'האשמה' אמריקנית חדשה: ישראל ריגלה אחר שיחות הגרעין והעבירה מתוכן מידע סודי לחברי בתי הנבחרים בוושינגטון
העיתון 'וול סטרייט ז'ורנאל' מפרסם, ביום ג' 24.3, 'האשמה חדשה' נגד ממשלת נתניהו ו'המוסד' הישראלי, כי הם הצליחו לרגל אחר שיחות הגרעין המתנהלות בדלתיים סגורות בין שש המעצמות ואיראן, וכי הם העבירו מידע זה לחברי קונגרס וסנט אמריקנים, כדי לגייס אותם לפעול נגד המדיניות האיראנית של הנשיא אובמה.
העיתון מצטט פקיד אמריקני בכיר שאמר, 'כי זהו עניין אחד כאשר ארה"ב וישראל מרגלות אחת אחר השנייה', 'אבל זה דבר אחר כאשר ישראל גונבת סודות אמריקנים ומעבירה אותם למחוקקים האמריקנים כדי לטרפד את המהלכים הדיפלומטים הישראלים. ציטוט המקור: It is one thing for the U.S. and Israel to spy on each other. It is another thing for Israel to steal U.S. secrets and play them back to U.S. legislators to undermine U.S. diplomacy.
מקורות אמריקנים הוסיפו ואמרו, כי הדבר התגלה כאשר שירותי המודיעין האמריקנים יירטו תקשורות שהועברו בין פקידים ישראליים בכירים ובהם היה מצוי מידע שיכל להגיע רק מתוך ציתותים לשיחות הסגורות שהתנהלו בין נציגי המעצמות ונציגים איראניים.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי לא צריך להתפלא על כך, כי הדלפה זו נעשתה בדיוק כאשר שר המודיעין ולנושאים אסטרטגיים יובל שטייניץ, וראש המועצה לביטחון לאומי יוסי כהן, עורכים מסע בכמה בירות באירופה כדי להזהיר מפני הסכם הגרעין המתגבש בין ממשל אובמה והאיראנים.
ביום ב' 23.3 השניים נפגשו עם היועץ לביטחון לאומי הצרפתי ג'אקס אודיברט French national security adviser, Jacques Audibert, ועם חברי המשלחת הצרפתית לשיחות הגרעין עם איראן. עצם קיום הפגישה עם חברי המשלחת הצרפתית למו''מ מצביעה על כך, כי לישראל יש מידע שונה על העמדות האמריקניות במו''מ, ועל מה שהושג בין וושינגטון וטהרן-מידע שאיננו מוצג לצרפת.
ביום ג' 24.3 תגיע המשלחת הישראלית ללונדון, כדי להציג מידע זה בפני הבריטים.
עצם הפרסום האמריקני מעלה 5 נקודות מהותיות:
1. ממשל אובמה חזר והצהיר כמה פעמים, כי הוא משתף את ישראל בכל המתרחש במו''מ וכי הכול גלוי transparent בפניה. עתה הממשל מודה בעצמו כי לא מסר לישראל פרטים חשובים ביותר מהמו''מ הגרעיני, ולטענתו ישראל הייתה צריכה להפעיל אמצעי ריגול כדי להשיגו.
ייתכן כי טענת הממשל נכונה, אבל קיימת גם אפשרות אחרת: נציגים אחרים המשתתפים בשיחות עם איראן, כמו רוסים, צרפתים, גרמנים, או בריטים, הלוקחים חלק בשיחות הגרעין הפנימיות ומזועזעים מעומק הוויתורים שממשל אובמה מוכן לעשות לאיראנים, הם שהדליפו מידע זה לישראל.
2. מה בדיוק ממשל אובמה ציפה מישראל? שהיא תשב בחיבוק ידיים ותשתוק עד אשר הממשל יסיים את מסע הוויתורים שלו לאיראן, המעמיד את ישראל ואת ארצות המפרץ והמזרח התיכון בפני הפיכתה של איראן למדינת סף גרעינית?
3. מדוע ישראל הייתה צריכה בכלל לרגל אחר ממשל אובמה כדי להשיג מידע כזה. מדוע ישראל, סעודיה, מצרים, המתנגדות בחריפות להסכם לא שותפו בכלל במשא ומתן הנוגע ישירות לביטחונם. אם אי אפשר היה לשתפן ישירות במו''מ, בגלל התנגדות איראן, לפחות אפשר היה לשתף אותן בשוליו? האם חזרנו לתקופה הקולוניאלית של תחילת המאה הקודמת בה המעצמות הכתיבו את גבולות המזרח התיכון ואת גורל המדינות?
4. עד עתה טען שר החוץ האמריקני ג'ון קארי, כי ישראל איננה יודעת מה מתרחש במו''מ הגרעיני. עתה הממשל טוען כי ישראל כן יודעת!
5. זו הדרך בה הנשיא אובמה דואג לביטחונה של ישראל?
בהקשר זה צריך לציין, כי הנשיא אובמה וממשלו, ממשיכים לנהל את המערכה שלהם נגד בנימין נתניהו, כאילו לא היו בחירות דמוקרטיות בישראל, וכאילו העם הישראלי לא אמר את החלטתו בצורה הבהירה ביותר. אותו הדבר עושות האופוזיציה והתקשורת הישראלית. ההתקפות על נתניהו ועל כל צעד שהוא עושה נמשכות ללא הרף, תוך כדי סילוף עובדות היסטוריות, כאשר העושים במלאכה מפגינים בורות ופרובינציאליות.
הגיע הזמן לשאול את ממשל אובמה ואת האופוזיציה הישראלית, האם הם באמת אינם מבינים, כי זהו בדיוק הקו שהביא לניצחונו של נתניהו? האם הם אינם מבינים, כי ככל שהם ימשיכו בקו הזה התמיכה בנתניהו ברחוב הישראלי תלך ותגדל-מטרה הפוכה מזה שהם רוצים להשיג?