היועץ המשפטי מאשים את נתניהו בשוחד . נתניהו מאשים את היועץ ופרקליט המדינה בהפיכה שלטונית. קורא לחקור את החוקרים
העימות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ובין המערכת המשפטית הגיע, ביום חמישי בלילה 21.11, לשיאים חדשים, כאשר היועץ המשפטי אבי מנדלבליט מודיע כי הוא החליט להגיש שלושה כתבי אישום נגד נתניהו-שניים בהפרת אמונים וכתב אישום אחד בשוחד, ומיד לאחר מכן נתניהו מאשים את היועץ המשפטי מנדלבליט, ואת פרקליט המדינה שי ניצן, בביצוע הפיכה שלטונית המכוונת נגדו באופן אישי.
בעוד שמנדלבליט מנה את הסיבות להחלטותיו, ואמר כי הוא עושה זאת בלב כבד, יצא נתניהו במתקפה חריפה ביותר על חוקרי המשטרה ועל אנשי הפרקליטות והביא שורה של דוגמאות כיצד לדעתו הם עקפו את החוק ואיימו על עדים למסור עדויות נגדו. נתניהו קרא להקים וועדת חקירה שתחקור את המתרחש בפרקליטות המדינה.
זה היה ללא ספק אחד הנאומים הלוחמניים האישיים ביותר שאיזה ראש ממשלה ישראלי השמיע אי פעם. המסקנה מדבריו של נתניהו היא, כי אין לא שום כוונה לפרוש מהחיים הפוליטיים אלא להיפך. עתה הוא נכנס לשלב בו הוא הסיר את הכפפות שעל ידיו ומנסה ליצור מצב פוליטי בו ציבור הבוחרים הישראלי יצטרך להחליט בהליכתו לקלפיות בפעם השלישית תוך שנה אחת לצד מי הוא עומד: לצידו של בנימין נתניהו, או לצידה של התביעה והפרקליטות במדינת ישראל.
נתניהו הודיע, כי ימשיך לעמוד בראש הממשלה ולהוביל את המדינה 'לפי מה שכתוב בחוק'.
קודם לכן דיווחנו:
רעידת אדמה פוליטית בישראל. בפעם הראשונה בתולדות המדינה הוחלט להגיש כתב אישום נגד ראש ממשלה מכהן-בנימין נתניהו באשמת שוחד.
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט החליט, ביום ה' 21.11, להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בגין שוחד בתיק 4000 תיק בזק-וואלה, ומרמה והפרית אמונים בתיקי 1000 ו-2000.
היועץ העביר עותק מכתב האישום הוגש ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, כדי לאפשר לנתניהו , באם יחליט על כך, להודיע לכנסת אם הוא מעוניין לבקש חסינות מפני העמדתו לדין פלילי.
לפי כתבי האישום גם בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ' יואשמו בעבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה בתיק וואלה-בזק, ובעל השליטה והעורך האחראי של קבוצת 'ידיעות אחרונות', ארנון (נוני) מוזס, יואשם בהצעת שוחד בתיק 2000.
ממשרד המשפטים נמסר, כי 'החלטת היועץ המשפטי לממשלה לגבי ראש הממשלה התקבלה לאחר בחינה מקיפה ויסודית של הטענות הרבות שהועלו ע"י באי-כוחו במהלך ארבעת ימי השימוע בראשית חודש אוקטובר. כל הטענות נבחנו לעומקן בתהליך עבודה סדור שנפרס על פני שעות עבודה רבות מאוד, שבמסגרתו הוגשו ע"י הפרקליטות חוות דעת מעמיקות של מאות עמודים, המתייחסות לטענות שהועלו בשימוע'.
בהמשך ההודעה נאמר, כי 'עם תום בחינת כל הטענות נמצא, כי אין בטענות שעלו בשימוע כדי לשנות את העבירות שיוחסו לראש הממשלה בכתב החשדות. יחד עם זאת, חלק מהטענות הביאו לשינויים בכתב האישום, גם אם לא לשינוי בסעיפי העבירה עצמם'.