המצרים: הוכח קשר בין הפלסטינים ברצועה ותאי אל קעידה.

מיוחד ובלעדי למקורות ללוחמת טרור של תיקדבקה: ההודעה של משרד הפנים המצרי מיום ג` 23.5, בצהרים כי מפקד רשתות אל קעידה בסיני נאסר קאסים אל מליחי Nasser Khamis al-Mallahi, שלח שלושה ממבצעי פיגועי ההתאבדות בדהב ב-24.4 בו נהרגו לפחות 35 איש להתאמן בהכנת חגורות נפץ, ביצוע פיגועי התאבדות, ושימוש בנשק אצל הפלסטינים ברצועת עזה, לפי לשון ההודעה, `were trained by Palestinian militants in the Gaza Strip.` המדובר בהודאה מצרית דרמטית כי הרשתות הטרור הפלסטיניות ואל קעידה הפועלות ברצועת עזה הפכו ליצואניות של טרור מתאבדים אל מעבר לגבולות הרצועה. בכך משנה מצרים באורח משמעותי את עמדתה כלפי נוכחות אל קעידה ברצועת עזה, דבר בו ממשלת ישראל, צה"ל, ומערכת הביטחון, אינם רוצים להודות בפומבי.
המקורות שלנו ללוחמת טרור: המצרים אינם מפרסמים בכוונה תחילה אצל איזה קבוצה פלסטינית שלושת המתאבדים קבלו את אימוניהם, אולם זו שאלה של זמן קצר עד שמידע זה יתברר. בכל מקרה מצרים מודה כאן לראשונה על קשר ישיר בין ארגוני הטרור הפלסטינים ואל קעידה. תיקדבקה הוא כלי התקשורת היחיד אשר מדווח כבר כמה חודשים כי אנשי אל קעידה נכנסו ופועלים ברצועת עזה.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מדווחים כי ההערכה בקהיר ובוושינגטון היא כי אין זה מקרה שההודעה המצרית פורסמה כמה שעות בלבד לפני פגישתם של הנשיא האמריקני ג`ורג בוש וראש הממשלה אהוד אולמרט. הנשיא מובראק שהתנגד בתקיפות ל`התנתקות` ומתנגד עתה ל`התכנסות`, לא רק שרוצה להביא לידיעתם את בוש ואולמרט את תוצאות שיתוף פעולתם בנושא `ההתנתקות`-חדירה מואצת של אל קעידה לסיני ולרצועת עזה, אלא מבקש בצעד זה להטיל את האחריות לכך עליהם.
המקורות של תיקדבקה ללוחמת טרור מדווחים בלעדית כי בקרב חוגי מודיעין במזרח התיכון יש עתה ספק גדול באם הודעת המצרים מ-9.5, כי הם הצליחו לחסל בקרב יריות ליד אל עריש את מפקד רשתות אל קעידה בסיני נאסר קאסים אל מליחי, היא נכונה. ההערכה מתבססת על תנועות שונות של אנשי אל קעידה שהובחנו בימים האחרונים גם בסיני וגם ברצועת עזה, המראות כי מליחי חי וממשיך לפקד על הרשתות.
ההנחה המודיעינית היא כי המצרים פרסמו בכוונה את הידיעה על הריגתו של מליחי (בתמונה) כדי ליצור אצלו את הרושם שהמרדף המצרי אחריו הסתיים, ובכך לנסות להביא אותו להרפות מאמצעי הביטחון והזהירות שהוא נוקט.

Print Friendly, PDF & Email