הבנות צבאיות-מודיעיניות חשאיות בין טורקיה ואיראן. אנקרה התחייבה לספק לטהרן מידע מודיעני שיעזור לה להדוף התקפה ישראלית עליה
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים כי נשיא איראן אחמדינז'אד וראש ממשלת טורקיה טאייפ ארדוגן, סיכמו בע"פ בפגישה שנערכה ביניהם ביום ד' 28.10, ביום השני לביקורו של ארדוגן בטהרן, על הבנות צבאיות בין שתי המדינות שבמרכזן מתן עזרה של המודיעין הצבאי וחיל האוויר הטורקי לאיראן להדוף התקפה ישראלית על מתקני הגרעין האיראניים.פרטי יישום הבנות אלה נדונו שוב באיסטנבול ביום ב' 9.11, ויידונו גם היום ביום ג' 10.11, בין הנשיא הטורקי עבדאללה גול, ראש הממשלה טאייפ ארדוגן, ונשיא איראן אחמדינז'אד, אשר מבקר בטורקיה כאורח הוועידה המוסלמית.
המקורות שלנו מוסרים כי ההבנות הטורקיות-איראניות כוללות גם אספקת מידע מודיעני טורקי לאיראן על תנועות צבאיות אמריקניות במזרח התיכון, המיועדות לסייע לישראל בהתקפה כזו.
המקורות שלנו מוסרים כי פרטי ההבנות סוכמו כבר ב-25.10, בפגישה חשאית שנערכה בטהרן, ערב הגעתו של טאייפ ארגודן לטהרן,בין משלחות קצינים בכירים של חילות המודיעין והאוויר הטורקים והאיראנים.
בנקיטת צעד כזה לא רק שארדוגן שם קץ לקשרים הצבאיים והמודיעיניים בין טורקיה לישראל, אלא הוא פותח ומעמיק את החזית המערבית-צפונית נגד ישראל.
מעתה יהיו לאיראן ארבע עמדות תצפיות מודיעיניות קדמיות הסובבות את ישראל.
1. טורקיה במערב.
2.לבנון בצפון.
3.סוריה במזרח.
4.החמס ברצועת עזה בדרום.
האיראנים מקווים כי 'מעטפה מודיעינית' כזו מסביב לישראל תוכל לתת להם התראה בזמן סביר על ההתקפה הישראלית מתקרבת, וגם מידע מודיעני על תנועות הכוחות האמריקנים הנמצאים בישראל בעת מלחמה.
מקורות מודיעין מערביים מוסרים, כי ראשי הצבא הטורקי ניסו תחילה להתנגד למהלך זה, אולם לאחר מכן הסכימו להשתתף בו. אחד הנימוקים העיקריים בהם טאייפ ארדוגן השתמש כלפי ראשי הצבא, הייתה פנייתו החשאית לאנקרה ולטהרן של הנשיא באראק אובמה, בה הציע כי איראן תעביר 400 ק"ג מהאורניום המעושר שלה לטורקיה, שם הוא יישמר על ידי פקחי ה-IAEA. הממשל עירב בדיונים האלה את יו"ר הועדה ד"ר אל ברדעיי, שעמד בקשר עם טהרן ועם אנקרה. טאייפ ארדוגן אמר לראשי הצבא הטורקי כי פנייה אמריקנית זו לאנקרה, לא רק שמקדמת את מעמדה של טורקיה במזרח התיכון, אלא גם מצדיקה את הסכמתו לשיתוף פעולה צבאי-מודיעני עם איראן, מאחר והיא מעמידה את טורקיה בעמדת המתווך הראשי במזרח התיכון.
זו הפעם הראשונה שראש ממשלה הטורקי מכריח את מפקדי הצבא הטורקי לקיים קשרים מבצעים עם גורם חוץ מזרח תיכוני, שעד עתה נחשב כגורם עוין אנטי מערבי.
המקורות הצבאיים שלנו מדווחים, כי ההסכם הצבאי הטורקי-האיראני הזה נפל כרעם ביום בהיר בוושינגטון, בירושלים ובצה"ל. שום גורם מודיעין לא העריך כי היחסים הטורקים-איראניים ירחיקו לכת כל כך.