המדיניות של הנשיא אובמה כלפי התוכנית הגרעינית האיראנית כבר נקבעה. מנהיגי ישראל מאולמרט, ועד ברק ונתניהו, מתאימים עצמם למדיניות זו.
המקורות שלנו מוסרים, כי כאשר ראש הממשלה היוצא אהוד אולמרט אומר 'שישראל לא תרשה איראן גרעינית', וכי גם הנשיא אובמה חושב כמוהו, וכאשר ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, ושר הביטחון אומרים שיש להגביל את זמן המו"מ הישיר בין ארצות הברית ואיראן, אין זו מדיניות עצמאית חזקה משלהם, אלא חזרה על 3 הנקודות העיקריות שהנשיא אובמה כבר קבע לגבי המו"מ הישיר העתידי העומד להיפתח בין וושינגטון וטהרן. המקורות של תיקדבקה מדווחים בלעדית מה קובעות החלטות נשיאותיות אלה. דיווח על התפתחות זו פורסם בלעדית לראשונה בשבועון דבקה-נט-וויקלי DNW, כ בגיליון מס' 383, כבר לפני חודש ב-6 לפברואר.
להלן הפרטים:
1. אובמה החליט <בשום פנים ואופן לא לקיים שום מגעים בנושא הגרעיני עם נשיא איראן אחמדי נז'אד, אלא לעמוד על כך כי המגעים הקובעים ייערכו בין הנשיא אובמה ומנהיגה הרוחני של איראן האייטוללה עלי חמנאי.
2. לא להתחיל במגעים ישירים עם האיראנים לפני סוף חודש יוני השנה, כלומר בעוד כ-4 חודשים, כאשר יתבררו התוצאות של הבחירות לנשיאות איראן. המקורות שלנו מוסרים, כי חוגים רחבים במועצה הלאומית לביטחון האמריקנית סבורים כי זו החלטה מוטעית של הנשיא, מאחר והיא משאירה בידי איראן מרחב גדול של פעולה בו היא יכולה לנסות לפעול ולקבוע עובדות לא רק בתחומי הגרעין והטילים, אלא גם במזרח התיכון.
3. נקודה זו היא כנראה ההכרעה החשובה ביותר של הנשיא אובמה, שהדיה נשמעים בדבריהם של המנהיגים הישראלים.
להגביל את תקופת המשא ומתן עם טהרן, ל-3 חודשים בלבד. כלומר אם לא יושגו התקדמות ותוצאות במו"מ האמריקני-האיראני עד תחילת ספטמבר 2009 המו"מ ייפסק. הנשיא אובמה אימץ את חששות יועציו כי הטקטיקה האיראנית תהייה למשוך את הנשיא למו"מ ארוך ומייגע בו בעוד ארצות הברית מנסה למצוא דרכים ופתרונות חדשים לבעיה הגרעינית האיראנית, טהרן תמשיך ללא הפרעה בפיתוח התוכנית הגרעינית שלה.
איש לא בוושינגטון ולא בבירות אירופה תיאר לעצמו כי הנשיא ישים מגבלת זמן כל כך קצרה. אולם הנשיא אובמה החליט כי מה שלא יושג ב-3 חודשים, לא יושג גם ב-6 או יותר חודשים.זו הסיבה מדוע הנשיא הורה כבר בשבוע שעבר להכין את המהלכים האמריקנים הבאים לאחר שהמשא ומתן ייכשל, כמו החמרת הסנקציות על טהרן, ומדוע נתניהו וברק מדברים גם הם על החמרת הסנקציות.
המקורות שלנו בוושינגטון מדווחים עוד כי הנשיא אובמה קבע גם 2 תנאים מרכזיים אשר צריכים להתמלא על ידי האיראנים כדי שמשא ומתן כזה יתחיל ויסתיים.
התנאי הראשון:בבד בבד עם התחלת המשא ומתן האמריקני-איראני, תפסיק טהרן את עבודתה של 'הקבוצה הצבאית האיראנית', שהאיראנים מכחישים את קיומה. כלומר שהאיראנים יפסיקו את העבודה על פיתוח פצצות גרעיניות, ראשי חץ גרעינים והתאמתם לנשיאה אם במטוסים או טילים. אם טהרן תסרב להפסיק את עבודתה של 'הקבוצה הצבאית', השיחות האמריקניות-איראניות לא תפתחנה.
התנאי השני:ההנהגה בטהרן צריכה לא רק להבין, אלא גם לקבל את העמדה, כי כאשר השיחות יסתיימו בהסכמה, תתרחש במקביל הפסקה מוחלטת של התוכנית הגרעינית הצבאית האיראנית העצמאית, והיא תפורק.
במילים אחרות הנשיא אובמה קבע, כי השיחות יכולות להתחיל רק באם תופסק באיראן העבודה על פיתוח הנשק הגרעיני, ועם סיום השיחות לאחר 3 חודשים, יוחל בפירוק התוכנית הגרעינית הצבאית האיראנית.
עתה צריך לחכות ולראות מה תהייה תגובתה של איראן לתנאים קשוחים אלה של הנשיא אובמה.