המהלך המסוכן של אבו מאזן: קבע את ה-15 באפריל לפריצת 'אינתיפאדה אזרחית ללא שימוש בנשק חם'
ביום א' 7 באפריל, לאחר דיונים בטורקיה, ייפגש שר החוץ האמריקני ג'ון קארי ברמאללה, עם ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן. המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי זה יהיה ניסיון אמריקני אחרון להניא את המנהיג הפלסטיני מפריצת אינתיפאדה מס' 3, אשר לפי ההגדרה של אבו מאזן בתדרוכים שהוא מוסר לפעילים הפלסטינים תהייה מחאה אזרחית לא אלימה nonviolence civil Intifada בה הפלסטינים לא ישתמשו בנשק חם.
קארי ינסה לומר לאבו מאזן, כי פריצת אינתיפאדה כזו, היא שבירה של ההבטחות האישיות שיו''ר הרשות נתן לנשיא אובמה כאשר בא לבקרו ב-21 למרס ברמאללה, שהוא לא ינקוט בשום צעדים אלימים, כל עוד נמשך המאמץ האמריקני לפתוח במו'' מדיני ישיר בין ישראל והפלסטינים, אולם אבו מאזן יידחה דברים אלה.
יו''ר הרשות יטען כי פקעה סבלנותו, וכי הוא נחוש בדעתו להוציא ב-15 באפריל, שהוא יום הזיכרון לחללי צה''ל, וערב חג העצמאות בישראל, את ההמונים הפלסטינים לרחובות כאשר הם מתעמתים עם כוחות הביטחון הישראלים, באבנים, בקבוקי תבערה, הפגנות המוניות שייחסמו את רוב הדרכים הראשיות בגדה המערבית, ושביתות רעב המוניות, כולל של תלמידים בבית הספר.
כאשר ג'ון קארי ינסה לשכנע את המנהיג הפלסטיני, כי באווירת המתח הקרובה לפיצוץ במזרח התיכון בגלל המלחמה בסוריה, אי אפשר לדעת לאן אינתיפאדה כזו יכולה להידרדר, וכי קיימת אפשרות שהסורים, חיזבאללה, והחמס בעזה, יהיו המרוויחים האמיתיים בה, ייענה לו אבו מאזן, כי הוא לא יכול יותר להרשות לעצמו להחזיק את הפלסטינים בבתיהם, כאשר כל המזרח התיכון או מפגין או נלחם. תפקידי להחזיק את הפלסטינים על המפה הפוליטית במזרח התיכון, ולא לסלק אותם משם, יטען המנהיג הפלסטיני. עוד מוסיף אבו מאזן לאמריקנים, כי הוא יוכל לשמור על גבוה הלהבות, בזמן ניהול המו''מ. אולם כאשר ב-2013 מוציאים את ההמונים, ובמקרה זה את הפלסטינים לרחוב, איש איננו יכול להבטיח שליטה בהם.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מציינים, כי למעשה נוקט אבו מאזן את אותה מדיניות בה נקט יאסר ערפאת באוגוסט בשנת 2000, לפני 13 שנה, כאשר הגיע לקמפ-דיוויד, לפי הזמנתו של נשיא ארה''ב דאז ביל קלינטון, להיפגש עם ראש ממשלת ישראל דאז אהוד ברק. גם המודיעין האמריקני, וגם המודיעין הישראלי ידעו אז כי ערפאת השלים אז את הכנותיו לאינתיפאדה מס' 2, שהפכה במשך ארבע השנים בה השתוללה למרחץ דמים ישראלי-פלסטיני. למרות שקלינטון וברק ידעו כי נחושה החלטתו של ערפת לפתוח במלחמה, הם הציגו את המפגש בקמפ דיוויד לפני דעת הקהל בארצותיהן, כמו''מ לשלום, ולא מפגש למניעת המלחמה, כפי שהדבר היה באמת.
אותה מדיניות בדיוק נוקט היום אבו מאזן, אם כי הוא טוען כי האינתיפאדה מס' 3 שלו, לא תהייה אלימה, ולא ישתמשו בה בנשק חם. במקביל לאינתיפאדה ימשיך אבו מאזן במו''מ, כשהוא משתף פעולה עם קווי הפעולה האמריקנים שיתווה לו ג'ון קארי, בדיוק כפי שיאסר ערפאת היה מוכן לשתף פעולה בארבע השנים הראשונות של שנות ה-2000, עם שרי החוץ האמריקנים דאז מדלין אולברייט, וויליאים פאוול.
טעימה ראשונה של מה שצפוי לנו אפשר היה להיווכח כבר ביום שני 1.4, כאשר בבית החולים סורוקה' בבאר שבע מנת מיאסרה אבו חמדייה, אסיר פלסטיני בן 64, חולה סרטן שהיה איש חמס, ולפני יותר מעשור נשפט למאסר עולם על ניסיון רצח של ישראלים.
אבו מאזן החליט, כי מותו של האסיר מאפשר כבר להתחיל לחמם את האוויר בשטח לקראת ה-15 באפריל. במספר בתי כלא בישראל בהן מוחזקים אסירים פלסטינים פרצו מהומות ושביתות רעב. הסוהרים הפעילו בגז מדמיע לפזר את ההתפרעויות. אם יזדמן לאבו מאזן עד ה-15 באפריל אירוע נוסף באמצעותו הוא יוכל לחמם את השטח הוא לא יהסס מלעשות זאת.
כמובן שאף אחד משלושת האישיים אבו מאזן, ג'ון קרי, ובנימין נתניהו, אינם יכולים לדעת בדיוק כיצד אינתיפאדה זו תתגלגל, ואיזה עוד גורמים ינסו להשתלב בה ולהפוך אותה לאינתיפאדה אלימה, בה מספיקה תהייה טעות אחת של הפלסטינים, או צה''ל והשטח כולו יעלה בלהבות.