האסטרטגיה של נתניהו נשענת על הברית בינו ובין פומפיו. בולטון לא קבע דבר בוושינגטון בנושאים של רוסיה, איראן, חיזבאללה וסוריה

הניסיון הנואל של מתנגדיו הפוליטיים והאישיים של ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו,  הנמשך כבר כמה ימים, להציג את פיטוריו של היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית ג'ון בולטון, כאילו מדובר בעוד מפלה אישית ומדינית של נתניהו, מעידה לא רק על בורות לגבי מה שמתרחש בימים אלה בוושינגטון, אלא גם על ניסיון מכוון להטעות את דעת הקהל הישראלית בעובדות שאין בינן ובין המציאות שום קשר.

ההערכה, לפיה סילוקו של בולטון מתפקידו פתחה עכשיו את הדרך למפגש/ או וועידת פסגה בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא איראן חסן רוחאני, בסוף חודש ספטמבר כאשר שני המנהיגים יהיו בעצרת האו"ם בניו יורק-היא לא יותר ממגוחכת. האיש אשר עליו מדובר כמי שימונה להיות היועץ לביטחון לאומי הבא של ארצות הברית, הוא בראין הוק Brian Hook, אדריכל מערך הסנקציות האמריקניות נגד איראן וחיזבאללה, הנחשב בנושאי איראן יותר נץ מבולטון.

בולטון אף פעם לא היה האיש בממשל אשר יכול היה לקבוע באם מפגש פסגה אמריקני-איראני כזה ייערך-כן או לא. הוא גם אף פעם לא היה האיש בממשל טראמפ, אשר קבע את המדיניות האמריקנית מול רוסיה, איראן, סוריה, וחיזבאללה.

הנבואה ההיסטרית של אחד הפרשנים הישראליים לפיה ההתפטרות של בולטון תביא להוצאתם של הכוחות האמריקנים מסוריה, ובכך יבוא הקץ על המדיניות הישראלית מול איראן בסוריה, היא דוגמא טובה לכך כיצד לוקחים ומעוותים את האמת ואת המציאות לצרכים פוליטיים.
אין היום שום גורם רציני בוושינגטון המציע להוציא את הכוחות האמריקנים מסוריה.

מי שקבע וקובע היום בנושאים אלה בממשל טראמפ בוושינגטון, מלבד כמובן הנשיא,  הוא שר החוץ האמריקני מייק פומפיו, ודרגת התיאומים המדיניים, הצבאיים, והמודיעיניים הישראליים  בין ארצות הברית וישראל, כולל בנושאים הרגישים ביותר, מתבצעת באמצעות מערכת הקשרים המיוחדת במינה הקיימת בינו ונתניהו.
כך היה בעת הפעולות הצבאיות הישראליות ברובע דאחייה בביירות ב-24 לאוגוסט, ועד לתקיפות הישראליות על המליציות השיעיות העיראקיות שהאחרונה בהן הייתה ביום שלישי  10.9 על מאגרי תחמושת וטילים איראניים בעיר העיראקית הית Hit במחוז אנבאר במערב עיראק.
גם הצגת האפשרות של ועידת פסגה בין טראמפ לרוחאני כהתפתחות שלילית לישראל וכפגיעה אנושה במדיניות האיראנית של נתניהו היא הטעיה שאין לה בסיס.
אם נתניהו היה מתנגד לשיחות עם איראן, הוא היה צריך לבטל את נסיעתו ביום חמישי 12 לספטמבר לסו'צי שעל חוף הים השחור ואת הדיוניים שהוא עומד לקיים במשך יומיים ( יום ה'-ו' 13.9-12) עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. כל נסיעתו של נתניהו תהייה מוקדשת לניסיון למצוא מכנה משותף בין ארצות הברית-רוסיה-ישראל בנושאים האיראניים והסוריים. גם נסיעה זו והרעיונות שנתניהו יעלה בה בפני פוטין, קיבלו מראש את אישורו של שר החוץ האמריקני מייק פומפיו, כאשר לבולטון לא הייתה שום גישה לנושאים אלה.



Print Friendly, PDF & Email