום ו` שהוא לא יגיב על שאלות שאינן במקומן ואינן בתחום הנימוס המקובל שהעלו מספר עיתונאים לפיהן שרת החוץ קונדוליסה רייס דחתה את נסיעתה לאינדונזיה ולאוסטרליה, כדי שתוכל לצאת יחד עם המשלחת האמריקנית להלוויה של אריאל שרון במקרה והגרוע מכל יתרחש.
הבעיה היא לא בתחום הנימוס של העיתונאים האמריקנים, אלא בסימנים ההולכים וגוברים על ההכנות הנעשות במקומות רבים בעולם לקראת אפשרות כזו.
הסימן הבולט ביותר לאפשרות של התרחשות כזו הוא כמובן זרימתם של אלפי עיתונאי חוץ וצוותי טלוויזיה לירושלים ולרחבת הכניסה של בית החולים `הדסה` בירושלים.
מספיק להבחין בדרג של השדרים שנשלחו הנה, והוא הבכיר ביותר, להתבונן בציוד והכנות שצוותים אלה עורכים, ולהקשיב לשיחות התיאום שלהם, כדי להבין שהם מחכים להתפתחות שלדעתם תהייה בלתי נמנעת ותתרחש תוך ימים ספורים.
יותר ויותר עיתונאים מדברים בכתבותיהם על אפשרות קרובה כזו ועל ההכנות שנערכות בישראל לקראתה. כתב רשת אל ג`זירה בישראל מדבר בגלוי בשידוריו על ההוראות שניתנו לחברת `בזק` לפרוש סיבים אופטיים, אשר ישמשו את מנהיגי העולם ואת צוותי הביטחון שלהם שיגיעו בימים הקרובים לישראל. לפי המידע שיש בידינו הציוד הקשור עם ההערכות זו הוטס בשעות האחרונות לישראל.
סימן בולט אחר, אבל גלוי פחות, הן קבוצות החלוץ של שירותי הביטחון השונים, בייחוד האמריקנים, הבריטים, הצרפתים, והגרמנים, אשר הגיעו כבר לירושלים וממלאים את בתי המלון, המסעדות, והברים של הבירה הישראלית.
לפי ההכנות הנערכות עכשיו הדרג של המשתתפים באירוע כזה, יהיה של ראשי מדינות, נשיאים וראשי ממשלות. אולם המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מוסרים, כי הנשיא ג`ורג בוש עדיין לא החליט סופית באם הוא יבוא להלוויה, והרבה מאוד תלוי בהחלטה זו. ישראל איננה עומדת יותר במרכז השיקולים האסטרטגיים של ארצות הברית במזרח התיכון, ואריאל שרון לא נתפס בוושינגטון, כבעל הברית העיקרי של האמריקנים באזור, למרות שהוא ואנשיו ניסו להציג זאת כך.
התפקיד העיקרי שאריאל שרון מילא עבור בוש בשלב הנוכחי במדיניות ארצות הברית באזור, הוא התמיכה הפומבית שלו `במפת הדרכים`, למרות שהוא לא האמין בה ולא חשב אף פעם לבצע אותה. ההוכחה הטובה ביותר לכך הייתה `ההתנתקות` שהיא מדיניות של נסיגות חד-צדדיות, שבינן לבין מפת הדרכים אין כל קשר.
אחד השיקולים העיקריים של בוש בעד או נגד בואו לישראל הם המהלכים האמריקנים-הצרפתיים הנעשים ברגעים אלה נגד נשיא סוריה בשאר אסד. ארצות הברית מבצעת מהלכים אלה באמצעותם של עבדאללה מלך ערב הסעודית ונשיא מצרים חוסני מובראק, מבלי שלישראל יש איזו שהיא נגיעה בהם.
אולם הנשיא ג`ורג בוש יכול להחליט לחזור על `אקט קלינטון`, כאשר ב-1995 הנשיא קלינטון הפך את הלווייתו של יצחק רבין ז"ל, למסע פרידה מחבר.
אם הנשיא גורג בוש יחליט לבוא להלוויה, גם ראשי מדינות אחרים יבואו. אם בראש המשלחת האמריקנית תעמוד שרת החוץ קונדוליסה רייס, גם דרג יתר המשלחות יהיה בהתאם. שאלת דרג המשתתפים בהלוויה, יראה פחות על יחסו של העולם לאריאל שרון ולמנהיגותו, ויותר על ההערכות הזהירות מאוד לגבי מעמדו, טיבו, ויכולתו של אהוד אולמרט.