המקורות הצבאיים של תיקדבקה: בדמשק מצפים להתקפות אמריקניות נוספות. נסגרה שגרירות ארצות הברית בדמשק.

תיקדבקה:בלילה שבין יום ד' ויום ה' 30.10, החריף המשבר בין ארצות הברית וסוריה. ארצות הברית סגרה את השגרירות שלה בדמשק, מנימוקי 'ביטחון'. ביום ה' מתוכננות הפגנות סוריות המוניות מסביב לשגרירות. דובר סורי הוסיף ואמר, כי סוריה תפסיק את שיתוף הפעולה הביטחוני שלה עם ארצות הברית ועם עיראק לאורך גבול סוריה עיראק, אם תהיינה התקפות נוספות אמריקנית על טריטוריה סורית.
מנוסח ההודעה משתמע, כי סוריה מצפה להתקפות נוספות כאלה. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי עצם העובדה שסוריה מדברת על הפסקת התיאום הביטחוני לא רק עם ארצות הברית אלא גם עם עיראק, מצביעה על כך, כי בדמשק חוששים מהאפשרות כי גם כוחות עיראקיים יכולים לתקוף בסיסים בסוריה מהם יוצאים אנשי טרור לעיראק. תקיפה עיראקית כזו, יכולה להביא את דמשק להכריז על מצב מלחמה עם עיראק, ולפעולות צבאיות סוריות בתוך עיראק. הפסקת שיתוף הפעולה הביטחוני, פירושו, כי הסורים יפסיקו את הפעולות הצבאיות שלהם לאורך הגבול עם עיראק שמטרתן היא לעצור את לוחמי אל קעידה מלעבור לעיראק.
קודם לכן ביום ד' 29.10, דיווחנו: אזרחים אמריקנים בסוריה נצטוו לבדוק את סידורי הביטחון שלהם, ולהתכונן לקראת סגירה פתאומית של השגרירות האמריקנית בדמשק.
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי עקב האיומים הסוריים להגיב תגובות 'שיכאיבו לאמריקנים', על התקפת הכוחות המיוחדים האמריקנים במזרח סוריה ביום א' 26.10, וושינגטון איננה לוקחת שום סיכון, והורתה לכל האזרחים האמריקנים הנמצאים בסוריה להיות במצב הכן, לקראת אפשרות של סגירה פתאומית של השגרירות האמריקנית.
הנוסח שהופיע על אתר האינטרנט של השגרירות אומר: 'אירועים בלתי צפויים יכולים לגרום לסגירת השגרירות לציבור'. ציטוט המקור unforeseen events could cause the embassy to close to the public.. במושג 'אירועים בלתי צפויים', האמריקנים מתכוונים, ממצור שהסורים יכולים להטיל מסביב לשגרירות, גם על ידי הפגנות, או הצבת כוחות סוריים גדולים שיקיפו את בנין השגרירות, ועד להתקפה על בנין השגרירות, שתכריח את וושינגטון לפנות את נציגיה ועובדיה מדמשק.
המקורות של תיקדבקה מוסרים, כי בוושינגטון בטוחים, כי סגירת מרכז התרבות ובית הספר האמריקנים בדמשק ביום ג' 27.10, היא רק התחלת שרשרת התגובות הסוריות להתקפה האמריקנית. גורמי מודיעין אמריקנים העבירו בשעות האחרונות אזהרות לממשל, כי הסורים עומדים לנקוט צעדי תגובה נוספים, גם בסוריה, ועיראק.

Print Friendly, PDF & Email