המקורות הצבאיים של תיקדבקה: ישראל שוקלת, עקב התרגיל הצבאי הטורקי-סורי, לצמצם את קשריה הצבאיים עם טורקיה, ולהפסיק ולספק לה מזלטים מתקדמים, ולעצור את הקמת קו הייצור של טנקי 'מרכבה' דגם 3 בטורקיה. סוריה וטורקיה עומדות לחתום על הסכם שיתוף פעולה בין התעשיות הצבאיות שלהן.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: ישראל שוקלת, עקב התרגיל הצבאי הטורקי-סורי, לצמצם את קשריה הצבאיים עם טורקיה. כך כוונו דבריו של שר הביטחון אהוד ברק, ביום ב' 27.4, כאשר אמר 'כי התרגיל הצבאי המשותף לצבאות טורקיה וסוריה מטריד'. המקורות הצבאיים שלנו מוסרים כי ביום ב' בבוקר כאשר התרגיל החל התברר, כי יש הפרזה גדולה מכוונת בתיאורים הטורקיים והסוריים על היקף התרגיל הצבאי של צבאות היבשה של שתי המדינות. במציאות בשטח מדובר על תרגיל משותף של יחידות קטנות של משמר הגבול של שתי המדינות.
במילים אחרות, מדובר בתרגיל שמשמעותו הסמלית יותר גדולה מהצבאית. טורקיה מאותת כי היא הולכת ומתרחקת מישראל ומתקרבת לסוריה.
המקורות הצבאיים ובטורקיה של תיקדבקה, מדווחים כי כפי שהיחסים הצבאיים והאסטרטגיים בין אנקרה לדמשק מתפתחים במהירות, כך במקביל, מצטמצמים היחסים בין טורקיה לישראל. לדוגמא: היקף הסחר בין טורקיה לסוריה, יעבור בשנה הבאה 2010, את היקף הסחר בין טורקיה לישראל.
המקורות שלנו מוסרים, כי אם היקף הסחר בין ירושלים ואנקרה יהיה בשנת 2009, כ-2.2 מיליארד דולר הרי הסחר בין דמשק לאנקרה יגיע השנה לכ-2.6, ולפי כמה מקורות אף קרוב יותר ל-3 מיליארד דולר.
כבר בתחילת 2006, כלומר ב-3 השנים האחרונות, החלו הטורקים להאט את הקשרים הצבאיים והכלכליים עם ישראל. עובדה זו הוסתרה על ידי ממשלות אריאל שרון ואהוד אולמרט, ודעת הקהל בעולם ובישראל לא הייתה מודעת להתפתחות זו בעיקר בגלל השיחות העקיפות שהתנהלו בין ישראל לסוריה באמצעות אנקרה.
המקורות של תיקדבקה באנקרה מוסרים, כי מה שהתרגיל הצבאי הטורקי-סורי המתקיים השבוע חשף הוא, כי השיחות הישראליות-סוריות שימשו ככסות והסוואה להתפתחות והידוק היחסים הסוריים-טורקיים.
עוד מוסרים המקורות שלנו, כי אחת השיטות העיקריות בהן משתמשים הטורקים לאחרונה להאטת היחסים שלהם עם ישראל, היא אי עמידה בלוחות התשלומים של הסחורות והציוד הצבאי שהם מקבלים מישראל. הטורקים חייבים מיליוני דולרים לחברות ישראליות רבות, וביניהן התעשייה הצבאית והתעשייה האווירית הישראלית, ואינם משלמים אותם.
אחת הדוגמאות הבולטות ביותר לכך היא הקמתו המתמשכת של המפעל הטורקי- הישראלי לבניית 1000 טנקי 'מרכבה' דגם 3. קו הייצור של המפעל היה צריך להתחיל לפעול בטורקיה כבר בתחילת 2009, אולם הטורקים עיכבו את התשלומים המגיעים לתעשייה הצבאית הישראלית עבור הציוד והידע, והקמתו של המפעל הצבאי הזה כמעט והופסקה, למרות שהטנק הישראלי מיועד להיות טנק המערכה הבא של הצבא הטורקי. היקף העסקה לבניית טנקי 'המרכבה', הוא למעלה מ-5 מיליארד דולר.
המקורות שלנו באנקרה מוסרים, כי בשעות האחרונות נודע, כי טורקיה וסוריה עומדות לחתום ביום ב', או ג' 28.4, על הסכם לשיתוף פעולה בין התעשיות הצבאיות שלהן. בהתפתחות כזו ישראל לא תהייה מעוניינת כי לצד תעשייה צבאית טורקית-ישראלית, תקום גם תעשייה צבאית טורקית-סורית היכולה להשתמש בטכנולוגיה צבאית ישראלית.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי עתה מתברר גם, כי הערכות בחוגי מערכת הביטחון, משרד החוץ הישראליים, בצה"ל, ובאמ"ן, שקבעו כי הקשרים האסטרטגיים בין ישראל לטורקיה יישמרו על הצבא הטורקי, היו מוטעים.
הצבא הטורקי איננו אותו גוף שהיה פעם, והוא משתף פעולה עם הקו של ראש הממשלה טאייפ ארגודן, להתרחק מישראל.