הופעתו של הטיל-הרקטה הארטילרית האיראנית פאלאק Falaq-2 בעוטף עזה. קוטר: 333 מ"מ. טווח: 11 ק"מ. מיועד לפגוע בסוללות 'כיפת ברזל'

ביום שלישי 13.11, הודיעו גדודי 'אל קודס', הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, כי הם שיגרו לעבר אשקלון טיל חדש וכי זהו השיגור הראשון של הטיל מרצועה לעבר מטרה בישראל. ההודעה של הג'יהאד אמרה, כי המדובר בטיל חדש לטווח בינוני.  להודעה צורפו תמונות של המבנה שנפגע באשקלון, שבו נהרג פלסטיני בן 40 מחברון, ואישה ישראלית נפצעה קשה מאוד.
לא צה"ל ולא שום מקור ביטחוני ישראלי אחר לא התייחס להודעה זו של הג'יאהד, כאילו מדובר בתרגיל תעמולתי שלא צריך לשים אליו לב.
אולם המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי ההודעה של הג'יהאד האיסלמי הייתה מדויקת חוץ מאשר בפרט אחד: לא מדובר בטיל לטווח בינוני, כפי שהג'יהאד טען, אלא בטיל/רקטה ארטילרית לטווח קצר-11,000 מטר.
הג'יהאד לא מסר מה שם הטיל ומאיזה תוצרת הוא, אבל המקורות שלנו מוסרים, כי מדובר בטיל האיראני פאלאק Falaq-2, המיוצר על ידי קומפלקס התעשיות הצבאיות 'שאהיד באגרי' Shahid Bagheri Industries, שהם חלק מהתעשייה האווירית האיראנית, דבר המסביר את המספר הבלתי רגיל של שמפקדים איראניים בכירים שפרסמו הודעות השבוע על משמעות ירי הטילים מהרצועה לישראל.
הרמטכ"ל האיראני הגנרל מוחמד באקרי General Mohammad Baqeri, התייחס בדבריו ביום ה' 15.11, לאירועים האחרונים  ברצועת עזה.  'הניצחון (הפלסטיני) האחרון בעזה הוא דף חדש בהתנגדות', אמר באקרי. 'הניצחונות יימשכו עד אשר הישות הציונית תחדל מלהתקיים'.
הטיל-הרקטה היא בקוטר של 333 מ"מ, והוא תוכנן כך שתפקידו הוא לפגוע ולהרוס מערכות הגנה. בין השאר הטיל-הרקטה יכול לפגוע בסוללות תותחים,  סוללות 'כיפת ברזל', בריכוזים של כוחות שריון, במערך של  מחפורות או תעלות הגנה, ציוד קרבי הנדסי, ומפקדות. היכולת ההרס של הטיל אפשר היה להיווכח בפגיעות הישירות שהטיל-הרקטה הזו פגע ישירות בבתים באשקלון.

היכולת של הטיל הזה לפגוע בסוללות 'כיפת ברזל', היא אחת הסיבות העיקריות  שאיראן סיפקה את הטיל הזה לג'יהאד.
יתרון גדול מאוד של הטיל-הרקטה הזו הוא בניידות שלו.
הפאלאק Falaq-2 איננו משוגר מסוללות, אלא בדרך כלל  מכלי רכב קרבי-ג'יפ בעל הנעה של 4X4, דבר המקנה שלו ניידות גבוה בשטחים קשים, כמו חול.
על כל כלי רכב מותקנים שני משגרים.
משני צדי חלקו האחורי של הג'יפ ישנם שני מייצבים, אשר לפני השיגור מורדים ידנית על ידי חוליית השיגור פעולה המבטיחה יציבות של כלי הרכב ושל הקנה המשגר.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי הטיל הזה איננו מייצור מקומי של הג'יאהד האיסלמי, אלא ארגון הטרור קיבל בשנתיים האחרונות כמה משלוחים של טילים כאלה.
רק בסבב האחרון של קרבות ברצועת עזה, קיבל הג'יאהד אישור מאיראן להשתמש מבצעית בפעם הראשונה בטיל.
בכך הפעילה טהרן בפעם הראשונה בצורה ישירה טילים-רקטות שנורו מרצועת עזה לעבר מטרות אזרחיות בישראל.
הופעתו של הטיל האיראני פאלאק Falaq-2 על גבול עוטף עזה, מעלה כמה שאלות עקרוניות:
1. איך הטיל הזה הוברח-הגיע לרצועה?
2. מדוע צה"ל לא השמיד את מחסני הטילים האיראניים האלה ברצועה?
3. מדוע צה"ל לא הודיע ולא תדרך את יושבי הדרום לגבי האיום הנשקף להם ולבתיהם מהטיל-הרקטה החדש הזה?
4. מדוע חיל האוויר לא פגע בחוליות ששיגרו את הטיל הזה?
5. מדוע צה"ל לא פועל נגד מטרות איראניות באזור בתגובה למתן ההוראה מטהרן להשתמש בטיל בירי מהרצועה?
6. במפגש שקיים שר הביטחון המתפטר אביגדור ליברמן עם ראשי המועצות והיישובים בעוטף עזה, ביום שישי 16.11, הוא אמר, כי להערכתו תוך שנה ייווצר ברצועת עזה מצב, בו החמאס והג'יהאד האיסלמי יגיעו לדרגת האיום שמהווה כיום חיזבאללה בגבול הצפון.
לטיל האיראני פאלאק Falaq-2 יהיה תפקיד חשוב באיום זה, כפי שכבר אפשר היה לראות בקרבות שהתחוללו השבוע.

Print Friendly, PDF & Email