האמריקנים מתחילים לסגת מעיראק. פינו כבר כ- 20 אחוז מעיראק מכוחותיהם.

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: שני עיתונים בריטיים `הסנדיי מירור` ו`סנדיי טלגרף` מדווחים ביום ראשון 5.3, כי וושינגטון ולונדון החליטו להוציא את כוחותיהם מעיראק עד תחילת 2007, כלומר תוך 12-10 החודשים הקרובים, לאחר שהגיעו למסקנה כי נוכחות צבאותיהן בעיראק אין בה יותר תועלת צבאית, והם משמשים רק מטרה נוחה להתקפות הגרילה ואל קעידה.
דבקה-נט-וויקלי DNW, השבועון של תיקדבקה לנושאי צבא, ביטחון, וטרור, בגיליונו האחרון מס` 244 שיצא ביום שישי 3.3, פרסם כי האמריקנים נסוגו כבר מ-20 אחוז משטח עיראק, ומחלקים גדולים של הבירה בגדאד. דובר של הפנטגון בוושינגטון הכחיש את הידיעות על הנסיגה האמריקנית-בריטית.
המקורות הצבאיים של דבקה-נט-וויקלי מסרו כי הכוחות האמריקנים נסוגו כבר מהצד המערבי של העיר מוסול בצפון עיראק. כתוצאה מכך כוחות של הגרילה הסונית ושל אל קעידה אשר עד עתה המתינו בצידו הסורי של הגבול, נכנסו בחזרה לתוך עיראק והשתלטו על חלקים גדולים של מוסול המערבית. כל אזור אל קאים במערב עיראק, שהוא אזור הגבול בין עיראק לסוריה ולירדן, דרכו מבצעים כוחות הגרילה ואל קעידה את רוב חדירותיהם והעברת הכספים והנשק לתוך עיראק, ואשר האמריקנים ניהלו עליו קרבות שליטה רבים, מאז שפלשו לעיראק במרס 2003 מכווית, נקי עתה מחיילים אמריקנים, לאחר שאלה פינו אותו.
אזור משולש הברזל המורכב משתי הערים העיראקיות פאלוג`ה ורמאדי המרכז ומהעיר אל רובטאה במערב, פונה כבר מכל הכוחות האמריקנים שהיו מוצבים בו.
הנסיגה האמריקנית בריטית החלה לאחר שמפקדי הצבא האמריקני קיבלו בשבוע האחרון של חודש פברואר אישור סופי של הנשיא ג`ורג בוש, כמפקד העליון של הכוחות המזוינים האמריקנים להפסיק את ההתקפות היזומות של הצבא האמריקני על כוחות הגרילה ואל קעידה ולהסתפק במגננה תוך העברת השטחים מהם הכוחות נסוגים לידי הצבא העיראקי.
המקורות והמומחים הצבאיים של דבקה-נט-וויקלי מעריכים כי ביצוע הנסיגה תגביר את עוצמת גלי הטרור ששוטפים עתה את עיראק. הסיבה העיקרית לכך היא הנסיגה היחסית מהירה של הכוחות האמריקנים מהאזורים בהם החזיקו קודם לכן, לעומת הקצב האיטי של ההקמה והאימון של היחידות העיראקיות השונות. בעוד שהכוחות האמריקניים מפנים את השטחים עדיין לא נראים באופק החטיבה או הגדוד העיראקים הראשונים אשר יכולים לפעול בשטח עצמאית מבלי להיות מגובים על ידי כוחות אמריקנים, החל מחיל אוויר, שריון וארטילריה, ועד יחידות רפואה ואספקה לוגיסטית של תחמושת ואוכל. ( בתמונה: יחידה עיראקית בפעולה.)
איך שהאמריקנים והבריטים יציגו או יכחישו התפתחויות אלה מדובר על כך b כי הנסיגה של שני הצבאות מעיראק נמצאת כבר במהלכיה הראשונים, מבלי שהם הצליחו להשיג את מטרותיהם בעיראק. האמריקנים משאירים מאחוריהם מדינה משוסעת, לשלוש ישויות פוליטיות-צבאיות, השיעיים, הכורדים, והסונים, כאשר רוב הטריטוריה הסונית נמצאת בשליטת כוחות הגרילה הסוניים וכוחות אל קעידה. לאחר נסיגת ישראל מרצועת עזה בספטמבר 2005, ומסירת הטריטוריה השוכנת לחוף הים התיכון לידי החמס, דבר שהביא לכניסתם של גורמי אל קעידה לרצועה ולעליית החמס לשלטון ברשות הפלסטינית, זוכים עתה כוחות הגרילה הסוניים וכוחות אל קעידה בשטח נוסף במרכז המזרח התיכון.
כל ההתרחשויות המהוות רעידת אדמה מזרח תיכונית, מתרחשות כשאר בישראל ישנה ממשלה אשר איננה חושבת כי החמס מהווה איום אסטרטגי על ישראל, ואיננה רוצה לשמוע מה המנהיגות הרוסית אומרת באמת לראשי החמס המבקרים במוסקבה. כשאר נוכחות אל קעידה ברצועה ובגדה זוכה להתעלמות מוחלטת. ושר הביטחון של הממשלה שאול מופז מדבר על `ציר שישראל מובילה במזרח התיכון` ובו משתתפות ארצות הברית ומדינות ערב המתונות, ציר שאיש חוץ ממנו לא שמע דבר על קיומו. וכאשר ראש מפלגת האופוזיציה הישראלית הגדולה ביותר נוסע לראות את יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, ומרעיף עליו שבחים, כאילו האיש הזה איננו עומד בראש הפת"ח-גדודי אל אקצא המבצעים פיגועים, אין בישראל אפילו גורם אחד שיטפל בהתרחשויות כאלה בקור רוח ובצורה נכונה.

Print Friendly, PDF & Email