החברים של מרואן.
מיוחד למקורות הפלסטינים של תיקדבקה: התמונה המופיעה בפתח ידיעה זו הוברחה בימים האחרונים מכלא `הדרים` באשקלון, והיא מופצת באלפי עותקים בגדה המערבית, ומתקבלת ברחוב הפלסטיני בהתלהבות רבה.
משמאל, האסיר הפלסטיני המפורסם ביותר, מרואן ברגותי, מס 1ברשימת הפת"ח לבחירות למועצה הלאומית הפלסטינית, והאיש הזוכה באחרונה לתנאים מיוחדים בכלאו לפי הוראותיהם של ראש הממשלה אריאל שרון ושר הביטחון שאול מופז.
מימין, סמיר קונטר, הדרוזי הלבנוני, תושב כפר בעקלין שבהרי הלבנון, רוצחם באפריל 1979, של דני הרן בן ה-28, עינת הרן בת ה-4, ויעל הרן בת השנתיים זיכרונם לברכה, שנחנקה למוות בזרועות אמה, סמדר הרן, שניסתה להגן עליה מפני הרוצחים הפלסטינים. בפיגוע נהרג גם השוטר אליהו ששר ז"ל שבאומץ לב ניסה לעצור בגופו את הרוצחים.
אפשר וצריך להניח כי התמונה הוברחה מבית הסוהר על ידי אחד האח"מים הפלסטינים הרבים העולים לרגל לתאו של ברגותי, לפי ההיתר של שרון ומופז, לא כדי להראות לנו את הידידות השוררת בין שני רוצחים של ישראלים, אלא כדי לשדר מסר מאוד ברור לרחוב הפלסטיני ערב הבחירות, מה היא עמדתו האמיתית של מרואן ברוגתי ועם הוא מצדד באמת. עם אבו מאזן, או עם אנשי הטרור.
מעט מאוד ישראלים יודעים, ואלה שידעו פעם, כבר כמעט אינם זוכרים, כי סמיר קונטר, היה לבנוני דרוזי שגויס בשנות ה-70 לחוליית המחבלים שיצאה דרך הים מלבנון כדי לבצע את הפיגוע בנהריה. את האחריות על הפיגוע לקחה על עצמה החזית העממית לשחרור פלסטין. אולם כבר אז לפני 26 שנה, לקיחת אחריות זו הייתה, כמו היום, כיסוי לאיש ולארגון טרור שונים לגמרי. המדובר היה באבו עבס, ראש החזית הערבית לשחרור פלסטין, אשר פעל לפי הוראות ישירות של יאסר ערפאת, כפי שהוכח לאחר מכן בשנים 2003-2003 כאשר אבו עבס שעבר ביחד עם ארגונו לבגדאד, היה איש הקשר בין סדאם חוסיין ויאסר ערפאת, ובין המודיעין הצבאי העיראקי וארגוני הטרור הפלסטינים שפעלו בגדה וברצועה. סמיר קונטר, היה האיש `המוזר` בחבורת המחבלים שיצאה לדרך. הוא לא היה פלסטיני, והוא נועד לשמש מעין כיסוי מטעה ומבלבל למקורה של חוליית המחבלים במקרה ותיתפס, תפקיד הוא מצליח למלא בהצלחה מלאה עד עצם היום הזה. ב-2004, עלה שמו בעת המו"מ עם חיזבאללה על החזרתם גופותיהם של שלושת חייל צה"ל, בני אברהם. עדי אביטן. ועומר סוואד זכרונם לברכה, והישראלי החטוף אלחנן טננבוים. לבסוף הוסכם בין חיזבאללה, הגרמנים שתיווכו, וישראל כי סמיר קונטר יוחזר ללבנון רק עם חיזבאללה ימסור מידע אמיתי על גורלו של הנווט רון ארד. מאחר וחיזבאללה לא סיפק מידע כזה, סמיר קונטר ממשיך לשבת בכלא הדרים, היכן שנמצא מרואן ברגותי.
מעיני הפלסטיני ברחוב לא נעלמה המשמעות האמיתית של תמונה זו המראה על הידידות נפלאה בין השניים. האיש אשר חסן נסראללה מנהיג חיזבאללה, אינו שוכח להזכיר את שמו בכל נאום, האיש אשר אף פעם לא התחרט על מעשי הרצח שלו, הוא האיש אשר אתו מרואן ברגותי בוחר להצטלם ולדאוג לכך כי התצלום יוברח מהכלא ויופץ ברחוב הפלסטיני.
הגורם היחיד ממנו נעלמת המשמעות של תמונה זו היא ממשלת ישראל.