שר הביטחון ליברמן התפטר. מגדיר את מדיניות הממשלה וצה"ל נגד החמאס ובחזיתות אחרות 'כרפיסות וכניעה לטרור'. 'הכול תירוצים'
שר הביטחון אביגדור ליברמן הודיע, ביום ד' 14.11, על התפטרותו מתפקיד שר הביטחון ועל יציאת מפלגתו 'ישראל ביתנו' מהקואליציה שבראשה עומד בנימין נתניהו. ליברמן קרא, במסיבת עיתונאים שערך לקביעת מועד לבחירות כלליות.
ליברמן אמר כי שני נושאים עיקריים הביאו להתפטרותו.
1. העברת 15 מיליון הדולר המזומנים של קטאר לחמאס. ליברמן חשף כי הכסף שולם ברצועה קודם כל למשפחות של הנפגעים בהפגנות והתקפות החמאס על חיילי צה"ל ברצועה. כלומר, ישראל מממנת את ההפגנות.
ליברמן הדגיש, כי הוא גם התנגד להעברת משלוחי הדלק לרצועה, וגם לדחייה בפינוי היישוב חאן אל-אחמר.
2. הפסקת האש בין צה"ל והחמאס לאחר ירי של כמעט 500 טילים על מטרות בישראל.
ליברמן הגדיר מדיניות זו 'ככניעה לטרור המחיר של פגיעה באינטרסים הביטחוניים של ישראל לטווח ארוך'.
שר הביטחון הוסיף והגדיר את המדיניות הביטחון הישראלית המדברת כל הזמן על איומים מצפון, דרום, מערב, מזרח ומעגלים קרובים ורחוקים, כמדיניות של 'הכול תירוצים' שאותה אפשר להגדיר 'כרפיסות'.
קודם לכן דיווחו המקורות של תיקדבקה:
במערכת הפוליטית, הופצו ונשמעו, ביום ד' 14.11, קריאות להתפטרותו של שר הביטחון אביגדור ליברמן. לשכתו של שר הביטחון הודיעה, כי בשעה 12 בצהרים ליברמן ייכנס ישיבה של סיעת מפלגתו 'ישראל ביתנו' בכנסת, ובשעה 1 בצהרים ימסור הודעה במסיבת עיתונאים.
אולם עוד לפני כן בסביבות השעה 11:30 נודע, כי אביגדור ליברמן החליט להתפטר מהממשלה ולהוציא את מפלגתו 'ישראל ביתנו' מהקואליציה, כדי ליצור מצב בו לראש הממשלה בנימין נתניהו לא תהייה ברירה מלבד ללכת לבחירות כלליות חדשות.
ליברמן מצא את עצמו בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, שנערכה ביום ג' ודנה בהמשך פעולת צה"ל ברצועת עזה מבודד, כאשר הוא מביע עמדה מנוגדת לזו שהציגו ראש הממשלה בנימין נתניהו וכל ראשי מערכת הביטחון, הצבא, והמודיעין-לפיה צריך להסכים להפסקת אש עם החמאס.
ליברמן הציג עמדה לפיה יש להמשיך בתקיפות נגד החמאס וגם להחריף אותן.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי ביום ד' בבוקר גובר חשדם של ליברמן וגם של יתר שרי הקבינט שראש הממשלה בנימין נתניהו תמרן את המהלכים הפוליטיים והביטחוניים ביום ד', בצורה שתבטיח לו כי צה"ל לא ייצא למהלך צבאי נרחב ברצועת עזה.
לפי חשד זה נתניהו עשה יד אחת עם כל גורמי הביטחון והמודיעין, להציג עמדה אחידה שלו ושלהם לפיה אין להיות מעורבים בתקופה זו של מתיחות בצפון במלחמה ברצועה עם החמאס, ומוטב להסכים להצעות שמעלים מצרים והאו"ם להפסקת אש.
השרים, כולל שר הביטחון אביגדור ליברמן מצאו את עצמם משתתפים בישיבת הקבינט מדיני-ביטחוני ודנים כביכול בשאלה איזה מדיניות לנקוט, בעוד שמחוץ לחדר הישיבות ניהלו ראש הממשלה והגורמים הצבאיים והמודיעיניים שהתייצבו מאחוריו, משא ומתן חשאי עם גורמים ערביים ובינלאומיים לקביעת התנאים של הפסקת האש.
זו הסיבה מדוע ראש הממשלה נתניהו סיים את ישיבת הקבינט לאחר שבע שעות, מבלי שנערכה הצבעה שקבעה מה היא מדיניות הממשלה וצה"ל. ההצבעה לא נערכה מאחר ונתניהו הודיע, כי עכשיו כאשר החמאס הסכים להפסיק את האש, אין צורך יותר לקבל החלטה מידית.
זו גם הסיבה מדוע לאחר ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני התפרסמה הודעה סתמית האומרת כי צה"ל צריך להיערך לקראת ההתפתחויות הבאות.
השרים, כולל שר הביטחון ליברמן הבינו-הרגישו כי ראש הממשלה השתמש בהם כסטטיסטים וככיסוי למהלכים המדיניים שלו שבוצעו מחוץ לחדר הישיבות. במצב כזה בו שר הביטחון אביגדור ליברמן מוצא את עצמו, לא רק בעמדה מנוגדת לזו של ראש הממשלה, אלא גם בעמדה אישית ופוליטית נחותה, כאשר ראש הממשלה מבודד אותו מהצמרת הביטחונית שעליה הוא מופקד, לא נשארו לליברמן ברירות רבות מלבד זו שהוא יתפטר.
בשעות המועטות שנותרו לליברמן, ביום ד' בבוקר, לפני שהוא מוסר את הודעתו לסיעתו ולעיתונות, הוא צריך להחליט באיזה דרך הוא הולך. האם הוא ממשיך להיות שר הביטחון בממשלתו של נתניהו, לאחר ההשפלה האישית והפוליטית שחווה באירועים האחרונים ברצועת עזה, או שהוא מתפטר ויוצא לדרך פוליטית עצמאית המשוחררת מהתחייבויות כלפי בנימין נתניהו.
אם ליברמן יגיש את התפטרותו, זה יהיה שר הביטחון השלישי במספר שכיהן תחת נתניהו, ולבסוף התפטר. שני השרי הביטחון הקודמים שהתפטרו והפכו לאויביו הפוליטיים המרים של נתניהו הם: אהוד ברק ומשה יעלון.
אם אכן התפטרותו של ליברמן תוגש, יוכל בנימין נתניהו לבחור בין ארבע דרכים: למנות שר ביטחון חדש, או להכריז על פירוק הממשלה והליכה לבחירות כלליות. נתניהו יכול גם למנות ממלא מקום שר ביטחון ובו בזמן להכריז על הליכה לבחירות.