הבטחה נשיאותית אמריקנית לפלסטינים: כל נושא שנידון בשיחות ביניהם וישראל, ייחשב כמסוכם, כולל ירושלים.

המקורות של תיקדבקה בוושינגטון: הנשיא גורג בוש הבטיח לאבו מאזן, כי כל מה שנידון בשיחות בינו ובין אהוד אולמרט, ובין ציפי ליבני ואבו עלא, ייחשב על ידי ארצות הברית כאילו הסכמה שהושגה כבר בין הצדדים, שתועבר כהבטחה נשיאותית שלו, לנשיא ארצות הברית הבא.
המקורות שלנו מדווחים, כי פירוש עמדה זו היא, כי בוש יעביר לנשיא הבא של ארצות הברית שייבחר בעוד חודש, כי ישראל הסכימה לוותר על מזרח ירושלים, לסגת מכל שטחי הגדה המערבית, מלבד 1 אחוז, ולהסכים לכניסתם של כמה עשרות אלפי פלסטינים לתחומי הקו הירוק.
המקורות שלנו מוסרים כי הנשיא בוש אמר לאבו מאזן, כי כל נושא שאהוד אולמרט, וציפי ליבני, הסכימו לדון עליו בשיחות עם הפלסטינים, ייחשב בעיניו, כהסכמה שהושגה בין שני הצדדים.
עוד מוסרים המקורות של תיקדבקה כי בוש הבטיח לאבו מאזן, שארה"ב לא תטיל כל אשמה בפלסטינים על כך שלא השיגו הסכם עם ישראל עד סוף 2008, כפי שהוא דרש.
הנשיא האמריקני גם אמר, כי הוא יורה לצוות הבית הלבן, שיעביר את השלטון לידי צוותי המעבר של הנשיא החדש שייבחר, להמליץ להמשיך בשיחות בין ישראל לפלסטינים כפוף לקו הנשיאותי החדש, מאחר והוא מאמין כי אפשר להגיע לסכם סופי עד סוף 2009, לאור הסכמות האלה.
הפלסטינים מתייחסים בימים האחרונים לדבריו של בוש, כאל אירוע מרכזי בדרך להשגת שאיפותיהם, ויו"ר הרשות אבו מאזן טלפן מוושינגטון, אל נשיא מצרים חוסני מובראק, ועבדאללה מלך ירדן, לעדכן אותם בהתפתחויות.
עד עתה הציגו אולמרט וליבני, את השיחות עם אבו מאזן ואבו עלא, כלא מחייבות, עד אשר לא נחתם שום מסמך או נייר עבודה. עתה בא הנשיא בוש, והפך את הקערה על פיה, כאשר החליט כי אין צורך במסמכים חתומים, וכי עצם השיחות עצמן, מעידות על הסכמת ישראל לקבל את הנושאים המרכזיים שנדונו בהן.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי המדובר בתקדים ובצעד מסוכן ביותר של הנשיא בוש. למעשה קובע בוש, כי אם ישראל מוכנה לדבר על נסיגת ישראל מירושלים בשיחות עם הפלסטינים, היא כבר הסכימה לנסיגה. אותו עקרון תופס גם לגבי השיחות העקיפות עם סוריה. לפי גרסת בוש, אם ישראל הסכימה לדבר עם הנציגים הסורים על נשוא נסיגת ישראל מרמת הגולן, היא כבר קבלה את עקרון הנסיגה, ועתה רק צריך לקבוע כיצד ליישם אותו.

Print Friendly, PDF & Email