המינוי של האלוף תמיר היימן לתפקיד ראש אמ"ן-שינוי בדרך המחשבה של הפיקוד הגבוה של צה"ל בעקבות תוצאות המלחמה בסוריה

המלחמה בסוריה ותוצאותיה, כפי שמסתמנות לאחרונה בשטח, הביאו לשינוי כיוון בדרך המחשבה של הפיקוד הגבוה בצה"ל.
עד עתה כל ראשי המודיעין הצבאי הישראלי שכיהנו בתקופה של שבע שנות המלחמה בסוריה, החל מ-2011 עד 2017, הצליחו מאוד בתחום המודיעין הטקטי, אולם נכשלו כישלון חרוץ בהערכות האסטרטגיות של תוצאות המלחמה, לאיזה כיוונים היא מתפתחת, ומה תהיינה הסכנות שבהתפתחויות אלה לישראל.
הדים לכך אפשר היה לשמוע, ביום ב' 20.11, בדברי ההסבר המפותלים של שר הביטחון אביגדור ליברמן אשר פתח במערכה על תקציב צה"ל בשנת 2019, כאשר הוא דורש תוספת של לא פחות מאשר 4.8 מיליארד ₪, כלומר 1 מיליארד דולר.
ליברמן טען, כי התוספת דרושה מאחר והאיומים הצבאיים על ישראל השתנו באחרונה במהירות מבלי שהמודיעין ( הוא לא ציין איזה מודיעין) הרתיע מפניהם. בין השאר הזכיר בטון של הפתעה כי נשיא סוריה בשאר אסד שולט  עתה שוב ב-90 אחוז משטחה של סוריה.
קצין בכיר בצה"ל שליווה את דבריו של שר הביטחון אמר  'אנחנו מנסים להפעיל מנופים כדי להראות מה הם הקווים האדומים שלנו, אנחנו מנסים לעצב מציאות מתחת לסף המלחמה.' 'אנחנו צריכים חמושים מתקדמים יותר', הוסיף הקצין, 'יכולות חדירה מתקדמות יותר. להיות אפקטיביים יותר במב"מ-מבצעים בין מלחמות', אמר הבכיר. הקצין הדגיש כי חלון הזמנים הנוכחי הוא 'הזמן לשמר את היתרון האיכותי שלנו אל מול יריבינו'.
אלא הן כמובן מילים ריקות.
רק עכשיו כאשר בסוריה נמצאים קצת יתר מאשר  75,000 חיילים שיעיים מעיראק, אפגניסטן,עיראק ולבנון (חיזבאללה), וסוריה חולקה לחמשה פיקודים צבאיים איראניים-פיקוד דמשק, פיקוד מזרח, פיקוד צפון, פיקוד החוף (חוף ים התיכון), ופיקוד דרום, והחדר המלחמה הקדמי של-החפ"ק של 'גדודי אל קודס' בפיקודו של הגנרל קסאם סוליימני ממוקם ופועל במזרח סוריה, לא הרחק מגבולות סוריה עם ירדן, מנסים בצה"ל להפעיל מנופים כדי להראות מה הם הקווים האדומים שלו?
היכן היה המודיעין הצבאי אמ"ן כאשר כל השינויים האלה בסוריה התרחשו?
שינויים מהותיים כאלה בהיערכות הצבאית האיראנית בסוריה לא התרחשו תוך כמה ימים או שבועות. מדובר בתהליכים שנמשכו שנים. אז רק עכשיו מבחינים בהם בצה"ל?
הבעיה היא לא בקצינים ובחיילים של אמ"ן, הבעיה היא בקודקודיים של צמרת צה"ל, ברמטכ"ל רב אלוף גדי אייזנקוט, ובאלופים שמילאו את תפקיד ראש אמ"ן בשנים אלה.
המדובר באלוף אביב כוכבי, בן 53, כיום סגן הרמטכ"ל, אשר שימש כראש אמ"ן מנובמבר 2010, כאשר נראו סימנים ראשונים לפריצתה של מלחמת האזרחים בסוריה, ועד נובמבר 2014.  מתפקיד זה עבר האלוף כוכבי  להיות אלוף פיקוד צפון תפקיד שעקב המשך המלחמה בסוריה שהגיע אז לשיאה, נראה תפור בדיוק עליו ועל כישוריו. כוכבי היה אחראי על חזיתות ישראל עם סוריה ועם חיזבאללה במשך שלוש שנים ( 2017-2014) עד שמונה לתפקידו החדש.
אחריו מונה לראש אמ"ן האלוף הרצל 'הרצי' הלוי, בן 49, שקודם לכן פיקד על יחידות שונות בכוחות המיוחדים של צה"ל, כולל מפקד חטיבת הצנחנים, כשהוא רוכש את עיקר ניסיונו הקרבי בלחימה ברצועת עזה בדרומה של ישראל. האלוף הלוי פיקד גם על 'עוצבת הגליל' של צה"ל בשנים 2013-2011  שהייתה אחראית על ביטחון גבולות ישראל עם לבנון-כלומר מול חיזבאלה. את תפקיד ראש אמ"ן החל למלא בנובמבר 2014. השבוע (ביום שני 14.11) פורסם שהוא עוזב את התפקיד ומתמנה להיות אלוף פיקוד דרום.
אפשר להבחין כאן בקו עקבי כיצד פועל הפיקוד העליון של צה"ל. האלוף כוכבי מילא תפקיד של מפקד פיקוד צפון במשך שלוש שנים עד אשר מונה להיות סגן הרמטכ"ל תפקיד המבטיח לו העדפה במרוץ למינוי רמטכ"ל חדש לצה"ל במקומו של רב אלוף גדי אייזנקוט שצריך לפרוש מהתפקיד בתחילת שנת 2019 או 2020 .
השבוע נכנס האלוף הלוי לאותו מסלול. אפשר וצריך להניח כי עם סיום תפקידו באלוף פיקוד הדרום, הוא ימונה לתפקיד סגן הרמטכ"ל הישראלי כאשר נפתחת לפני הדרך להתחרות מאוחר יותר  ( כנראה בסביבות 2225-2224 ) על תפקיד הרמטכ"ל.
במילים אחרות, בעשר השנים האחרונות קיימת בצה"ל תפיסה, כי כל מי שואף למלא את תפקיד הרמטכ"ל הישראלי צריך למלא קודם לכן לפחות תפקיד אחד כמפקד אחד משלושת הפיקודים האזוריים של צה"ל ( פיקוד דרום, מרכז וצפון ) ואת התפקיד של ראש אמ"ן.
עתה הגיע הפיקוד הגבוה בצה"ל להכרה כי מערכת שיקולים זו הייתה במשך כל השנים מוטעית, וגרמה לכך כי קצינים מוכשרים מאוד בתחום תורת הלחימה, נאלצו לקבל עליהם את תפקיד ראש המודיעין הצבאי, באם הם רצו להתקדם הלאה  לכיוון משרת הרמטכ"ל, למרות שלא הייתה להם יכולת מקצועית מודיעינית למלא תפקיד כזה.
זה היה המקרה עם האלופים אביב כוכבי, והרצל 'הרצי הלוי.
מאחר וראשי אמ"ן הם האחראים מידי שנה על הגשת הערכת הביטחון הלאומי לדיון סגור של ממשלת ישראל,  אפשר מבט לאחור לעמוד על הטעויות המרכזיות שהם עשו בהערכות אלה, לפיהם ישראל קבעה את מדיניותה הפוליטית והצבאית וגם את הרכב תקציביה.
הטעויות המרכזיות שכוכבי והלוי עשו היו בעיקר בשלושה תחומים עיקריים: הערכת נכונותה של איראן להתערבות צבאית בסוריה. עתידו של משטר הנשיא בשאר אסד. התוצאה של המעורבות הצבאית של חיזבאללה במלחמה בסוריה.
המדיניות הישראלית,  אשר נקבעה על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, כי ישראל איננה מתערבת במלחמה בסוריה, עזרה לכסות על ההערכות המוטעות של המודיעין הצבאי הישראלי בכל הנודע למלחמה בסוריה.  אולם מצד שני, רק מעטים בצמרת המדינית והביטחונית הישראלית ידעו, כי המדיניות הזו הייתה גם תוצאה של הטעויות בהערכות של המודיעין הצבאי.
אלה הן הסיבות העיקריות מדוע המינוי של האלוף תמיר היימן בן 48 הוא שינוי בקו המחשבה של הפיקוד הבכיר בצה"ל.
המינוי של האלוף היימן, הוא המינוי הראשון לתפקיד ראש אמ"ן  ב-11 השנים האחרונות של קצין שאין לו יומרות להתמנות בעתיד כרמטכ"ל או כמי שיש לו שאיפות פוליטיות.
האלוף איימן הוא קצין קרבי מקצועי שבכל 30 שנות שירותו בצה"ל, מילא תפקיד של מפקד חטיבות או עוצבות (דוויזיות). באחרונה מילא את התפקיד של מפקד הגייס (הכוחות-northern divisions) הצפוני של צה"ל.   מכיריו ופיקודי מתארים אותו כאיש ומפקד  בעל מחשבה רצינית, יסודית ומחקרית.
במילים אחרות, מדובר בקצין שלא יקדיש חלק מזמנו ומרצו לקידומו לקראת תפקידים אחרים בצה"ל, כפי שעשו קודמיו לתפקיד, אלא מפקד שיקדיש את כל זמנו , מרצו ומחשבתו כיצד לקדם ולשפר את יכולות המודיעין הצבאי הישראלי.   
רבים משווים אותו  לראש אמ"ן בשנים 2006-2001 האלוף אהרון זאבי-פרקש, שהיה אחד מראשי אמ"ן המקצועיים והמבריקים ביותר בישראל. לאלוף (כיום במילואים) זאבי פרקש היה גם כושר ניתוח מודיעיני ויכולת טכנולוגית מבריקה.

Print Friendly, PDF & Email

24 תגובות עבור “המינוי של האלוף תמיר היימן לתפקיד ראש אמ"ן-שינוי בדרך המחשבה של הפיקוד הגבוה של צה"ל בעקבות תוצאות המלחמה בסוריה

  • נוב 21, 2017 @ 8:06 at 8:06
    Permalink

    אלה הן כמובן מילים ריקות.

  • נוב 21, 2017 @ 11:30 at 11:30
    Permalink

    טוב שהתעוררתם. לא הבנתי איך ג'יימס בונד יכול לנהל מלחמת מוחות.

  • נוב 21, 2017 @ 12:03 at 12:03
    Permalink

    האם המצב הנוכחי הוא באמת תולדה של מחדל מודיעיני? יתכן הסבר הרבה יותר פשוט: גם אם היתה לישראל הערכת מצב אסטרטגית מאוד נכונה ומאוד מדוייקת, היא לא יכולה לעשות דבר כדי להשפיע על מה שקורה בסוריה. יש שם כוח חזק ומשמעותי, רוסיה, והיא מחליטה מה יהיה ומה לא. ישראל לא יכולה לעצמה להסתכסך עם רוסיה.

    • נוב 21, 2017 @ 15:58 at 15:58
      Permalink

      +1

  • נוב 21, 2017 @ 14:29 at 14:29
    Permalink

    2224 ? קצת רחוק, לא?

  • נוב 21, 2017 @ 17:58 at 17:58
    Permalink

    הבעיה איננה במודיעין, היא נעוצה במציאות הגלובלית אך הרבה יותר מכך – במציאות השלטונית השוררת אצלנו.
    היא מתחילה בהעדר חזון ברור וריאלי.
    כשאין חזון הבעיה עוברת למדיניות או ליתר דיוק להעדרה או להיותה לא מגובשת, לא ברורה.
    כשאין מדיניות קוהרנטית – אין יעדים ברורים ואין אסטרטגיה שתפעיל משימות.
    כשאין משימות – על אילו יכולות מבצעיות אפשר בכלל לדבר?
    אז מה רוצים מהמודיעין? תמונת מצב?
    תמונה של מה? מאיזו זווית ראיה? אילו איומים? איומים על מה? אילו הזדמנויות? לאיזה צורך?

  • נוב 21, 2017 @ 18:15 at 18:15
    Permalink

    סליחה עם הכבוד הרב לאתר זה , הבחירה בהיימן היא הרבה יותר פשוטה. הוא ה'חמור' של אייזנקוט תמיד דבק אליו ושימש עוזר שלו.
    הבחירה היא גרועה מאד , אין לתמיר היימן שום רקע מודיעיני ,בודאי שום רקע איסטרטטגי ,ומי מבטיח שהוא לא ישאף להיות רמטכ'ל.
    להשוות אותו לזאבי שכמעט כל מסלולו מחייל היה בחיל המודיעין חוץ ממישרת אלוף אחת כראש אט'ל כי הוא גם מהנדס?
    אתם ממש זורקים חול בעיניים.
    הבחירה בהיימן היא ממש בחירה אסונית ,כמעט כמו כל הבחירות של איזנקוט ,שהוא עצמו תאונה גדולה של בוגי ,שרצה אותו כ'חמור' שלו.
    כאשר יעלון הוחלף בליברמן ,איבדנו רמט'ל על ונותרנו גם בלי רמטכ'ל תחת ,כי איזנקוט רק יודע להיות 'חמור' של מישהוא ועכשיו מינה הרבה חמורים כמוהו ואת הקצינים הדתיים , הטובים והמיצטיינים כמו תא'ל בן מאיר שאכן היה גאון במודיעין ואת תא'ל כהנא שהיה גאון בלחימה,זרק, ועוד.
    ירחם ה' על הפתאים.

  • נוב 21, 2017 @ 19:56 at 19:56
    Permalink

    הם לא טעו,
    אף אחד לא היה יכול לדעת שרוסיה תכנס לסוריה בכל הכוח!!!!
    אבללללל
    לעשות ברית עם סעודיה פושטת רגל ושלא שווה כלום מבחינה צבאית נגד איראן זה טעות גורלי ויהיה בכי לדורות????

    • נוב 22, 2017 @ 0:43 at 0:43
      Permalink

      And what exactly do you suggest

  • נוב 21, 2017 @ 22:02 at 22:02
    Permalink

    הפיתרון הוא רק בהתקפת אירן עצמה. רק זה יעצור את הגרורות שלהם.
    אי אפשר יהיה להמנע מזה.
    ולתקוף את אירן ממש לא קשה. כמה תאונות בשדות נפט והם על הקרשים.
    לא צריך מודיעין ולא צריך עוד מיליארדים. ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה.

    • נוב 23, 2017 @ 22:21 at 22:21
      Permalink

      וזה מה שעומד לקרות. ארה"ב לא יכולה להרשות לעצמה להתקפל בסוריה מאימת הרוסים. סעודיה לא שווה כלום ככוח צבאי. טראמפ' לא מוכן לשפוך דם אמריקאי. לכן נשארת ישראל ככוח צבאי יחיד שיכול לספק את הסחורה: להתנגש באירן, הנתמכת ע"י רוסיה. פוטין מבין זאת ומתכונן לכך.
      ברור אפילו תאריך פרוץ המלחמה. ב17.3.2017 בחירות לנשיאות רוסיה. המהומה תפרוץ זמן מה לפני כן. בערך בפברואר. והשאלה היחידה היא: כמה נפגעים יכולה ממשלת ישראל לספוג במרחב תל אביב מהטילים הכבדים של אירן, עד שתפעיל את ברירת שמשון? 100 הרוגים ו500 פצועים ליום – יומיים כאלה יספיקו? ומה אחר כך?

  • נוב 21, 2017 @ 22:37 at 22:37
    Permalink

    יש לנתק הערכות המודיעין הישראליות מאלו האמריקניות
    כל הקודמים ששיתפו פעולה עם נציגי אובמה לא ממש סייעו להתייצב מול המציאות – אלא יצרו מצג שוא
    גם אנשי צבא שרוצים עסקים או פוליטיקה מעוותים ההערכות בתמורה לקידומים

    המחיר של חוסר התארגנות והתקפת פתע של איראן על ישראל יהיה כבד

  • נוב 21, 2017 @ 22:59 at 22:59
    Permalink

    הימצאות כוחות אירן וחיזבאלה בגבולות הצפוני וכחלק מהמשטרה בסוריה מהווה סכנה קבועה לישובי הצפון. נכשלנו בהגנה. רוסיה אף פעם לא היתה כאן כגורם לוחם וארה"ב נסוגה. נכשלנו בניהול יחסינו עם ארה"ב! כי היא היתה יכולה למנוע זאת. מדאיג ומאכזב.

  • נוב 22, 2017 @ 6:12 at 6:12
    Permalink

    bnly Sam Popack the new Lubavitcher Meshiac

  • נוב 22, 2017 @ 12:59 at 12:59
    Permalink

    אנחנו חיים בתקופה שבה לעשות כמה שפחות טעויות במרחב . אי התערבות זו אסטרטגיה נכונה . והתחזיות של אמ"ן בדרך כלל כשלו. כך שראש הממשלה הוא הוא האחראי על בטחון ישראל. אי אפשר לסמוך רק על אמ"ן.

  • נוב 22, 2017 @ 22:07 at 22:07
    Permalink

    אין להם יכול מקצועית גם להיות אלופי פיקוד.
    ליקוק הישבן של הממונה עליהם,זו הסיבה היחידה לקידום קצינים בצהל.
    בכל צבא בעולם יש הפרדה מוחלטת,ובצדק,בין יחידות גרילה לבין הצבא הרגיל
    כי מדובר בשני עולמות שונים שלא נפגשים בשום נקודה.
    רק אצלנו יכולים קצינים מיחידות גרילה להפוך למפקדי חטיבות ואוגדות.
    לוחמת גרילה,כלומר : לוחמת פגע וברח,היא עולם אחר לגמרי מלחימה חזיתית.
    לפעמים יש קצינים מהצבא הרגיל שהופכים למפקדים של יחידות גרילה
    באופן זמני כמו ששרון מונה למפקד ה 101,אבל לא להפך.
    אסור שזה יהיה.
    מי שעושה את רוב הקריירה הצבאית שלו ביחידות גרילה,צריך לסיים את הקריירה
    הצבאית שלו שם.
    גם לא ברור למה מפקדי חיל האוויר חייבים תמיד להיות טייסים.
    זה אומר ש 99 אחוזים מהאנשים בחיל,מלכתחילה פסולים לתפקיד.

    • נוב 23, 2017 @ 7:54 at 7:54
      Permalink

      אתה טועה, מטעה, ולא קונסיסטנטי.

      טועה ומטעה:
      כמי ששירת כקצין קרבי בצבא ארה"ב, (לפני שעשיתי עליה) קצין זה מקצוע.
      מי שמגיעים להיות קצינים ביחידות גרילה/קומנדו,
      מתגייסים להיות קצינים, מסיימים את הכשרתם כקצינים (כולל תןאר אקדמי)
      ואז מקבלים תפקיד קרבי ראשון שאינו בכוחות המיוחדים. (צבא "רגיל")
      רק לאחר סיום תפקיד זה, ניתן להגיש בקשה להתקבל להכשרה לקציני כוחות מיוחדים.
      הבעיה שאתה רואה,
      מקורה לא בכך שאותם קצינים צמחו בכוחות המיוחדים,
      כי אם בכך שהכשרת הקצונה בארץ לוקה בחסר.
      קצין עובר הכשרה קצרצרה בהשוואה לקצינים בצבאות כמו צבא ארה"ב,
      וכאשר הוא עובר תפקיד לחיל או סוג יחידה שונים, עובר הכשרה חילית קצרצרה שהיתה רק אולי
      מספיקה, אם היה עובר הכשרה מספיק מקפת מלכתחילה.
      אי אפשר לחסוך בזמן הכשרה משני הכיוונים ולצפות לרב גוניות תיפקודית.

      אגב, שלא ישתמע שאני מזלזל בכישורי חיילי וקציני צה"ל.
      אפילו להיפך. רק מעט ביקורת בונה לאיך ניתן להשתפר אף יותר.

      ולסיום, גם לא עקבי:
      אם אתה טוען שכדי לפקד על הצבא ה"רגיל" יש צורך להיות קודם לוחם "רגיל" ולא קומנדו,
      אז איפה בדיוק הבעיה שלך עם זה שכדי לפקד על חיל שתכליתו העקרית היא לחימה אווירית,
      צריך להיות לוחם אווירי, קרי, טייס…

      • נוב 30, 2017 @ 22:22 at 22:22
        Permalink

        הצבא האמריקאי הוא בעיני צבא עלוב במיוחד,עם כל הכבוד לטכנולוגיה
        המתקדמת שעומדת לרשותו (שהיא בעיקר עלה תאנה לחוסר יכולת צבאי).
        צבא שמובס בכל עימות שלא מבוסס על טכנולוגיה מול טכנולוגיה.
        כשצריך להלחם,בעיקר על הקרקע,הצבא האמריקאי תמיד מפסיד.
        משך ההכשרה איננו ערובה לכלום.אני גם לא חושב שקצין צריך להיות אקדמאי.
        רצוי שלא,האקדמיה היא בור תרעלה אידיאולוגי שמטיף לרעיונות ליברלים מרקסיסטים
        רדיקליים.רצוי מאד להרחיק משם את קציני הצבא.
        מי אמר שתפקידו העיקרי של חיל האוויר זה לוחמה אווירית ?

  • נוב 22, 2017 @ 22:12 at 22:12
    Permalink

    מה לגבי עמידרור ? לא היו לו יומרות להיות רמטכל (יש לו כיפה ובישראל האנטישמית
    זה כמו נכות) והוא היה אסון כמו כל היתר.
    הבעיה היא שכל התפקידים בצהל מבוססים על קשרים אישיים,אינטרסים של קריירה
    פוליטית עתידית ,פרוטקציה ושחיתות.
    תמיד הקצונה היתה עקב האכילס של צהל,
    וזה רק הולך ומחמיר.

  • נוב 22, 2017 @ 22:13 at 22:13
    Permalink

    אבל מה הוא מבין במודיעין ? שום כלום.
    למה לא ממנים לתפקיד אנשים שכל חייהם עוסקים במודיעין ?
    כמו שמצניחים לתפקיד ראש המוסד כל מיני גנרלים דבילים מהסוג של דגן
    במקום לקדם אנשים מתוך הארגון שמכירים את התחום עשרות שנים.

  • נוב 22, 2017 @ 22:15 at 22:15
    Permalink

    מה טיב הקשרים האישיים בין איימן לאייזנקוט ?
    האם איימן מילא תפקידים רבים ביחד עם אייזנקוט ?

  • נוב 25, 2017 @ 12:48 at 12:48
    Permalink

    אם להילחם נגד איראן אז עדיף בגולן ובסוריה, הרחק ממרכזי הכח שלהם, אין להם מיומנות בתמיכה בחיל משלוח גדול, הם החזיקו צבא עלוב למדי בעת הלחימה בסוריה שהתבסס על לגיון זרים אפגני,פקיסטאני וכו'. כל כח איראני שימצא בסוריה ישמש בשר תותחים.
    חשוב להתייחס אליהם ברצינות אף עדיף להילחם בהם קרוב לבית שלנו ולא שלהם.

  • נוב 27, 2017 @ 19:15 at 19:15
    Permalink

    נו באמת…. קודם כל, של נעליך. הרצי הלוי, מפקד סיירת מטכ״ל בעברו וראש אמ״ן מעולה (בתפקיד ראשון כאלוף!!!) הוא אחד האנשים המדהימים שיש פה, שבזכותם עוד יש לנו מדינה. הוא לא טעה, ולא הטעה, ולא נכון להעריך כך את הדברים.

    שנית, אי אפשר להיות רמטכ״ל בלי להיות ראש אמ״ן כיום, זאת משופ שצריך להבין, ברמה אינטימית, ממה עשויים המידעים המתקבלים, ולגבש ראיה כוללנית ברובד האסטרטגי – אבל גם הטקטי. ישראל אינה ארה״ב, וצבאה חייב להיות עדכני ומעודכן. אין בעולם אמ״ן כמו הישראלי.

    ואין בעולם איש כמו הרצי הלוי.

    • נוב 28, 2017 @ 19:42 at 19:42
      Permalink

      חושבני כי כול המשיבים טועים .מהיכן ידיעתם אודות אביב כוכבי והרצי הלוי?ההיו בחמ"ל ההיו בתוך התזכירים והערכות המצב שהופצו ע"י שני אדונים אלו?
      חוששני כי כל המלעיזים מדברים דברים שאין מאחוריהם כל בסיס עובדתי וחבל. שכן, להוציא דיבתו של אדם זה קל.
      ואולם,כנראה שגם שם הייתה ידו של נתניהו וחבריו במעל .כאשר מתוך רצון ליישר קו עם ארה"ב הייתה מוכנה לקבל את התפיסה האמריקאית שאיננה נכונה ולא תהא נכונה למי שהחרב מונחת על צווארו. משמעו של דבר ,כפי הנראה הדרג המדיני ומעלליו שוב מחזירים אותנו למחדלי יום הכיפורים , ובגדול .
      יש להקים באמת ובתמים ועדת חקירה משפטית שאינה תלויה ואינה קשורה לדרג המדיני להבנת הנעשה בתחום המודיעין והערכות הטקטיות והאיסטרטגיות השגויות שהתקבלו.והיום !

Comments are closed.