הממונה על התיק הסורי בצוותו של ג'ורג מיטשל, פרד הוף Fred Hoff, הודיע לראש הממשלה בנימין נתניהו, ושר הביטחון אהוד ברק, כי הנשיא באראק אובמה החליט על חידוש המו"מ המדיני בין ישראל וסוריה, תחת חסותה ומעורבותה הישירה של וושינגטון.
המקורות המדיניים ובוושינגטון של תיקדבקה מדווחים, כי פרד הוף הציג לפני שני המנהיגים הישראלים שאלה מרכזית אחת והיא: האם ממשלת נתניהו מוכנה להתחיל את המו"מ עם נשיא סוריה, מהעמדות שראש הממשלה הקודם אהוד אולמרט העביר לבשאר אסד באמצעות הטורקים בעת ביקורו באנקרה בדצמבר 2008, כמה שבועות לפני התפטרותו, וכמה ימים לפני מבצע 'עופרת יצוקה' בעזה.
בפגישה באנקרה, הביע אולמרט, את נכונותו לומר לאסד כי הוא מוכן לסגת מכל רמת הגולן. אולם כאשר ראש ממשלת טורקיה טאייפ ארדוגן הביא לפניו את דרישת אסד, כי אולמרט יעביר לו מפה שתראה את קווי הנסיגה הישראליים המדויקים, אולמרט סירב. בנקודה זו המו"מ התפוצץ ולא חודש עד היום.
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי פרד הוף לא קיבל תשובה ברורה מנתניהו ומברק על השאלה שהציג, וכי המנהיגים הישראלים אמרו לו כי אינם מודעים לכל הפרטים של העמדות שאולמרט הציג במו"מ העקיף עם הסורים, ועליהם לברר פרטים אלה לפני שהם משיבים לו.
אין ספק, כי נתניהו וברק, מנסים להרוויח זמן, ולדחוק מעליהם את הלחץ של הממשל האמריקני לחדש את המו"מ המדיני עם דמשק.
במקביל, מוסרים המקורות של תיקדבקה בוושינגטון, כי נשיא ארצות הברית באראק אובמה, קיים ביום ג' 14.7, (לפנות בוקר לפי שעון ישראל, יום ב' 13.7 לפי שעון וושינגטון), פגישה עם מנהיגי יהדות ארצות הברית, שהיתה אחת הפגישות החשובות והמכריעות ביותר לגבי עיצוב מדיניותו המזרח תיכונית וכלפי ישראל.
ההערכה בבית הלבן היא, כי אובמה חייב לקבל את הסכמתם ותמיכתם של מנהיגי יהדות ארה"ב בתוכניותיו לגבי ישראל, באם הוא רוצה להצליח לקדמן.
נוסף לשורת הארגונים היהודים המסורתיים, כמו איפא"ק AIPAC, הלובי היהודי האמריקני, הליגה נגד השמצה, והארגונים האורתודוכסים, והרפורמיים היהודים, הוזמנו לפגישה ארגונים יהודיים ליברלים, כמו ג'יי סטריט J Street, הפורום הישראלי למדיניות IPF, והשלוחה האמריקנית של שלום עכשיו. זו פעם ראשונה שארגונים שמאלים אלה מוזמנים לפגישה כזו בבית הלבן.
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי ארגונים אלה זוכים לתמיכה ולאוזן קשבת של שתי דמויות מרכזיות בבית הלבן. רם עמנואל, ראש הצוות של הבית הלבן, ודיוויד אקסלרוד, יועצו ועוזרו הקרוב של הנשיא אומבה.
קבוצות אלה מנהלות בשבועות האחרונים מערכת תעמולה בקרב חוגי הממשל, ובתוך הבית הלבן, שמטרתה לשכנע את הנשיא אובמה, כי הפעם הוא צריך למנוע מישראל מלהתחמק מלקבל החלטות מכריעות בנושא השלום עם הפלסטינים ומדינית ערב, וכי יש לכפות הסדרים מדיניים על ישראל, למרות התנגדותה, ולמרות הקרעים הפנימיים בין הפלסטינים.
אחר חצות מדווחים המקורות שלנו, כי בפגישה אמר הנשיא, כי בגלל העיסוק הרב של התקשורת בישראל נוצר הרושם כאילו הוא לוחץ רק על ישראל. אבל זו תמונה לא נכונה, כי היא מתעלמת מהלחץ שהוא מפעיל על הפלסטינים ומדינות ערב, להפסיק את ההסתה ואת הטרור מול ישראל. אלה הן מריבות בתוך המשפחה, אמר הנשיא, בתארו את יחסי ארצות הברית, וישראל. אולם אובמה התחמק מלענות ישירות על השאלה באם הוא יבקר בישראל, אם כי לא שלל אפשרות כזו.
הנשיא ניסה להצדיק את מדיניות הדיאלוג שלו כלפי איראן, והדגיש, כי לסירובה של איראן לקיים דיאלוג כזה תהיינה תוצאות. הנשיא לא פירט.