הטעיית אובמה: בעת שדיבר נורו טילי זילזאל-3 על זבאדני-200 ק"מ מתל-אביב

הנשיא אובמה אמר, ביום ג' 4.8 בפגישה עם 22 מנהיגים יהודיים, אותם הוא ניסה לשכנע לתמוך בהסכם הגרעין עם איראן, ולדחות את התנגדותו החריפה של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו להסכם, כי אם בתי הקונגרס יידחו את ההסכם תיאלץ ארה''ב לתקוף את התוכנית הגרעינית האיראנית. בהתרחשות כזו, הדגיש אובמה, האיראניים לא ישגרו טילים על ניו יורק, אלא באמצעות חיזבאללה על תל-אביב.
מאחר וכבר נורים טילים איראניים על תל-אביב, ב-9 השנים האחרונות מאז מלחמת לבנון ב-2006, ובמבצע 'צוק איתן' בשנה שעברה (יולי 2014), כאשר כל פעם הירי והטילים נהיים משוכללים ומדויקים יותר, צריך וכדאי לבדוק את ההיגיון והמידע המודיעיני מאחורי הדברים האלה של נשיא ארה"ב.
הטיעון העיקרי של אובמה הוא, כי הסכם הגרעין יימנע ירי טילים איראניים על ישראל ובמזרח התיכון. אולם המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי בדיוק באותה שעה בה אובמה דיבר עם המנהיגים היהודים והעלה טיעון זה, נורו טילים איראניים לא רחוק מגבול ישראל-בזבאדני Al-Zabadani שבסוריה.
כוחות חיזבאללה תחת פיקוד של קצינים איראניים, המנסים כבר חודש ימים (החל מ-3 ביולי)  לכבוש את העיר, ועד עתה נכשלו, הביאו לזירת הקרבות סוללות של טילי קרקע-קרקע איראניים מדגם זילזאל 3 Zelzal, והחלו לשגר אותם על המורדים הסוריים.
מאחר והמורדים הסוריים מחזיקים בזבאדני מובלעת קטנה של 9 קמ"ר  בלבד, ירי רצוף של טילים כאלה, כפי שחיזבאללה ביצע, משתק את תנועות כוחות המורדים בשטח.
מדובר בטיל שהטווח שלו הוא 200 ק"מ. אם מקטינים את כמות חומר הנפץ שהטיל מסוגל לשאת-600 ק"ג חומרי נפץ ל-500 ק"ג  הטווח גדל ל-250 ק"מ.
תל-אביב, עליה דיבר אובמה במפגש עם המנהיגים היהודיים, נמצאת במרחק של 200 ק''מ מזבאדאני בסוריה, ואילו חיפה עיר התעשייה הכבדה המרכזית של ישראל נמצאת רק במרחק של 140 ק''מ מזבאדני.
במילים אחרות, אם זבאדני תיפול  בסוף לידי חיזבאללה והמפקדים האיראניים שלהם, תל-אביב וחיפה תהיינה בטווח טילי הזילזאל -3 לא רק מלבנון, אלא גם מסוריה.
בישראל מודעים היטב ליכולתו ההרסנית של הטיל, לאחר שטיל כזה שנורה מרצועת עזה התפוצץ  ב-20 בנובמבר 2012 בראשון לציון, ביום האחרון של מבצע 'עופרת יצוקה'.
ראשון לציון במרכז ישראל נמצאת במרחק של 14 ק"מ דרומית לתל-אביב, ו-9.3 ק''מ בלבד מנמל התעופה הבינלאומי היחיד שיש לישראל בלוד.
הנזק מירי הטיל היה כבד, שורה של בניינים ברחוב נפגעו קשה. במזל גדול לא היו אבידות בנפש.
ישראל כבר פעלה השנה  ב-18 לינואר למנוע הצבת טילים כאלה ברמת הגולן הסורית מול ישראל. חיל האוויר הישראלי חיסל סיור מפקדים של משמרות המהפכה האיראניים וחיזבאללה, אשר ערכו סיור ליד קוניטרה מול רמת הגולן הישראלית, במטרה לקבוע באיזה נקודות באזור יוצבו טילים ויחידות של חיזבאללה.
כל האירועים האלה התרחשו בעת שבז'נווה ובווינה התנהלו שיחות הגרעין בין ארצות הברית ואיראן.
במילים אחרות, איום הטילים האיראניים על ישראל קיים כבר היום, היה קיים כבר אתמול, וימשיך להיות קיים גם לאחר שחוזה הגרעין עם איראן יאושר או יידחה על ידי בתי הנבחרים האמריקניים.
אם אובמה היה מבטיח לישראל שהוא לא יחתום על הסכם הגרעין, עד אשר לא יוסר מעליה איום הטילים האיראניים, ועד אשר איראן תפסיק לאיים בהשמדת ישראל, היה תוקף לדבריו.
כרגע אין!   

 

Print Friendly, PDF & Email