הלחץ האמריקני על מושראף לחזור בו מצעדיו, מסכן את המלחמה של ארה"ב ונא"טו באל קעידה, והטאליבן.
תיקדבקה: מצב החירום שהוכרז ביום שבת 3.11, בפקיסטן על-ידי הנשיא הגנרל פווארז מושארף, ותפיסת הצבא את השלטון, ביטול החוקה, הדחת והחלפת נשיא בית המשפט העליון, כל אלה מעמידים בסכנה גדולה מאוד, לפי דעת המומחים הפקיסטנים של תיקדבקה את המלחמה של ארצות הברית וכוחות נאט"ו, בכוחות אל קעידה, הטאליבן, באפגניסטן, ובאזורי הגבול של פקיסטן, עם אפגניסטן, קשמיר, וסין.
אין עכשיו ספק, כי המדיניות של ממשל בוש כלפי פקיסטן, התמוטטה. סימנים ראשונים לכך אפשר היה לראות מיד לאחר שובה של ראש ממשלת פקיסטן לשעבר בנזיר בוטהו, לפני שבועיים, כתוצאה מלחץ אמריקני על מושארף, לתת לה לחזור ולשתפה בחיים הפוליטיים.
כל מי שמכיר את בוטהו, את נטיותיה הפוליטיות והאישיות, שרובן אינן מוצאות ביטוי בדברים הפומביים שהיא משמיעה, היה צריך לדעת מראש, כי הוא מכניס לתוך המצב הפוליטי והביטחוני הנפיץ בלאו הכי בפקיסטן, עוד אלמנט מרכזי שיגרום זעזועים קשים.
אולם בוושינגטון לחצה, בכל כוחה והשפעתה על מושארף לנקוט בצעד הזה, והמשיכה ללחוץ עליו, גם לאחר שבנזיר בוטהו כבר הגיעה חזרה לאיסלמבאד. זאת למרות שהיו קולות בממשל, בייחוד במועצה לביטחון לאומי, שהודו כי המהלך הזה-misfired- היה מוטעה והחטיא את מטרתו. התגובה הראשונה האמריקנית להתפתחויות באיסלמבאד הייתה לגנות את צעדיו של מושארף, ולומר כי התגובה הבינלאומית תאלץ אותו לחזור מצעדיו.
אולם המומחים של תיקדבקה מציינים, כי הנשק העיקרי המצוי בידיו של מושארף הוא שיתוף הפעולה בין משטרו וארצות הברית במלחמה עם אל קעידה והטאליבן. ככל שהלחץ האמריקני הפוליטי, והבינלאומי, יגבר על מושארף, כך שיתוף הפעולה שלו עם וושינגטון במלחמה בטרור ייחלש. וככל ששיתוף הפעולה שלו עם ארצות הברית ייחלש, כך יגברו הסיכויים כי הוא ימצא יותר ויותר שפה משותפת עם גורמי הטאליבן, ודרכם עם גורמי אל קעידה, במטרה להפסיק את הקרבות ושפיכות הדמים, באזורי הגבול המערביים והצפוניים של פקיסטן הגובלים עם אפגניסטן. במילים אחרות, הלחץ הצבאי הפקיסטני על הבסיסים העיקריים של אל קעידה והטאליבן, ילך ויפחת בהדרגה, מסיבה אחת פשוטה. מושראף זקוק עתה לצבא כדי להגן על משטרו באיסלמבאד, ולא בווזיריסטן, או עמק סוואט Sawt, לשם התפשטו הקרבות בשבועות האחרונים.
לגבי בנזיר בוטהו נוקט מושראף את הצעדים הבאים. לאחר שבוטהו חזרה בשבת 3.11, בבהילות מדובאיי לקראצ'י, אפשר לה מושראף לרדת מהמטוס ולחזור לביתה, המוקף בכוחות צבא גדולים. אם בוטהו תיתן לו את תמיכתו בצעדיו, ותשתף אתו פעולה, מושראף ינסה להגיע אתה להסכם פוליטי חדש. באם בוטהו תנסה להעמיד עצמה בראש הכוחות המתנגדים לו, היא תישאר כלואה במעצר בית בביתה, מנותקת מהעולם החיצוני, ומתומכיה בפקיסטן.
בשבת בצהריים דיווח תיקדבקה: נשיא פקיסטן הגנרל פווראז מושראף הכריז בשבת בצהרים 3.11, על מצב חירום במדינה. בנזיר בוטהו, שהגיעה לפקיסטן רק לפני שבועיים לאחר 8 שנות גלות, עזבה את המדינה. בית המשפט העליון הכריז על מצב החירום בלתי חוקי. לנשיא בית המשפט העליון נאמר כי 'שירותיו אינם דרושים יותר'. בית המשפט העליון הוקף בכוחות צבא. הממשלה מינתה נשיא חדש לבית המשפט העליון. החוקה הפקיסטנית בוטלה. אמצעי תקשורת פרטיים כתחנות טלוויזיה, רדיו, עיתונים, ואתרי אינטרנט, נסגרו. כוחות צבא ומשטרה גדולים מוצבים בצמתים וברחובות הראשיים.
שמועות על הפיכה צבאית חדשה שמושארף עומד לנקוט, בצורת הכרזת מצב חירום, ריחפו כבר כמה ימים בפקיסטן.
בואה של בנזיר בוטהו, בחזרה למדינה עורר גל של אי יציבות פוליטית חריף בו תומכיה של בוטהו ומתנגדיה התנגשו. בראש מתנגדיה של בוטהו, עומדים הצבא הפקיסטני, והמודיעין הצבאי הפקיסטני ה-SIS. מהצד השני, הקרבות בין שבטי הפשטונים, אל קעידה, והטאליבאן, שהיו מוגבלים תחילה רק לאזורי וזיריסטאן, התפשטו בשבועות האחרונים, גם לאזורים אחרים במערב ובצפון פקיסטן, כאשר הצבא הפקיסטני סופג מכות קשות מידיהם.
ביום ו' 2.11, תקפו האמריקנים בטילים מקום ריכוז של חמושים בצפון ואריזיסטאן. לפי מספר דיווחים מהאזור שהתה במקום אישיות בכירה של אל קעידה או הטאליבאן. התקפה אמריקנית בתוך פקיסטן, תמיד עוררה במדינה זו תסיסה חזקה ביותר שאיימה על יציבות השלטון.
על כל אלה, בית המשפט העליון היה צריך לקבל החלטה, באם מושארף היה יכול בכלל להעמיד את עצמו לבחירות שנערכו לאחרונה, בהן הוא ניצח ברוב גדול. במצב כזה, החליטו מושראף והצבא לפעול, כדי למנוע את הוצאת השלטון מידיהם. התפתחות זו, היא מכה קשה למדיניות האמריקנית, שתמכה בשובה של בוטהו, ושיתופה בשלטון באיסלמבאד. ואפשר וצריך להניח כי בהתפתחות כזו, או ששרת החוץ האמריקנית קונדוליסה רייס, תצטרך לקצר את ביקורה בישראל, וברשות הפלסטינית, ולחזור לוושינגטון, או שרוב זמנה כאן יוקדש לטיפול במשבר החדש בפקיסטן.