המקורות של תיקדבקה: התשובה האיראנית למעצמות מציעה כי בכל רגע נתון יהיו בידי טהרן כמויות מספיקות של אורניום מעושר שיאפשרו לה לבנות נשק גרעיני
המקורות של תיקדבקה: אם למי שהוא היה ספק בדבר עמדותיו של ד"ר אל ברדעיי, ראש הסוכנות לאנרגיה גרעינית בווינה ה-IAEA בנושא הגרעין האיראני, הרי הדרך בה הוא טיפל בתשובתה של טהרן להצעת המעצמות להעשרת אורניום, צריכה למחוק ספקות אלה. 5 שעות לאחר שאיראן מסרה את תשובתה הרשמית לידיו, מצא אל ברדעיי דרך לחלץ את טהרן מהמצב בו תשובתה תוגדר כדחייה של הצעת המעצמות.
בהודעה שפורסמה ביום ה' 29.10 אחה"צ בווינה מטעם לשכתו של אל ברדעיי, לא נמסר אפילו פרט אחד מהכתוב בתשובה האיראנית. במקום זה ההודעה אומרת:
'איראן שלחה תשובה ראשונית הקשורה בעסקת הדלק הגרעיני הבינלאומית'. 'יש צורך בהתייעצויות נוספות' ציטוט המקור: Iran has provided an 'initial response' to a planned international nuclear fuel deal. More consultations were needed
הודעת ה-IAEA כוללת עוד משפט אחד: המנהל הכללי (אל ברדעיי) מקיים התייעצויות עם ממשלת איראן, וכמו כן עם צדדים רלבנטיים אחרים (להצעת המעצמות), בתקווה שהסכם על ההצעות יושג בקרוב'. The Director General is engaged in consultations with the government of Iran as well as all relevant parties, with the hope that agreement on his proposal can be reached soon.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי במילים אחרות תשובתה של טהרן מהווה דחייה של הצעת המעצמות, אולם אל ברדעיי המנסה לשלוח עוד חבל הצלה לאיראן אינו מוכן להודות בכך, ומבלי לפרסם את התשובה האיראנית החל מיד 'בהתייעצויות', פעולה המעמידה עתה לרשות איראן זמן בלתי מוגבל, במקום האולטימאטום הראשוני לפיה היה עליה לענות להצעות עד יום ו' 23 באוקטובר.
המקורות שלנו מוסרים, כי למרות הקולות האופטימיים שעלו במשך כל יום ה' מטהרן, פרסמה העיתונות האיראנית פרטים שאמרו כי איראן תסכים להעביר רק משלוחים קטנים של האורניום המעושר שלה לשם העשרה נוספת ברוסיה וצרפת, רק בתנאי שבמקביל היא תקבל אורניום מעושר בדרגה גבוהה (של 20 אחוז) שיאפשר לה להמשיך ולהפעיל את כור המחקר הקטן הנמצא לידי טהרן.
בעוד המעצמות עמדו על כך כי איראן תשלח 70 אחוז מהאורניום המעושר שלה, מסתבר שטהרן מוכנה לשלוח בכל משלוח פחות מ-10 אחוז מכמויות האורניום המעושר שברשותה, וגם זאת בזמן שבו בזמן יישלחו לאיראן כמויות זהות של אורניום מעושר. כלומר, בכל מצב שהוא יהיה בידי איראן מספיק אורניום מעושר כדי לבנות נשק גרעיני.