הגנרל דיוויד פטראוס: 'אפשר בהחלט להפציץ את מתקני הגרעין האיראנים'. ארה"ב החישה לים התיכון את כוח המשימה הימי 'אייזנהאור' USS Dwight D. Eisenhower

המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי בכך דחה מפקד הכוחות האמריקנים במזרח התיכון, אסיה, וחזית המרכז, את הפרסומים בכלי תקשורת אמריקנים בימים האחרונים, בייחוד ב'ניו יורק טיימס', שמסרו כי האיראניים סיימו להעביר את מתקני הגרעין שלהם לרשת מסועפת של מנהרות תת-קרקעיות עמוקות המוגנות בפני הפצצות מהאוויר וטילים. פרסומים אלה נועדו להראות כי ישראל איננה מסוגלת יותר לתקוף את מתקני הגרעין האיראנים, וכי האופציה הצבאית נגד איראן ירדה מעל השולחן.
הגנרל דיוויד פטראוס אמר:'הם (מתקני הגרעין האיראנים), בהחלט יכולים מופצצים'. 'רמת האפקט (של ההפצצה) תהייה שונה בהתאם למי שיבצע את ההתקפה ( ארצות הברית או ישראל), איזה סוג של תחמושת עומדת לרשותם, ואיזה יכולת מבצעית הם יכולים לממש'. ציטוט המקור: Well, they certainly can be bombed. The level of effect would vary with who it is that carries it out, what ordnance they have and what capability they can bring to bear.
הגנרל פטראוס הוסיף ואמר: 'התשתית של התוכנית הגרעינית האיראנית, המחוזקת עתה על ידי מנהרות תת-קרקעיות, איננה מוגנת כולה'. ציטוט המקור: The Iranian nuclear infrastructure, now strengthened against attack with enhanced underground tunnels, wasn’t fully protected.
במילים אחרות,עדיין קיימת אפשרות לתקוף את המתקנים הגרעיניים העיקריים של איראן ולהוציאם מכלל פעולה.
הגנרל פטראוס גם הדגיש, 'כי לארצות הברית ישנן תוכניות מיגרה (צבאיות) כיצד לטפל בתוכנית הגרעינית האיראנית באם הצעדים הדיפלומטים והסנקציות ייכשלו'. 'זה יהיה בלתי אחראי מצד Centcom (פיקוד המרכז האמריקני), אם הוא לא היה חושב על אפשרויות שונות שיתרחשו ומכין תוכניות לקראתן'. ציטוט המקור: It would be almost literally irresponsible if Centcom were not to have been thinking about the various ‘what ifs’ and to make plans for a whole variety of different contingencies
הגנרל פטראוס סירב להשיב של שאלה, בדבר הסיכויים שישראל תתקוף את המתקנים הגרעיניים האיראניים. בסוף דבריו אמר פטראוס, 'כי יש עדיין זמן לדיפלומטיה, לפני שכל זה יתרחש', (ההתקפה על מתקני הגרעין האיראניים.)
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי ממשל אובמה, הורה, עקב המתיחות הצבאית הגוברת בתימן ובאיראן, לשלוח את כוח המשימה הימי 'אייזנהאור'- USS Dwight D. Eisenhower -IKE Carrier Strike Group לים התיכון ולמפרץ הפרסי.
הכוח, שאנשיו הוזעקו בראש השנה האזרחית מבתיהם, כבר הגיע לים התיכון, והוא יפעל תחת הפיקוד של מפקדות הצי ה-6 האמריקני, והצי ה-5 האמריקני, באזור המשתרע מהים התיכון, דרך תעלת סואץ בים האדום, ובמפרץ הפרסי.
זו הפעם הראשונה מאז שממשל אובמה נכנס לבית הלבן לפני שנה, שהנשיא אובמה, מאשר שליחת נושאת מטוסים, וכוח המשימה נוספים לאזור.
המקורות הצבאיים שלנו מוסרים, כי מלבד נושאת המטוסים 'אייזנהאור', הכוח מורכב מסיירת הטילים המונחים 'וואיי סיטי' USS Hue City. משחתת הטילים המונחים 'מקפאול' USS McFaul. משחתת הטילים המונחים 'קנארי' USS Carney.
ומהמשחתת 'פארגוט' USS Farragut, הנחשבת ל'אוניית מלחמה חכמה' Smart Ship, מאחר והיא מצוידת במערכת חלוקת מידע מודיעני data distribution, ופיקוד מתקדמים.
המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי עיקר כוחו של כוח המשימה הימי 'אייזנאהור' הוא הכוח האווירי הגדול העומד לרשותו. על סיפוניה של נושאת המטוסים נמצאת טייסת מס' 7- Air Wing Seven . הכוח האווירי הזה מורכב, מ-4 טייסות Squadrons, של מטוסי קרב-הפצצה. טייסת מטוסי ביון והתראה מוקדמת. טייסת לוחמה אלקטרונית. טייסת סיוע טקטי. וטייסת מסוקים ללוחמה נגד צוללות. עם הגיע כוח המשימה 'אייזנאהור' לים התיכון, יש לארצות הברית בים התיכון ובמפרץ הפרסי עתה 3 נושאות מטוסים, כשהן מלוות בכוחות המשימה שלהן.

Print Friendly, PDF & Email