הכרזת שדה בוקר של אהוד אולמרט, והכרעת וושינגטון.
מיוחד ובלעדי למקורות בוושינגטון של תיקדבקה: בזמן שראש ממשלת ישראל אהוד אולמרט נשא ביום ב` 27.11, את `הכרזת שדה בוקר` שלו על שלום עם הפלסטינים שיקימו ממשלה שתסכים לביטול זכות השיבה, לביצוע מפת הדרכים, ותמלא את דרישות הקוורטט, התרחשו מסביב לשדה בוקר 3 אירועים נוספים בעולם.
ראש ממשלת פלסטין איסמעיל הנייה ביטל את ביקרו המתוכנן בקהיר, ביירות, דמשק, ואיראן, מאחר וישראל הורתה על סגירת מסוף רפיח, כדי למנוע ממנו את יציאתו מהרצועה. התפתחות שתביא בעקבותיה ירי נוסף של טילי קסאם על ידי החמס, שעד עכשיו התנדנד בין הודעות שהוא יורה טילים בתוך `הפסקת האש` לבין הודעות `שצריך להקפיד על הפסקת האש`. בניו יורק, אמר ג`ון בולטון בראיון ל-BBC, לא פחות ולא יותר , `כי עתיד המזרח התיכון, בוודאי זה של לבנון, עומד להיות מוכרע בתוך כמה הימים הקרובים.` (ציטוט מקורי:) The future of the Middle East, certainly the future of Lebanon may well be decided in the next several days. פקיד בכיר אחר בוושינגטון הוסיף ואמר, כי האפשרות של מתן עזרה אמריקנית לראש ממשלת לבנון פואד סניורה כדי לחזק את צבאו `היא בבחינת `סיוט לילה` עבור ארצות הברית, בגלל האפשרות כי חיזבאללה או סוריה ישתלטו על צבא זה`. (ציטוט מקורי:) The nightmare is that we help build a military that is taken over by Hizbullah or Syria. דברים אלה כמובן עומדים בסתירה מוחלטת להצהרותיו של ראש הממשלה אהוד אולמרט אשר חוזר ומצהיר שהאיום שהיה קיים מצפון על ישראל `איננו ולא יהיה עוד`.
אולם ההתפתחות המשמעותית יותר התרחשה ביום שני במקום מרוחק הרבה יותר משדה בוקר, בסינגפור.
ריצ`רד ארמיטאג` Richard Armitage, מי שהיה עד לפני קצר סגן שרת החוץ האמריקנית הופיע בסינגפורבוועידה בה השתתפו מומחי ביטחון, הגנה, ומומחים לפתרון סכסוכים בינלאומיים מארצות אסיה, והקדיש חלק ניכר מדבריו על אשר התרחש בין ישראל, סוריה, אירן וחיזבאללה, במלחמת לבנון, ועל מעמדה האסטרטגי כיום של ישראל בעיני וושינגטון. `ישראל`, אמר ארמיטאג`,`ניהלה ביולי ואוגוסט השנה מלחמה שנמשכה 34 יום,בצורה שהבטיחה מראש כישלון, כאשר ניסתה לטאטא (את חיזבאללה) באמצעות פעולה אווירית, במקום ללמוד מה שאנחנו (האמריקנים) שחכנו בעיראק, והוא שרק חייל עם כידון יכול לכופף את נחישות האויב`.
(ציטוט מקורי:) Israel conducted the 34-day July-August war "in a manner that was guaranteed to fail by trying to do it antiseptically from the air, instead of learning the lessons that we seem to have forgotten in Iraq, and that is that only a soldier with a bayonet can bend an enemy`s wil. לכן, המשיך ארמיטאג` בניתוח שלו, `התוצאה של מדיניות (ישראלית) זו שאיננה ניתנת להסבר, הייתה חיזוק מעמדן של איראן וסוריה, והעובדה כי חיזבאללה נראה עתה כארגון (טרור) שזוכה להכרה (בינלאומית). (ציטוט מקורי:) So the upshot of this inexplicable policy to date has been the emboldenment of Syria, the emboldenment of Iran and the fact that Hizbullah now is seen as an ascendant NGO. נוסף לתדמית של כישלון אסטרטגי שיוצרים לישראל דבריו של ארמיטאג`, למעצבי הדעת הקהל באסיה, יש כאן נקודה חשובה לא פחות. אם זו היא דעתו של ארמיטאג` על המלחמה בלבנון ועל מצבה האסטרטגי של ישראל, הוא לא היה אומר אותה בפומבי בסינגפור, אם הוא לא היה יודע כי זה הוא בדיוק מה שחושבים הנשיא ג`ורג בוש ושרת החוץ האמריקנית קונדוליה רייס בוושינגטון. ארצות הברית, בניגוד לישראל, היא עדיין מדינה מסודרת מאוד. שום איש ממשל, גם אם הוא `לשעבר`, לא יגיד בפומבי דברים החורגים מהקו הרשמי של וושינגטון. וזו הבעיה העיקרית שיש לראש ממשלת ישראל עם `הכרזת שדה בוקר` שלו. מבלי להיכנס לתוכן ההכרזה, אהוד אולמרט איננו נמצא במעמד פוליטי אסטרטגי לא מבית ולא מחוץ, כדי להצהיר הצהרות כאלה. מאחר והוא נתפש בעיני וושינגטון כמנהיג שכשל במלחמה, הוא נתפש ככה גם בעיני ולדמיר פוטין, מוחמד אחמדינז`אד, בשאר אסד, חוסני מובראק, חלאד משעל, אבו מאזן ואיסמעיל הנייה. זו הסיבה בגללה `הכרזת שדה בוקר` תישאר עוד יום-יומיים על דפי העיתונים הישראליים, בעוד שבאותו זמן, כפי שג`ון בולטון, אמר `עתיד המזרח התיכון יוכרע`, מבלי שאהוד אולמרט וישראל ישותפו בהכרעה זו.