המקורות הצבאיים של תיקדבקה: מצרים הפסיקה את כל פעולותיה נגד מנהרות ההברחה מסיני. כתוצאה מכך זורם עתה נשק מכל הסוגים, כולל טילים, לתוך הרצועה ללא הפרעה

מיוחד ובלעדי לתיקדבקה: הכוחות המיוחדים, ויחידות חיל ההנדסה המצריים, שהיו ממונים על המלחמה במנהרות ההברחה הפסיקו בצורה פתאומית ביום ג' 16.11, את כל פעולותיהם. הפסקה פתאומית זו הדליקה בימים האחרונים מנורות אדומות בוושינגטון, ירושלים וצה"ל, מאחר וברור כי ההוראה להפסיק את המלחמה במנהרות התקבלה בדרגים הגבוהים ביותר בקהיר, מבלי שנמסרה על כך הודעה מוקדמת לא לוושינגטון ולא לירושלים.
פנייה אמריקנית למצרים בניסיון לברר, מדוע הופסקה המלחמה במנהרות לא זכתה עדיין לתשובה, וממשל אובמה החל מאותת כי אם המצב יימשך הוא ינקוט צעדים נגד קהיר, על הסתלקותה הפתאומית מהתחייבויותיה.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מוסרים, כי אחת הסיבות לזעם האמריקני על המצרים הוא, כי ביחד עם היחידות המצריות הפרוסות בצפון סיני ואשר תפקידן להלחם במנהרות, נמצאים קצינים וחיילים מחיל ההנדסה האמריקני הפועלים ביחד אתם. המצרים לא טרחו לומר דבר למפקדים האמריקנים, שלפתע הם וחייליהם מצאו את עצמם במצב בו משימתם נקטעה.
עוד מוסרים המקורות שלנו בוושינגטון, כי המידע הזה הועבר כבר לוועדות השונות של הקונגרס האמריקני העוסקות באישורים של מתן העזרה הכלכלית והצבאית האמריקנית למצרים, וכבר הוחל בהכנות להקפיא חלק מכספים אמריקנים אלה, בתגובה לצעד המצרי.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי הפסקת הפעולה המצרית נגד מנהרות ההברחה היא מוחלטת, והיא מתבטאת ב-4 הצעדים הבאים
1. פינוי כל הכוחות המצריים מהאזורים בצפון סיני, בייחוד באזור רפיח, שם נמצאים רוב פתחי המנהרות. צעד זה יצר מצב בו משאיות המובילות את הסחורות המוברחות לרצועה יכולות לגשת עתה אל פתחי המנהרות ולפרוק שם את הסחורה ללא הפרעה.
2. המצרים, בסיוע חיל ההנדסה האמריקני, הקימו בכל אזור צפון סיני, ולאורך ציר פילדלפי, רשת של חיישנים ושל מצלמות אבטחה, אשר קלטו כל תנועה חשודה באזור. רשת זו שותקה ואיננה פועלת החל מיום ג' 16 בנובמבר.
3. בשבועות האחרונים עסק חיל ההנדסה המצרי, בהדרכתם של האמריקניים בתקיעת שיגומים-שהם מוטות ברזל ענקיים חדים, באזורים בהם נמצאות המנהרות. כל שיגום מסוגל לחדור 16 מטר לעומק, כך שאם הוא חודר אל מנהרה הוא מפסיק את התנועה בה או ממוטט אותה. המצרים הפסיקו גם את הפעולה הזו.
4. בצפון סיני ובגבול מצרים-רצועת עזה, פועלות היום בין 250 ל-300 מנהרות הברחה, כשהן מחולקות ל-2 סוגים.
א. מנהרות הברחה מסחריות, שהן הרוב, המונות כ-200 עד 250 מנהרות. המדובר במנהרות הנחפרות בעומקים קטנים של לא יותר מאשר 10 עד 15 מטר. נגד מנהרות אלה הופעלה עד אמצע השבוע שיטת השיגומים.
ב. מנהרות אסטרטגיות-צבאיות, הנמצאות בעומק של 50 -60 ולפעמים אף יותר. אלה מנהרות 'מקצועיות', כולן מדופנות בקירות ובתקרה, ויש בהן מפרצי ביטחון, חשמל ומתקני אוורור, דרך המנהרות האלה מועבר הנשק, כולל נשק כבד וטילים לרצועה. המצרים הפסיקו אף לפעול נגד המנהרות האלה.

Print Friendly, PDF & Email