האם הנשיא האמריקני באראק אובמה ייפגש באיסטנבול ב-7 לאפריל, ערב פסח, עם נשיא סוריה בשאר אסד?
בלעדי ומיוחד למקורות תיקדבקה בוושינגטון: ערב בואו של נשיא ארצות הברית באראק אובמה לאיסטנבול ב-7 באפריל, מפעיל ראש ממשלת טורקיה טאייפ ארדוגן, לחץ כבד על הבית הלבן להסכים כי נשיא סוריה בשאר אסד יוזמן על ידו להגיע גם כן לאיסטנבול וכי שני הנשיאים ייפגשו לפגישה דרמטית, אשר תהווה איתות לממשלת נתניהו-ברק-וליברמן, כי עליהם לחדש מיד את המו"מ לשלום עם סוריה בתיווכה של טורקיה ובהשתתפותה של ארצות הברית.
המקורות שלנו בוושינגטון מציינים, כי הבית הלבן לא דחה עד עכשיו את הבקשה על הסף וגם לא הודיע לטורקים באם פגישה כזו תתקיים. ככל שמועד הגעתו של נשיא ארצות הברית לאיסטנבול הולך ומתקרב והבית הלבן לא דוחה את הצעתו של טאייפ ארדוגן, כך גואות התקוות באנקרה ובדמשק כי פגישה כזו תתקיים.
הנשיא אובמה יגיע לאיסטנבול ביום ג' 7.4, יום אחד לפני ליל הסדר, כדי לשאת שם את נאום הפיוס והושטת היד שלו ושל ארצות הברית לעולם המוסלמי. ראש ממשלת טורקיה ארדוגן מסביר בלהיטות לבית הלבן כי פגישה בין אובמה לאסד, תהפוך את הנאום ממילים למעשים, ותפגין לפני דעת הקהל בעולם המוסלמי כי הנשיא האמריקני אינו מבזבז זמן, אלא ניגש מיד לבצע את דבריו.
גם האמריקנים וגם הטורקים אינם מוסרים, מטעמי ביטחון, היכן הנשיא אובמה יישא את נאום הפיוס שלו עם העולם המוסלמי ומי יהיה קהל השומעים שיוזמן לאירוע.
אולם המקורות של תיקדבקה מוסרים כי הנשיא אובמה יופיע בכינוס השני של 'ברית הציוויליזציות' the second forum of Alliance of Civilisations, שיתקיים בשבוע הראשון של חודש אפריל באיסטנבול. על במת הכינוס יהיו יחד עם הנשיא אובמה, ראש ממשלת טורקיה טאייפ ארדוגן, מזכיר האו"ם באן קי מון,ראש ממשלת ספרד לואיס רודריגז זאפאטרו, ואישיות דתית מוסלמית, אחת או שתיים, בעלות השפעה מרכזית על דעת הקהל המוסלמית. עדיין לא נקבע מי תהייה אישיות זאת.
המקורות שלנו בוושינגטון מוסרים, כי ביום ב' 30.3, דאגו חוגים המקורבים לבית הלבן והמצדדים ברעיון של פגישת אובמה עם אסד, להדליף, כי הצוות של הנשיא אובמה היה מעורב באמצע חודש ינואר בהפסקת פעולת צה"ל 'עופרת יצוקה' ברצועת עזה.
השיקול העיקרי של מעורבות זו, לפי מקורות אלה, היה לא לאפשר לצה"ל להביא לתבוסת החמס, ולחיסול או לתפיסת הנהגתו, זאת כדי שלא להעמיד את נשיא סוריה בשאר אסד בפני מצב בו לא יוכל לחדש את המו"מ עם ישראל במשך תקופה ארוכה. אנשי אובמה, שעדיין עוד לא נכנסו לבית הלבן, סברו כי אי שבירת והכנעת החמס תאפשר לאסד לחדש את המו"מ עם ישראל במהירות מיד לאחר המלחמה.
העיתונאי סימור הרש Seymour Hersh כותב בגיליון החדש של ה'ניויורקר' New Yorker, כי רק מעטים בארצות הברית ובמזרח התיכון שמים לב למקום המרכזי שסוריה הולכת ותופסת במדיניות המזרח תיכונית של הנשיא אובמה.הרש יודע לספר גם כי כאשר סגן נשיא ארצות הברית דיק צ'ייני, שעדיין היה בתפקיד בבית הלבן, כאשר הצוות של אובמה התערב במהלכי הסיום של מבצע 'עופרת יצוקה', רתח מזעם והגדיר את אובמה בזלזול 'כפרו פלסטיני' וכאיש אשר אף פעם לא יכול להגיע לרמות גבוהות של מנהיגות. ציטוט המקור:
he angrily disparaged him as "pro-Palestinian" and described him as someone who would "never make it in the major leagues."