המהלך האיראני לכיבוש תל-עפאר מתואם עם הרוסים בסוריה

( תותחי הוביצר M198 howitzers אמריקנים בידי המליציות העיראקיות השיעיות הפרו-איראניות. )
המהלך הצבאי של המליציות השיעיות העיראקיות הפרו-איראניות, הנמצאות תחת פיקודו הישיר של הגנרל האיראני קסאם סוליימני, לפרוץ לכיוון העיר תל-עפאר Tel Afar, הנמצאת כ-55 ק"מ צפונית למוסול, נועד בראש ובראשונה ליצור גשר יבשתי בין משמרות המהפכה האיראניים-המליציות השיעיות העיראקיות- ובין כוחות חיזבאללה והמליציות השיעיות האפגאניות-פקיסטניות הנלחמות בסוריה, כך מדווחים המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה.
הסיבה הרשמית המוצגת בבגדאד על ידי המפקדים האמריקנים והעיראקים של המבצע Operation Inherent, כי המליציות השיעיות תנתקנה בכיבוש תל-עפאר את דרכי האספקה של ISIS מסוריה למוסול, נכונה אולי בחלקה, אבל זו היא לא מטרתו הראשית של הגנרל קסאם סוליימני, הנמצא ביחד עם הכוחות השיעיים בקווים הקדמיים של החזית.
הדובר של הפעולה האיראנית-עיראקית אחמד אל-אסאדי Ahmad al-Asadi, אפילו לא ניסה להסתיר, בשבת 29.10, את מטרות הפעולה.
אל-אסידי אמר, כי הכוחות השיעיים שמו להן מטרה להשתלט על שטח 14,000 קמ"ר כאשר הכוונה היא להשתלט על העיר תל-עפאר ועל חלקים של גבול עיראק עם סוריה. אל-אסידי הוסיף ואמר, כי לאחר שהמליציות השיעיות תסיימנה את תפקידן בעיראק, הן תחצנה את הגבול ותצטרפנה שם לכוחות הנלחמים בסוריה כדי להגן על משטרו של נשיא סוריה בשאר אסד.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים שלנו מדווחים, כי המהלכים הצבאיים של הכוחות הפרו-איראניים אינם מתואמים ישירות עם מפקדת המבצע האמריקני-עיראקי לשחרור מוסול השוכנת בבגדאד, אלה הם מתואמים עם הפיקוד הצבאי הרוסי בסוריה.
תיאום זה מתבצע באמצעות המרכז לחילופי מידע צבאי ומודיעיני אשר החל לפעול בימים האחרונים לידי מפקדת הצבא הרוסי הנמצאת ליד לטקיה.
במרכז תיאום צבאי-מודיעני זה משתתפות כיום רוסיה, טורקיה, סוריה, עיראק ואיראן.
התיאומים המבצעיים והמודיעיניים של פעולות צבאות מדינות אלה גם בסוריה וגם בעיראק, כולל המהלכים הצבאיים של המליציות השיעיות הפרו-איראניות לכיוון תל-עפאר, מתואמים קודם כל עם מנגנון זה.
במידה ומתעורר צורך לעדכן גם את האמריקנים בפעולות צבאיות אלה, או לבקש מחיל האוויר האמריקני סיוע אווירי, הבקשות מועברות דרך לשכתו של ראש ממשלת עיראק חיידר אל-עבדאי, ומשם אלה המפקדה האמריקנית-עיראקית של המבצע לשחרור מוסול מידי ISIS.
במילים אחרות, מי שמפקד על תנועותיהן של כוחות המליציות העיראקיות הפרו-איראניות במערכה מסביב למוסול, הם לא קצינים אמריקנים-עיראקים, אלא קצינים רוסיים, איראניים, עיראקיים וטורקיים.
המקורות שלנו מוסרים, כי האירוניה היא, שצבא עיראק העביר למליציות שיעיות אלו לצורך האופנסיבה מערכות נשק אמריקניות חדישות. בין השאר הועברו להן טנקי מערכה אמריקנים מדגם 'אברהמס' M1 Abrams, תותחי הוביצר M198 howitzers, נושאי טנקים אמריקנים, ומשאיות מיוחדות להובלת גייסות US M88 Recovery Vehicle.
