הביקור של רייס בביירות הראה שלצה"ל עומד זמן נוסף להמשך המתקפה על חיזבאללה.

בלעדי ומיוחד למקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה: שרת החוץ האמריקנית קונדוליסה רייס לראש ממשלת לבנון פואד סניורה: `אתם בממשלת לבנון אינכם רוצים להגיע למצב בו תהיו כמו הממשל ברשות הפלסטינית העומד מהצד ורואה בחורבן האומה שלו`. מיד בתחילת השיחה עם סניורה אמרה רייס כי היא לא באה לביירות כדי להסדיר הפסקת אש, אלא לברר איזה מרכיבים צריכים להיכלל בהפסקת אש כזו. המקורות שלנו מוסרים בלעדית, כי למרות שלאחר הפגישה של רייס עם מנהיג אמ"ל ויו"ר הפרלמנט הלבנוני נבי בריה, פרסם המנהיג השיעי הודעה כי השיחות נכשלו, הושגה בינו ובין שרת החוץ האמריקנית `הבנה שבשתיקה`, לגבי נקודות רבות. רייס הבינה כי ברי מחכה לראות מתי, עקב האופנסיבה של צה"ל, יתחוללו הסדקים הראשונים במעמדם של חסן נסראללה וחיזבאללה, דבר שיאפשר לו לפעול נגדם. בפגישה עם ראשי הקואליציה האנטי סורית, `מחנה ה-14 במרס`, אמר מנהיג הדרוזים ואליד ג`ובמלאט, כי חסן נסראללה מתנהג עכשיו כמו שיאסר ערפאת התנהג בעת המצור הישראלי על ביירות ב-1982. `נסראללה מוכן להחריב את בירת לבנון בשביל להתמקח על תנאי ההתקפלות שלו`.
בסיום יום הפגישות של בביירות, הגיעה שרת החוץ האמריקנית ביום ב` בלילה לירושלים, כשהיא מבינה, כי לא ממשלת לבנון ולא הרוב בפרלמנט אינם רוצים שצה"ל יפסיק בשלב זה את התקפותיו על חיזבאללה, ואינם מעוניינים בשלב זה של המלחמה בהפסקת אש.
סמיר ג`עגע, מראשי הנוצרים אמר לרייס `כי זה הוא מצב נורא בו אסון הופך להזדמנות`. `אבל מרגע שההזדמנות נוצרה`, המשיך ג`עג`ע, `תוך כדי התרחשות האסון`, `אסור להחמיץ אותה`.
בכל פגישותיה בביירות הכחישה רייס בתוקףשארצות הברית נלחמת באיראן דרך המלחמה של צה"ל בחיזבאללה. `ארצות הברית`, אמרה רייס, `אף פעם לא התכוונה לטפל באיראן דרך לבנון`. ארצות הברית תעשה הכול כדי לעזור ללבנון, אבל וושינגטון אף פעם לא תשכח לרגע, כי חיזבאללה הוא ארגון טרור שרצח אמריקנים ובני עמים רבים אחרים. `בנושא זה`, הדגישה רייס, `יש לחיזבאללה בעיה לא רק עם נשיא ארצות הברית, אלא גם עם בתי הקונגרס האמריקנים`.
בדחותה את הקריאות של סוריה, חיזבאללה, וגורמים פרו סוריים בלבנון להכריז לפני כל צעד אחר על הפסקת אש, אמרה רייס, כי אי אפשר להעלות על הדעת שתהייה הפסקת אש מבלי שקודם לכן יקבעו פרטי המתווה של מה שיתרחש בשטח. וושינגטון מוכנה לבחון את כל ההצעות בדבר הקמת כוח רב לאומי, והאם כוח זה צריך להיות כוח נאט"ו, אמרה רייס, אולם ארצות הברית עומדת על כך כי החלטת מועצת הביטחון 1559 תיושם במלואה.
כלומר, וושינגטון עומדת על הדרישה לפרק את חיזבאללה מנשקה.זה יכול להיות תהליך הדרגתי, אמר רייס, אבל כבר בשלבים הראשונים חיזבאללה צריך להתפרק מהטילים, הרקטות, והנשק הכבד שלו.
רייס אמר לראש ממשלת לבנון סניורה, כי זו היא גם העמדה שהנשיא ג`ורג בוש הציג לפני שר החוץ הסעודי סעוד בין פייסל, שבא לראות אותו בבית הלבן ביום א` 23.7. בכך רמזה רייס לסניורה כי אל לו ולממשלתו לחפש עזרה אצל הסעודים, וכי עליהם להתמודד עם המצב בעצמם.

Print Friendly, PDF & Email