האם נשיא ארה"ב ג'ורג בוש, השלים עם העובדה כי לאיראן יהיה נשק גרעיני?
המקורות של תיקדבקה: הנשיא האמריקני ג'ורג בוש, שלל סופית בראיון שנתן ל'טיימס' הלונדוני ביום ד' 11.6, את האפשרות כי יפעיל את העוצמה הצבאית האמריקנית נגד התוכנית הגרעינית האיראנית.התייחסו לדברי השר שאול מופז, כי ישראל תתקוף את מתקני הגרעין האיראנים לבדה, נתן בוש פירוש משלו לדברי מופז, וטען כי כוונתו של השר הישראלי הייתה שונה. בכך, רמז בוש כי כשם שהוא אינו מתכונן להשתמש באופציה צבאית נגד איראן, כך גם ישראל לא תשתמש באופציה כזו.
בראיון שנתן ל'טיימס' ערב בואו לבריטניה, כדי להיפרד ממנהיגיה, אמר בוש: 'המטרה שלי היא להשאיר ליורשי (בבית הלבן,) מורשה של פתרון הבעיה האיראנית באמצעות הדיפלומטיה הבינלאומית. ציטוט המקור: that his aim now was to leave his successor a legacy of international diplomacy for tackling Iran..
את מדיניותו מול איראן ב-6 החודשים שנותרו לו לכהונה כנשיא, הגדיר בוש במילים: 'הם (האיראנים) יכולים, לבחור בידוד עולמי, או, שיהיו יכולים להיות להם יחסים יותר טוב עם כולנו', (האמריקנים והאירופיים). ציטוט המקור: They can either face isolation, or they can have better relations with all of us
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי מאחר ולתוכנית הסנקציות האמריקנית-אירופאיות נגד התוכנית הגרעינית האיראנית, אין שום השפעה על הקצב המהיר בו איראן מעשירה אורניום ומפתחת בחודשים האחרונים את הנשק הגרעיני שלה, וגם השפעה מועטה בלבד על הכלכלה האיראנית, אפשר וצריך להניח כי עד צאתו של בוש את הבית הלבן, לאיראן יהיה כבר נשק גרעיני, הוא שטהרן תהייה על סף השגתו.
המקורות הצבאיים והאיראנים של תיקדבקה מדווחים, כי איראן עושה מאמצים גדולים להביא לידי פיתוח של נשק גרעיני עד החודשים ספטמבר או אוקטובר השנה, כלומר 3 חודשים לפני עזיבתו של בוש את הבית הלבן.
שני סימנים נוספים לכך שבוש הוריד את האופציה הצבאית האמריקנית נגד איראן מעל סדר היום של ממשלו, הם דבריו על התייחסותם לאיראן של המועמד הדמוקרטי לנשיאות באראק אובמה, ושל שר התחבורה הישראלי שאול מופז.
לגבי עמדת אובמה, הביע בוש חששות, כי המועמד הדמוקרטי באראק אובמה יכול ליצור סדקים בחזית המערבית המאוחדת נגד השאיפות הגרעיניות של איראן. ציטוט:
the Democratic nominee Barack Obama might open cracks in the West’s united front towards Tehran’s nuclear ambitions. בכך, בוש התייחס לתוכנית של אובמה לפתוח במגעים ישירים עם איראן, לאחר שייבחר כנשיא. במילים אחרות, בוש ימשיך בדרך הסנקציות והדיפלומטיה עד צאתו את הבית הלבן, בינואר 2009.
דברים אלה נוגדים דברים קודמים של ג'ורג בוש, שהבטיח בעת סיוריו במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי, כי הוא לא ייצא את הבית הלבן לפני שיפתור את בעיית הגרעין האיראני.
בהתייחסו לדברי מופז, אמר בוש: 'עלינו להמשיך ולעבוד ביחד, ולהיות מרוכזים (בסנקציות ובבידודה של איראן). 'צריך באמת לראות את הערותיו (של מופז), כצורך להמשיך להפעיל לחץ על איראן'. ציטוט המקור: We ought to work together, keep focused. His comments really should be viewed as the need to continue to keep pressuring Iran . בכך רמז בוש, כי גם ישראל צריכה להתרכז בלחץ הבינלאומי על איראן, ולא באופציה הצבאית כפי שמופז הציע. בדברים אלה, אמר בוש בפעם הראשונה כי ארצות הברית איננה מסכימה כי ישראל תפעיל את האופציה הצבאית שלה לבדה, מול איראן.