הגנרל מישאל עאוון-ביקור ראשון של מנהיג נוצרי לבנוני בטהרן.
תיקדבקהביקורו של המנהיג החזק בקרב הנוצרים בלבנון הגנרל מישאל עאוון בטהרן, הוא סימן נוסף להתגברות מעמדה האסטרטגי של איראן בביירות, מול התמוטטות העמדות האסטרטגיות של ארצות הברית, וישראל.
לפני מלחמת לבנון בקיץ 2006, בה ישראל לא הצליחה להתגבר על חיזבאללה, וכוחותיה נסוגו מלבנון כאשר הם משאירים את איראן, סוריה, ולבנון, כמנצחים הברורים של המלחמה, לא היה עולה על דעתו של שום מנהיג נוצרי, לא בלבנון, ולא במזרח התיכון לנסוע לטהרן (יום ב', וג' 13-14.10), לביקור רשמי בן יומיים.
אולם הגנרל מישאל סולימן, אשר תומך מאז המלחמה בעקביות, בחיזבאללה ובסוריה, החליט להיות המנהיג המזרח תיכון הראשון, אשר היה פעם פרו-מערבי, שיחצה את המפרץ הפרסי, ינחת בטהרן, יבקש ויקבל את תמיכתה. לכך תרמו בעיקר 2 צעדים, אחד שנעשה על ידי ארצות הברית, ואחד על ידי ישראל.
1. המגעים וההבנות החשאיות אליהן הגיעה וושינגטון עם טהרן, בחודשים האחרונים, על שיתוף פעולה בבחירות נשיא חדש ללבנון, הגנרל מישאל סולימן.
צריך וכדאי לזכור, כי במסגרת מגעים אלה, שכללו גם הבנות לגבי המתרחש בעיראק, ביטל ממשל ג'ורג בוש, גם את האופציה הצבאית האמריקנית נגד התוכנית הגרעינית של איראן.
הגנרל מישאל עאוון, התבונן מהצד במגעים אלה, והגיע למסקנה, כי אם כדי שוושינגטון תגיע להישגים בלבנון היא נזקקת לעזרתה של טהרן, הרי שאין שום סיבה שהוא לא ישתמש באותה מדיניות כדי לחזק את מעמדו הפוליטי בלבנון.
2. שיתוקה המדיני והצבאי המוחלט של ההנהגה הפוליטית והצבאית בישראל, כלפי המתרחש בלבנון.
שיתוק זה הביא לידי התמוטטות החלטת מועצת הביטחון 1701, שאפילו שר הביטחון הישראלי אהוד ברק הגדיר במילה 'כישלון'. העובדה, שאיראן וסוריה, יכולות להזרים כבר שנתיים, ללא הפרעה נשק לחיזבאללה, מכל סוג שהוא, כולל טילים ארוכי טווח, המכסים כמעט את כל שטחה של ישראל, ולהקים בתוך לבנון מערך נ"מ, מבלי שישראל תיזום נגדם שום פעולה, הראתה למישאל עוואן מי הוא הצד החזק והמנצח במזרח התיכון, ועל מי כדאי לו להישען.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה כי נסיעתו של עוואן לטהרן, היא איתות ברור להנהגה האיראנית, כי יש מנהיג נוצרי חשוב יותר בלבנון, מאשר הנשיא הנוכחי הגנרל מישאל סולימן, וכי טהרן יכולה לראות בו כמעומד לנשיאות, אשר אפילו לא יצטרך להעמיד פנים כי הוא פרו אמריקני ומערבי, כפי שעושה המנהיג הנוכחי. במילים אחרות, בנסיעה הזו, עאוון החל במהלך להדחת מישאל סולימן מהנשיאות, או לפחות לנטרולו.
צריך לזכור, כי עוואן נסע לטהרן, זמן קצר לאחר שבביירות ביקרה ב-6.10, משלחת אמריקנית רמת דרג בראשותם של של עוזר שרת החוץ האמריקנית דייויד היל David Hale, ועוזרת שר ההגנה האמריקני מרי בתס לונג Mary Beth Long, כדי לבדוק את המצב שם לאור ריכוזם של הכוחות הסוריים לאורך הגבולות הצפוניים והמזרחיים של לבנון. העובדה, כי גם לאחר ביקור זה, ואזהרות שוושינגטון העבירה לדמשק לא לפלוש ללבנון, הסורים לא רק שלא הסיגו את כוחותיהם, אלא הם ממשיכים בהזרמת כוחות נוספים לאזורי הגבול, רק חיזקה את עוואן בהחלטתו לצאת לטהרן.