הגדר הישראלית בחלקו הצפוני של גבול ישראל מצרים, תתחבר עם הגדר המצרית לאורך רצועת עזה, ותהדק את המצור על החמס

המקורות המזרח תיכוניים והצבאיים של תיקדבקה: ראש הממשלה, בנימין נתניהו אישר, ביום א' 10.1, הקמת גדר ביטחון בגבול עם מצרים, שעלותה יהיה 1.5 מיליארד דולר, ותפקידה, לפי ההגדרה, למנוע חדירה של מחפשי עבודה, גורמים פליליים מאפריקה, וחדירה של מחבלים מרצועת עזה ומסיני לשטח ישראל. אולם החלטה זו התקבלה לאחר שגם וושינגטון וקהיר הפעילו עליו לחץ כבד, להקים גדר ביטחון לאורך גבול ישראל מצרים, שתהייה המשך 'קיר הפלדה והמים' שמצרים מקימה לאורך ציר פילדפי.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי בכך מקוות וושינגטון וקהיר, לחסום כליל את הגישה לרצועת עזה גם ממזרח, ולמנוע מהחמס ומגורמי אל קעידה בסיני, ליצור חזית בצפון סיני.
עוד מוסרים המקורות שלנו, כי למרות שהחלטתו של ראש הממשלה מדברת על שלב ראשון בו יוקמו שני קטעים: גדר ליד אילת, וגדר ליד רצועת עזה, הרי ישראל תיגש מיד להקמת החלק הצפוני של הגדר אשר יתחבר עם הגדר המצרית.
הגדר הישראלית הצפונית תשתרע לאורך של כ-35 ק"מ, החל מאזור כרם שלום, (קצהו המזרחי של ציר פילדלפי,) ועד למעבר הגבול הישראלי-מצרי בניצנה. החיבור בין 2 הגדרות הישראלית והמצרית, יצור גדר ביטחונית שתשתרע מהים התיכון ועד הקצה הדרומי של צפון סיני לאורך כ-50 ק"מ.
המקורות שלנו בוושינגטון מוסרים, כי עתה מתקיימים בסטייט דפרטמנט ובפנטגון דיונים קדחתניים שמטרתם לקבוע מי יהיה הגוף אשר יתאם את העברת המידע בין ישראל ומצרים, שיתקבל מהחיישנים, המצלמות, ואמצעי העיקוב המשוכללים, שיוצבו לאורך הגדרות המצריות והישראליות. אחת ההצעות שנשקלת היא כי מטה הכוח הבינלאומי בסיני ה-MFO, המורכב בעיקר מכוחות אמריקנים וקנדים, הוא שייקח עליו את תפקיד התיאום בין שתי הגדרות.
ההנחה האמריקנית הבסיסית היא כי החיבור בין שתי הגדרות ישלים את המצור על החמס, דבר שיכריח אותו לקבל את חזוה הפיוס עם הפת"ח, ולנתק את הקשרים שלו עם איראן.
מבחינה צבאית, עבור ישראל פירוש הקמת הגדר, יהיה ניתוק הקשר של החמס ברצועה עם הגדה המערבית. המקורות הצבאיים שלנו מדווחים, כי החמס מבצע היום מה שנקרא בשפה הצבאית ח-'חית'. אנשיו עוברים מהרצועה לסיני, ומשם חודרים אל תוך ישראל דרך גבולה עם מצרים, כאשר המטרה שלהם היא להגיע להר חברון. שם אנשי החמס המסתננים נבלעים בתושבים הפלסטינים המקומיים. הגדר הזו ואמצעי הביטחון הנוספים שיותקנו בה יחסמו את הערוץ הזה.
החמס עדיין לא החליט כיצד ינהג כלפי המצור המתהדק עליו, לא מאחר ואין לו תוכניות מיגרה כיצד לפעול, אלא משום שעדיין לא קיבל הוראות מטהרן או דמשק, מה עליו לעשות, ואיזה גיבוי הוא יקבל מהאיראנים והסורים במידה והוא יפעל גם נגד מצרים וגם נגד ישראל. זו הסיבה, שהחמס מאפשר עתה לארגונים אחרים ברצועה, לירות טילים ומרגמות, בקצב הולך וגובר. דבר זה מאפשר לו להראות לתושבי הרצועה כי הוא מחמם את גזרת הגבול עם ישראל, כפי שהוא מחמם את גזרת הגבול עם מצרים.
זו הייתה הסיבה מדוע ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר ביום א' בישיבת המשלה, כי בשבוע האחרון נורו על ישראל מהרצועה 20 טילים ופגזי מרגמה. הודעה זו הייתה הרקע להחלטה שבאה מאוחר יותר על הקמת הגדר בגבול מצרים ישראל.
מנהיג החמס, חלאד משעל, אמר ביום א' בקטאר, כי אם מצרים רוצה לבנות גדר שתבנה אותה לאורך הגבול שלה עם ישראל ולא לאורך הגבול עם עזה ידע שאת התשובה הוא יקבל מנתניהו, הכריז על הקמת גדר ישראלית לאורך הגבול הזה.
אין ספק, כי ההודעה הישראלית, תעלה בימים הקרובים את המתח הצבאי לאורך גדר המערכת הישראלית מסביב לרצועת עזה.

Print Friendly, PDF & Email