ההתגרות האיראנית-סורית בארצות הברית לשיא חדש. נשיאי איראן וסוריה, החליטו להדק את הברית הצבאית בין 2 המדינות. כוחות איראניים יוצבו בסוריה. קצינים איראנים יוצבו בקטאר
המקורות הצבאיים והאיראניים של תיקדבקה: טהרן השיגה ביום ד' וה' (25.2-24), שני הישגים צבאיים חשובים במזרח התיכון מול ארצות הברית וישראל, כאשר חתמה על שני הסכמים עם דמשק ועם דוחה, אשר יאפשרו הצבת קצינים וחיילים איראנים בסוריה ובקטאר. ביקורו של אחמדינז'אד בדמשק תואם כך שהוא יתקיים בדיוק ביום בו הסתיים תרגיל המפקדות של צה"ל, שהחל ביום א' 21.2, ונמשך 5 ימים עד יום ה' אחה"צ.
במהלך התרגיל תורגל תיפקודם של המטכ"ל והמפקדות השונות של צה"ל תוך שימת דגש על אפשרות פריצת מלחמה ב-4 חזיתות בעת ובעונה אחת- איראן, סוריה, חיזבאללה, והחמס.
באותו זמן נפגשו ביום ה' בדמשק נשיא איראן אחמדינז'אד ונשיא סוריה בשאר אסד, ולעגו בגלוי לדרישתה של שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון מיום ד', שדמשק תתרחק מטהרן ותחליש את הקשרים שבין שתי המדינות. במסיבת עיתונאים עם נשיא איראן אמר הנשיא אסד לקול צחוקם הרועם של העיתונאים הסוריים והאיראנים, 'כי התכנסנו היום כאן לחתום על הסכם התרחקות בין שתי המדינות'. במעמד זה חתמו טהרן ודמשק על הסכם המאפשר כניסה חופשית של אזרחי שתי המדינות לשטחה של המדינה השנייה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי ההסכם נועד לאפשר לאנשי צבא איראניים להיכנס לסוריה ללא עיכובים או קבלת רשות מיוחדת מצד ממשלת דמשק. אחמדינז'אד ואסד קיימו גם שיחה ארוכה מאוד ב-4 עיניים, שנמשכה למעלה משעתיים, ובה נדונו התיאומים הצבאיים בין שתי המדינות במקרה של פריצת מלחמה מזרח תיכונית חדשה. נושאים אלה גם נידונו בפגישותיו של אחמדינז'אד עם מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה, ועם מנהיג החמס חלאד משעל. בעת צאתו ביום ה' מטהרן לדמשק ובמשך כל הביקור בסוריה, חזר ואמר אחמדינז'אד, כי הוא אומר במלוא הרצינות, כי השלטון הציוני, כלומר ישראל, הגיע כבר לקיצו, וההתפתחויות הדרמטיות שתתחוללנה במזרח התיכון בקרוב יוכיחו את דבריו.
עוד מציינים המקורות של תיקדבקה כי בצעד לא שגרתי, הופיע נשיא איראן אחמדינז'אד שהוא שיעיי, במסגד המרכזי הסוני של דמשק במשך למעלה משעתיים בתפילה משותפת עם נשיא סוריה אסד, שציינה את חג הולדת הנביא מוחמד. כאשר נשאל על ידי עיתונאים ערביים אם לא הפריע לו כשיעי להשתתף בתפילה סונית, ענה אחמדינז'אד, מדוע שהדבר יפריע לי, הרי אנחנו אומה אחת', רמז לשורת ההסכמים וההבנות אליהם הוא הגיע עם אסד.
כל התפתחויות אלה מתרחשות בשבוע כאשר וושינגטון הודיעה על מינוי שגריר אמריקני חדש לדמשק ועל פתיחת דף חדש ביחסי ארצות הברית וסוריה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי בהתפתחות אחרת שכמוה כסטירת לחי גלויה לארצות הברית ולערב הסעודית, חתמו ביום ד' 24.2, איראן וקטאר על שורה של חוזים צבאיים אשר יאפשרו מעתה לקצינים וחיילים איראניים להגיע לקטאר ולייעץ לצבאה בנושאי הגנה וטרור. שר ההגנה האיראני הגנרל אחמד וואחידי General Ahmad Vahidi, אשר ביקר בקטאר במשך יומיים, והרמטכ"ל הקטארי אחמד אל עטייה Hamad Bin Ali Al-Attiya, חתמו עליהם.
בהסכמים נאמר כי שתי המדינות מסכימות על חילופי מומחים ומשלחות טכניות (צבאיות), והרחבת שיתוף הפעולה באימון אישי, ועריכת מבצעים נגד טרור ואלמנטים העומדים מאחורי אי היציבות באזור. הכוונה כמובן היא לארצות הברית ולישראל. ציטוט המקור:the exchange of technical and expert delegations, the expansion of cooperation in personnel training and joint campaigns against terrorism and elements behind regional insecurity
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי בקטאר מצוי הבסיס האווירי האמריקני הגדול ביותר בעולם מחוץ לארצות הברית, אל אודייד Al Udeid, שמטרתו העיקרית היא לשמור על הביטחון במפרץ הפרסי, ולבלום את התפשטותה של איראן. עצם העובדה שקטאר לא היססה להזמין אליה את שר ההגנה האיראני לביקור ולהתחיל לקיים יחסים צבאיים עם איראן, מראה על מצבה האמיתי הקשה של וושינגטון במזרח התיכון, ועל ההתרחבות נוספת של ההשפעה האיראנית.