הודו העמידה במצב של כוננות מלחמה את חיל האוויר, יחידות הטילים, והחלה להזיז לעבר גבולה עם פקיסטן דוויזיות שריון. פקיסטן מעבירה דוויזיות שריון מאזור הגבול עם אפגניסטן לעבר גבולה עם הודו.
המקורות הצבאיים וללוחמת טרור של תיקדבקה מדווחים כי התנועות הצבאיות האלה הם רק היערכות ראשונית של שתי המעצמות הגרעיניות של אסיה, לקראת מלחמה קונוונציונאלית, שתבוא בעקבות תוצאות החקירה של התקפת הטרור במומבאי. הסכנה היא שמלחמה כזו יכולה להתדרדר למלחמה גרעינית טקטית. הסיכויים למלחמה בין הודו לפקיסטן התגברו מאוד ביום א' 30.11, כאשר חקירתו של איש הטרור היחיד אשר נשאר בחיים ונתפס עזאם אמיר קאסב Azam Amir Kasab, בן 21, בידי שירותי הביטחון ההודים מעלה יותר ויותר פרטים, כי הארגון המוסלמי הקיצוני לאשקאר-א-טאייבה Lashkar-e-Taiba, הקשור עם אל קעידה ועם המודיעין הצבאי הפקיסטני ה-ISI, הוא שעומד מאחורי מלחמת הטרור על מומבאי.
כבר ביום השני למתקפת הטרור, ביום חמישי 27.11, היה ברור כי שום ארגון טרור מקומי או אפילו אזורי, איננו מסוגל לארגן ולבצע פעולת טרור מורכבת ומשולבת בהיקף כזה, אלא אם עמד מאחוריו ארגון מודיעין של מדינה.
לפני 5 חודשים בחודש יולי תקפו מתאבדים של הטאליבן את השגרירות ההודית בקבול. בפיגוע נהרגו 60 איש ביניהם הנספח הצבאי ההודי בשגרירות. ממשלת ניו דהלי אמרה כי בידה מצויות הוכחות שאת ההתקפה ארגן ויזם המודיעין הצבאי הפקיסטני ה-ISI. גם וושינגטון פרסמה הודעה כי בידיה הוכחות דומות.
עתה לאחר שמדובר במתקפה שנייה פקיסטנית, באמצעות גורמי טרור, על מטרות הודיות, ממשלת ניו דהלי איננה יכולה לעבור על כך לסדר היום, והיא מוצאת את עצמה חייבת להגיב על המתקפה על מומבאי ומיד.
הסיבה העיקרית לתכיפות של התגובה ההודית, הן הבחירות הכלליות העומדות להיערך בהודו ב-2009 בחודש מאי. אם ראש הממשלה מהנמואן סינג Manmohan Singh , לא יגיב על התקפת הטרור על מומבאי, כפי שהוא לא הגיב על ההתקפה על שגרירות ארצו בקבול, ממשלתו תפסיד בבחירות. גם ככה עולים בהודו קולות מחאה הולכים וגוברים על האיטיות בה הממשלה הגיבה על התקפת הטרור על מומבאי, ועל צורת ניהול הפעולה הצבאית נגד הטרוריסטים. היחידות המיוחדות ההודיות הגיעו למומבאי רק 10 שעות לאחר התחלת ההתקפה, וגם כאשר התקפתם החלה ניכר בהן חוסר תכנון ומקצועיות.
במצב שנתהווה, קשה מאוד להניח כי ארצות הברית תצליח במאמצים שהיא עורכת בשעות האחרונות להניא את ניו דהלי ואת איסלמאבאד, מלגלוש למלחמה. במאמצים האמריקנים מעורבים עתה גם הנשיא ג'ורג בוש, וגם הנשיא הנבחר באראק אובמה. המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מדווחים, כי בעוד לנשיא בוש, אין כבר סמכות ומנופי כוח רבים בהם הוא יכול להשתמש כדי להשפיע על הודו ופקיסטן, הרי לנשיא הנבחר אובמה יש עוד פחות יכולת השפעה. הסיבה העיקרית לכך היא המדיניות עליה הכריז לא פעם במערכת הבחירות, כי הוא יביא להתקרבות בין הודו לפקיסטן, וייקח על עצמו לתווך בשאלת קשמיר. הדבר האחרון שמישהו היום מוכן להקשיב לו בהודו הוא התקרבות לפקיסטן.