ההערכה מודיעינית אמריקנית: יש סימנים כי חיזבאללה יתקוף שוב את ישראל בקיץ.

בלעדי ומיוחד למקורות תיקדבקה בוושינגטון: הפרט הבולט, מבחינתה של ישראל, בניירות העבודה שממשל ג'ורג בוש עסק בהם בימים האחרונים, היא העובדה כי בכל נייר עבודה שעסק במזרח התיכון, ובמפרץ הפרסי, הופיעה ההערכה המודיעינית האמריקנית, שכללה גם את הערכת סוכנות הביון האמריקנית המרכזית ה-CIA, כי חיזבאללה, בעזרתן של איראן וסוריה, משלים את הכנותיו לקראת סיבוב מלחמה חדש עם ישראל, וכי מלחמה זו תפרוץ, כתוצאה מיוזמה התקפית של חיזבאללה בחודשי הקיץ השנה. כמה מהערכות המודיעיניות האמריקניות מוסרות גם כי חיזבאללה יהיה מוכן למהלך התקפי כזה, כבר בחודש מאי. המקורות של תיקדבקה מוסרים כי ניירות עבודה אלה מציינים את התאריך 24 במאי, היום בו לפי החלטת מועצת הביטחון של האו"ם, איראן צריכה לקבל עליה, בפעם ה-3 בשנה האחרונה, את הפסקת התוכנית הגרעינית. אם לא כן, יוטלו עליה סנקציות נוספות. ניירות העבודה וההערכות המודיעיניות האמריקניות מציינים כי מסביב לתאריך זה תעמיק במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי מתיחות צבאית בין ארצות הברית ואיראן לממדים כאלה, היכולים להביא להתנגשות ישירה בין יחידות אמריקניות, או כוחות גרילה שהאמריקנים תומכים בהם, ויחידות איראניות.
המתיחות בין ארצות והברית ואיראן עלתה בסוף השבוע האחרון עוד מדרגה, כאשר בוושינגטון פורסם כי ממשל בוש החליט להמשיך ולהחזיק בשבי את 5 קציני גדודי 'אלקודס' של משמרות המהפכה האיראנים אשר נתפסו בפשיטה של כוחות אמריקנים בחודש ינואר על בנין המשלחת האיראנית בכורדיסטן.
הידיעות מסרו כי שרת החוץ האמריקנית קונדוליסה רייס, דרשה את שחרורם של האיראנים, זאת כדי לסלול את הדרך למפגש אפשרי ישיר בינה ובין שר החוץ האיראני מנוצ'ר מוטאקי, בוועידת בגדאד מס' 2, אשר תיערך במאי במצרים. סגן הנשיא דיק צ'ייני, התנגד למהלך כזה, והנשיא בוש הכריע בעד עמדתו.
ההחלטה של הנשיא בוש להמשיך ולהחזיק באיראנים, שהתבררה כבר במהלך פרשת 15 חיילי המרינס הבריטיים אשר נתפסו על ידי האיראנים בסוף מרס, כאשר הנשיא דחה את הלחץ מצדו של ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר לשחרר את האיראנים תמורת שחרור הבריטים, תביא, לפי הערכת המקורות האיראנים שלנו, לפעולות תגמול איראניות נוספות בתוך עיראק, או במקומות אחרים במזרח התיכון והמפרץ הפרסי. אחת התגובות האפשריות, היא כמובן, הפעלתו של חיזבאללה במהלך צבאי חדש נגד ישראל.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי להערכת המצב הקודרת הזו, נוסף מצב הביטחון המתדרדר בבגדאד והעובדה כי תוך 3 ימים בלבד מיום חמישי 12.4, ושבת 14.4, הצליחו אנשי ארגון אל קעידה, לבצע 3 פיגועים אסטרטגיים בבירה העיראקית, דבר שפגע קשה בתדמית ההצלחה שהממשל מנסה לייחס לתוכנית הביטחונית של הנשיא ג'ורג בוש, עליה הנשיא מבסס עתה את כל מדיניותו
הפיגוע ביום ה' 12.4, בקפטריה של הפרלמנט העיראקי, שבניינו נמצא בלב 'האזור הירוק' מרכז השליטה האמריקנית והעיראקית בבגדאד, והפיגועים בשני גשרים מרכזיים על החידקל, שהרסו את הגשרים, האחד גשר אל סראפייה al-Sarafiya, והשני גשר ג'אדרייה, ליד האוניברסיטה, Jadriyah bridge, הראה כי החדירה של אל קעידה לתוך הממסדים הפוליטיים, הצבאיים, והמודיעיניים העיראקים היא כל כך עמוקה, עד כי אפילו אם חלקים מהתוכנית הביטחונית האמריקנית יצליחו, עדיין לא יהיה בבגדאד שום גורם עיראקי שהאמריקנים יוכלו להעביר אליו בעתיד הנראה לעין את האחריות הפוליטית והצבאית.
היכולת של אל קעידה לפוצץ בזה אחר זה את הגשרים העיקריים על החידקל, Jadriyah bridge המקשרים את חלקיה המזרחיים והמערביים של הבירה העיראקית, דבר שאפילו סאדם חוסיין לא העז לבצע בעת הכניסה של הכוחות האמריקנים לבגדאד, בדיוק לפני 4 שנים באפריל 2003, היא הפגנה ברורה של היכולת האסטרטגית-המבצעית של ארגון הטרור בתוך בגדאד, למרות כל הכוחות האמריקנים והעיראקים המרוכזים בה. במושגים מערביים מדובר באפקט דומה לזה, אילו הגשרים על נהר ההדסון בניו יורק, או התמזה בלונדון, היו נהרסים זה אחר זה באמצעות מתאבדים הנוהגים במשאיות תופת. ביתור בגדאד ל-2 חלקים, כאשר האוכלוסייה איננה יכולה לעבור מצד אחד של העיר לצידה השני, היא מכה קשה מאוד לתוכנית הצבאית האמריקנית. לכן לא צריך להתפלא כי ביומיים האחרונים , ביום ה', וביום ו' 13.4 פרסמו גם עיראק וגם ירדן אזהרות, מפני נסיגה חפוזה של הכוחות האמריקנים מעיראק.

Print Friendly, PDF & Email