הכרזת קיצוב דלק באיראן, הסימן הברור ביותר להתקרבות מלחמה, הביא למהומות בטהרן וערים אחרות, בהן נהרגו לפחות 3 אנשים.
בלעדי ומיוחד למקורות האיראניים של תיקדבקה. ההנהגה האיראנית הודיעה ביום ג' 26.6 בלילה, כי היא מנהיגה קיצוב דלק במדינה לאוכלוסיה האזרחית. זה הוא סימן מובהק לכל מדינה הנמצאת במצב מלחמה. המקורות שהאיראנים שלנו מוסרים כי איראן מייבאת 40 אחוז מתצרכות הדלק המזוקק, ומוצרי הדלק השונים, כמו שמנים, בעיקר משום שאין לה מערכות זיקוק גדולות המתאימות למספרי האוכלוסיה שלה, (כ-70 מיליון), וכפי שמדינה מודרנית זקוקה להן, בייחוד למדינה המכריזה על עצמה כמעצמה אזורית במפרץ הפרסי עתיר הנפט.
חוסר היכולת, או ליתר דיוק הרצון של ההנגה האיראנית להקים מערכות זיקוק מודרניות, (הסבר מפורט בהמשך.) היא גם אחת מנקודות החולשה הצבאית של טהרן. מלבד ציוד צבאי מיושן, כמו מטוסי קרב אמריקנים ישנים משנות ה-70, מדינה שתלוייה ביבוא של 40 אחוז מהדלק לו היא זקוקה, תתקשה להיות מעורבת במלחמה ארוכת טווח.
זו הסיבה בגללה המתכננים הצבאיים האיראנים מתרכזים ב-3 אפשרויות להשיג את הדלק הנחוץ להם בעת מלחמה.
1. חסכון עצמי. לפי התקנות שפורסמו ביום ג' בלילה, כל מכונית פרטית שהיא באיראן, לא משנה מה גודלה, אם מדובר במכונית פרטית קטנה, מוניות, או במיני ואן גדול המשמש להובלת נוסעים, תוכל לקבל בחודש רק 110 ליטר דלק. התקנה הזו איננה עושה גם הבחנה, אם המדובר במכוניות בטהרן, שם בגלל צפיפות התנועה צריכת הדלק גבוה יותר, או באזורים כפריים נידחים בטהרן, שם בעלי מכוניות יכולים להסתפק בכמות דלק קטנה כדי להגיע ממקום למקום. קיצוץ אספקת הדלק לאוכלוסיה האזרחית יאפשר למתכנני המלחמה האיראנים להעביר מהשוק האזרחי ולחסוך מעתה את כמויות הדלק שתהיינה נחוצות להן לפעולות הצבא ומשמרות המהפכה.
2. סוכנים איראנים ברחבי המפרץ החלו בימים האחרונים לקנות כמויות גדולות של דלק, והם מוכנים לשלם עבורן מחיר גבוה ביותר, ככל שמועד המשלוח של הדלק יהיה מוקדם יותר.
3. בגלל אופיו של המשטר הדתי בטהרן, ורצונם של האייטוללות להוכיח לדעת הקהל האיראנית כי הם יודעים לנהל בצורה יעילה את כלכלת המדינה ומשק הנפט שלה, הדלק ומוצריו, והגאז, מסובסדים בצורה כבדה כזו על ידי הממשלה, עד כי ליטר בנזין, אותו איראן קונה בקרוב ל-50 סנט נמכר בתחנות הדלק האיראניות בפחות מ-5 סנט. זו הסיבה מדוע איראן מוציאה בשנה למעלה מ-8 מיליארד דולר לקניית דלק מזוקק ומוצריו. לפי המקורות שלנו, רק ב-3 החודשים האחרונים הוציאה טהרן על קניית דלק 2.5 מיליארד דולר. על רקע הנתונים האלה קיצוב הדלק נועד גם להפנות את הכספים שההנהגה האיראנית הקציבה עד עתה לקניית דלק לאוכלוסייה האזרחית, לקניית דלק למטרות צבאיות.
הגורם שההנהגה האיראנית לא לקחה בחשבון, הן התפרצותן של מהומות אלימות נגד המשטר בגלל קיצוב הדלק. וכאן אנו מגיעים להסבר מדוע איראן לא הקימה לעצמה מערכת זיקוק מודרנית. איראן משקיעה כיום מאות מיליוני דולרים בהקמתם של בתי זיקוק במלאזיה, ובאינדונזיה, אבל לא באיראן. הסיבה העיקרית לכך היא שייבוא הדלק לאיראן, משמש אחד המקורות העיקריים ממנו ראשי ההנהגה האיראנית לוקחים את האחוזים שהם מקציבים לעצמם, ובכספים אלה הם ממנים את עיסקיהם הפרטיים, או שהם מבריחים אותם לחשבונות סודיים בבנקים, בעיקר באסיה. במילים אחרות ההנהגה האיראנית איננה מעוניינת כי מקור ההכנסה העיקרי שלה יצטמצם. כמו כל משטר מושחת, ההנהגה האיראנית חושבת כי האזרח הפשוט הרחוב ובכפר, איננו יודע ומבין כיצד מתנהלת המכונה הכספית המזינה את השחיתות במדינה. אולם המהומות האלימות שפרצו ביום ג' בלילה בטהרן ובערים מרכזיות רבות אחרות ברחבי איראן, מיד עם פרסום הצו על קיצוב הדלק, בהן הועלו תחנות בנזין רבות באש, ולפחות 3 אנשים נהרגו ועשרות רבות נפצעו, מראה כי האיראנים יודעים היטב מה הם ממדי השחיתות שפשטה בצמרת האיראנית. מה הוא המקור העיקרי של ההכנסה שלהם. ומדוע הם צריכים לסבול עתה קיצוב ומחסור בדלק.