ההכרעה לגבי השאלה האם החמס יקבל את יוזמת הפסקת האש המצרית, עברה לטהרן.
המקורות של תיקדבקה פלסטינים תשובי רפיח וחאן יונס אמרו ביום א' 1.2 בלילה, כי קיבלו הודעות בטלפון מגורמי ביטחון בישראל , בהם נאמר כי כל שנמצא ליד מטרת טרור או מחסן אמצעי לחימה או מנהרה, צריך לעזוב את המקום מייד. ההודעות היו זהות לאלה שצה"ל הפיץ בין הפלסטינים בעת מבצע 'עופרת יצוקה'.
במקביל, מדווחים המקורות שלנו, כי כל הידיעות המתפרסמות כאילו החמס קיבל כבר את הצעות קהיר להפסקת אש קבועה, וכי זו תיכנס לתוקפה ביום ה' 5 בפברואר, הן מוקדמות. לטהרן הגיעה ביום א' 1.2, משלחת גדולה של הנהגת החמס בראשותו של חלאד משעל.עד שמשעל והנהגת החמס לא יסכמו עם מנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי, ועם נשיא איראן אחמדינז'אד, על תגובתה של איראן להצעות המצריות, ומה טהרן מצפה מהחמס בחודשים הקרובים, החמס לא ייתן תשובה למצרים על הצעותיה, והמצב של הפסקת אש רופפת, בו ממשיכים לירות טילים על מטרות בישראל יימשך.
אם זה הוא המצב, מדיניותו של שר הביטחון אהוד ברק, המנסה למשוך את המצב ברצועה עד שהחמס יסכים להפסקת אש קבועה עוד השבוע, אין לה הרבה על מה להתבסס.
כדי להבין את המתרחש ואת הידיעות הסותרות צריך להבין על בסיס מה ההנהגה האיראנית תקבל את החלטותיה לגבי המתחרש ברצועה.
המקורות האיראנים של תיקדבקה מונים 3 נושאים עיקריים אשר ייעצבו את ההחלטה האיראנית.
1. החלטה איראנית האם להקשיח את עמדות איראן במזרח התיכון, כולל ברצועת עזה, תלויה בראש ובראשונה בעמדותיה של איראן לקראת אפשרות של פתיחת מגעים ישירים בין ממשל הנשיא באראק אובמה, ובין טהרן. עד עתה, הראו מנהיגי איראן כי הם נוטים להקשיח את עמדותיהם כלפי וושינגטון, ומנסים להכתיב לארה"ב תנאים מוקדמים לפני תחילתם של מגעים כאלה. קשה להניח כי דווקא בשאלת רצועת עזה, איראן תשנה את בצורה דרסטית את כיוון מדיניותה.
2. מערכת היחסים בין טהרן לקהיר נמצאת כיום בשפל המדרגה. אפשר וצריך להניח כי במצב כזה טהרן לא תאפשר לנשיא מובראק להשיג הישג מדיני אצל הפלסטינים.
3.טהרן יודעת כי עליה להגיש מיד עזרה צבאית וכלכלית לחמס כדי להעמיד את שלטונו ברצועה בחזרה על הרגלים, אחרת הוא יפסיד את השלטון ברצועה. טהרן גם יודעת שאם עזרה איראנית כזו לא תגיע, הדבר יביא לידי כך כי הנהגת החמס בעזה תפנה לציר המצרי-סעודי, שיעמיד לרשותה את הכספים הדרושים לשיקום הרצועה.
אם בפגישות השבוע בטהרן יוחלט בין ההנהגה האיראנית, כי טהרן תעמיד לרשות החמס את הנשק והכספים הדרושים לו, כמעט ואין ספק כי החמס יידחה את ההצעות המצריות, וכל המדיניות הישראלית המתבסס עליהן תתמוטט.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסיפים כי הבעיה המיידית הבוערת של החמס בעזה היא כסף מזומן. איראן צריכה למצוא דרך להעביר לרצועה ומיד כמויות גדולות של כסף מזומן. ללא כסף כזה, שלטון החמס בעזה לא יחזיק מעמד.
המקורות האיראנים שלנו מציינים כי החלטות כאלה לא מקבלים בטהרן תוך יום או יומיים. זו הסיבה מדוע נקבע גם לוח זמנים עמוס וארוך לחלאד משעל ולמשלחת שהוא עומד בראשה. ביום ב' 2.2 יופיע משעל בנאום באוניברסיטת טהרן. ביום ג' 3.2, הוא יופיע בנאום בפני המג'ליס (הפרלמנט) האיראני.
המקורות של תיקדבקה בטהרן מציינים, כי יו"ר המג'ליס הוא עלי לאריג'ני, הידוע בטהרן כתומך בקו הניצי של המשך העימות עם ישראל ומצרים.
עד שמשלחת החמס לא תסיים את דיוניה בטהרן, החמס לא ייתן למצרים תשובה ברורה על הצעותיה. לכן אפשר וצריך לצפות לכך, כי הפסקת האש הקבועה לא תיכנס לתוקפה ב-5.2 כפי שמצרים מציעים ודוחפים, אלא אם הם יכריזו עליה חד-צדדית כפי שישראל עשתה ב-18 לינואר.
יותר סביר, כי בשלב זה החמס ימשיך בירי הטילים, ולממשלת ישראל לא תהייה ברירה אלא לשלוח שוב הפעם את צה"ל לפעולה ברצועה.