ד"ר מוחמד אל ברדעיי: איראן נכשלה להגיב על המידע המודיעיני לגבי מאמציה החשאיים לבנות נשק גרעיני.
המקורות של תיקדבקה בווינה: ד"ר מוחמד אל ברדעיי, ראש הועדה לאנרגיה גרעינית ה-IAEA, בדו"ח שפרסם בליל שבת 22.1, למועצת הביטחון של האו"ם על התוכנית הגרעינית האיראנית. בתחילת הדו"ח אומר אל ברדעיי כי איראן מראה עתה יותר פתיחות new openness מאשר בעבר, אולם לא במידה מספקת, כדי להוכיח כי תוכניתה הגרעינית אינה מיועדת לייצור פצצות גרעיניות. לעומת זאת, קובע אל ברדעיי, כי איראן מפתחת טכנולוגיות חדשות, שיאפשרו לה האצת קצב העשרה האורניום, וזאת למרות שמועצת הביטחון דרשה ממנה להפסיק בכלל להעשיר אורניום. הדו"ח קובע במפורש, כי איראן נכשלה להגיב על המידע המודיעיני לגבי מאמציה החשאיים לבנות נשק גרעיני, באמצעות הקשר שהיא מבצעת בין העשרת האורניום, ניסויים בחומרי נפץ מתקדמים, והעבודה שהיא מבצעת על פיתוח ראשי חץ לטילים. ציטוט המקור Iran was avoiding meaningful responses to intelligence pointing to covert efforts to "weaponise" nuclear work by linking uranium processing, high explosives tests and design work on a missile warhead.
חוסר תשובה על שאלות אלה, הוא נושא מאוד רציני וקריטי לגבי האפשרות לקבוע אם לתוכנית הגרעינית האיראנית יש אספקטים צבאיים. לכן, קובע אל ברדעיי, הסוכנות לאנרגיה גרעינית ה-IAEA, לא תוכל לתת ערבויות בטוחות לגבי התוכנית הגרעינית האיראנית והמחקרים שהיא מבצעת לגבי בניית נשק גרעיני weaponisation, מבלי שיתאפשרו, ביקור של מספר פקחים גדול יותר באיראן, ומבלי שהאיראנים יאפשרו ביקורות פתע במתקנים הגרעיניים שלהם. עד שכל זה לא יתקיים, לא יכול להיות אמון בכך כי התוכנית הגרעינית האיראנית מיועדת רק למרות שלום. ציטוט המקור: no confidence in the exclusively peaceful nature of the programme
המקורות של תיקדבקה: הדו"ח של אל ברדעיי, הוא הרבה יותר חמור מאשר ציפו לו בוושינגטון ובירושלים. הדו"ח הזה אינו סותר בצורה מפתיעה את הדיווח שנמסר ביום ד' 20.2 בבריסל על ידי ארגון הגולים האיראנים המוג'הדין חאלק NCRI , על המתרחש במתקן הטילים האיראני B1 Nori 8500 בחוג'ייאר Khojir. ( Nori פירושו 'אור' 'קרינה'.)
אנשי ה-NCRI דיווחו, כי בחלק סגור של המפעל, מדענים וטכנאים איראנים וצפון קוריאנים, עובדים ביחד על בניית פצצה גרעינית, וראשי חץ גרעיניים לטילים. הגולים האיראנים הודיעו כי הם העבירו את החומר המודיעיני וצילומי הלוויין שברשותם לוועדה לאנרגיה גרעינית בווינה, כדי שתשלים את בדיקה הפרטים הקשורים למתקן זה, ותקבע כי אכן איראן בונה נשק גרעיני. הדו"ח של אל ברדעיי, דורש מאיראן הבהרות לגבי מידע זה.
